Skaffar vi golvvärme får vi fuktskador enligt försäkringsbolag

24k läst  142 svar

 1. G
  Medlem Nivå 2
  Vi tänkte lägga golvvärme i hela nedre plan men enligt vårt försäkringsbolag så kmr det bli fukt i väggarna om vi gör det pga att vi har en oisolerad betongplatta. Stämmer detta? Var o varannan skaffar ju golvvärme idag, men är det bara vi som har oisolerad betongplatta? Knappast. Nån som har tips? Det kmr bli iskallt med bara klinker på så stor yta. Tack på förhand!
   
 2. K
  Medlem · Nivå 10
  Hur kom försäkringsbolaget in i bilden?
   
 3. useless
  Självbyggare · Nivå 21
 4. K
  Medlem · Nivå 10
  Ni får väl isolera innan ni lägger golvvärme.. Har flera bekanta som bilat upp gamla plattan grävt ut och gjutit nytt. Alt. lagt flytande golvvärme på frigolitskivor över den oisolerade plattan.. Problemet uppstår när du värmer jorden under plattan
   
 5. G
  Medlem Nivå 2
  För lång historia tyvärr.
   
 6. G
  Medlem Nivå 2
  • Laddar…
 7. G
  Medlem Nivå 2
  Vi (eller firma) hade tänkt flytspackla hela området för att sen lägga folie före golvvärmen, är det ett säkert alternativ?
  Flytande golvvärme på frigolitskivor, aldrig hört. Ska jag läsa mer om! Tack för svaret.
   
  • Laddar…
 8. G
  Medlem Nivå 2
 9. B
  Medlem · Nivå 16
  Det finns ju ventilerade golv (Nivell), om enda anledningen till all klinkers är att det är en oisolerad betongplatta som kan innehålla fukt.
   
 10. G
  Medlem Nivå 2
  Valet av golv blev just klinkers för att vi vill aldrig få problem med golvet mer. Jag hoppas vi tänker rätt där. Tack för ert svar =.)
   
 11. B
  Medlem · Nivå 16
  Naturligtvis är klinkers bra på en oisolerad platta men jag bara menade att det finns andra alternativ som är gjorda för att fungera bra också om man tycker att kylan från klinkers är ett problem.
   
 12. G
  Medlem Nivå 2
  Tack för tips! Vi törs nog inget annat än att bara köra på klinker för att slippa framtida (om vi har otur) problem. Men attans vad jobbigt kallt det kmr bli på golven.
   
  • Laddar…
 13. K
  Medlem · Nivå 10
  Kan ni inte skaffa en nivelllösning. Att ha kall klinkers i hela huset verkar ju vansinnigt..
   
 14. Z
  Medlem Nivå 1
  Vi stod inför samma problem i somras, oisolerad platta med fukt i. Ville även ha golvvärme då det är ett ganska svalt sutterängplan. Vi körde på nivell och golvvärme på det för att slippa gräva och gjuta.
   
  • Laddar…
 15. T
  Medlem Nivå 1
  Hej,
  Gör så här. 3 förslag

  1. Ska ni riva upp golvet mot betongen så kan man lägga ett Nivellgolv som är under ventilerat. Det blir varmare golv och torr betongplatta. Det bygger 10cm från betongen.
  2. Lägg en rosa golvskiva (frigolit) under parkett. Isolerar bättre.
  3. Gjut upp med EPS cement 7cm och flytspackla in golvvärmeslingor. Isolerar och värmer.
   
  • Laddar…

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: