Byggahus.se

Sluttningshus - dyrare?

 1. N
  Medlem Nivå 1
  Hur ser prisbilden ut om man jämför ett sluttningshus med ca 80 kvm i både övre plan och sluttningsplan med ett 1 3/4 eller 2-planshus på ca 130 kvm? Blir det väldigt dyrt med schaktning och murning av sluttningsplanet? Är det smart att lägga garaget i sluttningsplanet eller blir det dyrare än att bygga separat garage? Hur stor lutning ska tomten ha för att det ska löna sig att bygga sluttningshus? En massa frågor - men, som sagt, jag är novis på bygge.
   
 2. J
  Medlem · Nivå 6
  Jag vet inte om det blir dyrare eller inte men vårt sluttningshus som är precis så stort som du skriver kostade ca 15'kr/kvm inkl grunden. Vi har garaget i huset pga att tomten inte tillät ett fritsående garage. Tomten lutar 4-5 meter på 30 meter.

  Nackdelen med att ha garaget i huset är att det är svårare att placera huset högt på tomten pga handikappreglerna. Dessutom var garaget en begränsande faktor i planlösningsskissandet för oss. Vi fick dock till det bra.

  Om jag jämför med kompisen rakt över gatan och deras 1 1/2planare så blev deras lite billigare men de har också gjort mer själva och valt ett hus ur en ekonomiserie, vilket inte passade oss.
   
 3. olleh1
  Medlem Nivå 1
  Kolla med en markentreprenör. Vad som blir billigast hänger oftast på markarbetena när man har en sluttningstomt. Om garaget ligger i huset blir det också mindre markarbeten.
   
 4. M
  Medlem Nivå 1
  Frågade Fiskarheden om det och c:a 150 000 dyrare för ett hus hos dem. Dyrare grund, men mindre väggar sa de.... Det är inte så mycket dyrare än vad man kan tro!