Byggahus.se

Staket bestående av armeringsnät?

32k läst  8 svar

 1. K
  Medlem Nivå 6
  Hej

  Jag har en idé som jag och min fru tycker låter kanon, men många andra man pratar med ser ut att tycka att man är helt slut i skallen... Så vad säger ni?

  Jag har ca 70 meter runt tomten som jag behöver sätta staket,häck,mur eller något, gränsar till grannar och till väg.

  Min tanke är att gräva ner plitar/ gjuta plintar och fästa tryckta reglar i som kommer stå rakt uppåt, mellan dessa stolpar fäster jag armeringsmatta, höjd ca 120 cm (delar en armeringsmatta på mitten, de verkar vara 235 cm) sedan fäster jag en överliggare. Tanken är sen att låta klätterväxter ta över det hela och bilda en grön vägg.

  Är detta en dum idé som staket? Någon som satt upp något liknande?

  Tacksam för alla era tankar!
   
 2. D09
  Medlem · Nivå 25
  Låter som en kul grej som kan bli bra :) kör på det och upp med bilder :)
   
 3. thomas33
  Renoverare · Nivå 14
  • Laddar…
 4. K
  Medlem Nivå 6
  Det där ser ut som jag tänkt mig, men några meter längre och lägre :)

  Tack för länken!
   
 5. C
  Medlem · Nivå 11
  Ja det är en alldeles utmärkt ide, har själv mycket armeringsnät som spaljéer och även monterade horisontellt på armeringsjärn som perenner har som stöd genom att de växer igenom våning för våning och därmed så syns inte stöden inte efter hand som det växer.
   
 6. M
  Medlem Nivå 4
  Låter som en kanon ide'. Bilden som thomas33 la upp verkar ju ha en bra lösning på infästningen i stolparna också. Kör på :)
   
 7. A
  Medlem Nivå 1
  En bra idé som jag har sett många gånger här i Skåne. Ska göra samma sak vid vårt torp i Blekinge. Vill man ha snabbtäckande väljer man bokharabinda men det kan snabbt växa en över huvudet...
   
 8. L
  Medlem · Nivå 7
  Det som är bra att tänka på är att bilden visar hur man INTE ska göra infästning mot plintar. Det blir starkare om man vrider plattstålen så de sitter 90grader mot längdriktning på spaljén/staketet.
   
 9. Karin Franck
  Medlem Nivå 1
  Är nyfiken på hur det gått för er om det blev någon spaljé och hur resultatet i så fall blev, är ni nöjda, skulle ni gjort något annorlunda?
   
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka