personstarthumb-up

RYOBI maskiner, någon som testat?

179k läst  205 svar

 1. H
  Medlem Nivå 1
  Beställde du från USA eller köpte du det på plats?
   
 2. R
  Medlem Nivå 1
  Jag köpte på plats (Homedepot) o tog med i resväskan. Lite tungt blev det men det gick bra.
   
 3. A
  Medlem Nivå 1
  Har precis fått hem ryobis kap o gersåg (ems 2025 scl) verkar mycket gedigen och fin. Köpte den från tyskland lägger med en länk där jag köpte den. http://stores.ebay.com/baumarktdiscount
   
 4. A
  Medlem Nivå 3
  En gammal tråd ,men nu har jag köpt en 18V batteridriven Ryobi grästrimmer på granngården.Dom hade"drive" på dom .Ryobi satsar nu i Sverige och det är många som säljer dom.Bara att hoppas att det blir priskrig såsmåningom:)
  Ang maskinen så var jag ute och körde den i ca 15 min.Mitt omdöme är att den är helt ok.Jag har ju inget bra att jämföra med förutom en sladdis Best tools.Trådmatningen funkade fint till skillnad mot Best toolen.Lite mindre vibrationer men dock kändes det i fingrarna då jag inte hade några handskar på mig.Batteriet är ett lithium på 1,4 ah.Skulle gärna ha ett större ah-antal på batteriet.Men det duger nog för hobbybruk.Såg att dom hade flera maskiner till bra priser som passar till samma batteri.Blev sugen direkt på en vinkelslip och en tigersåg.Men jag avvaktar och ser vad det är för kvalite på trimmern först.Jag tror Ryobi är fransk ägt.Det står imported by Ryobi France på trimmern,men kollar man kontrollappar som sitter lite undangömt så ser det kinesiskt ut i stilen.Men vilka verktyg görs inte där? Återkommer med rapport om hur maskinen funkar när jag har använt den lite mera. / Mats
   
  Redigerat 21 maj 2009 22:55
 5. K
  Medlem Nivå 3
  Mats-hur har det gått med trimmern? Vi funderar på att köpa en Ryobi-trimmer.
   
 6. A
  Medlem Nivå 3
  Hej!
  Kanske lite för tidigt att säga men det har inte varit ngra problem med den.Körde stenhårt med den i ett 40 meter långt gammalt dike de första dagarna.Blev lite impad av den faktiskt:).Nu tog den inte buskar,men lupiner,hundkex och annan bröte åkte med,även gamla torkade fjolårsväxter.Batteriet höll inte så länge till att börja med.Men har nu blivit bättre.I början så höll det 20 min ungefär.Nu går det lätt en halvtimme innan jag behöver ladda.Går ganska snabbat att ladda också.Även trådmatningen funkar hur smidigt som helst.Jag dunkar trimmerhuvudet lätt i backen så kommer det ut ny tråd.Till skillnad mot den gamla bestool som krånglade även som ny.På det hela så känns maskinen bra.Är nu dundersugen på Ryobi cirkelsågen och tigersågen som funkar till samma batteri :) / Mats
   
  Redigerat 24 jun 2009 21:09
 7. S
  Medlem Nivå 2

  Ryobi 12v borr/skruvdragare på CO

  Vad tror ni om Ryobis 12-volts borr maskin som finns på CO för enklare borrarbeten i huset? Jag tycker att den ligger kanon i min hand och den känns rejäl.
   
 8. A
  Medlem · Nivå 13
  Jag tror den definitift är bättre än en cotech, bruksbo eller herkules.
   
 9. V8dc
  Medlem Nivå 7
  Jag har några maskiner från Ryobi.
  Inga batteridrivna dock.
  Häcksaxen och trimmern är jag nöjd med! Lövblåsen är inte testad än.
  Förutom dessa så har jag en slipmus och en excenterslip. Dessa två är jag jättenöjd med. Har dock bara slipat på trä så de har fått jobba med snälla material.

  Säljaren påstår att Ryobi är Aeg:s "lågprismärke"
  Om det stämmer eller inte, har jag ingen aning om.
   
 10. J
  Medlem Nivå 8
  Protest! Vad är det för fel på Bruksbo? Har faktiskt en sådan skruvdragare som jag är väldigt nöjd med. Hittade den inte när jag skulle göra ett akutjobb så jag panikköpte en Skil. Den är då definitivt inte bättre, föredrar Bruksbon.
  Ryobi har jag en överhandsfräs köpt på Luna för c:a 20 - 25 år sedan. Den har fungerat oklanderligt. Vill minnas att den ansågs som väldigt bra när jag köpte den, ja, inte bara den utan märket som sådant. Håller grejerna lika bra/hög kvalite i dag är det nog ett bra köp.
   
 11. A
  Medlem · Nivå 13
  Roybi ägs av ett företag som även äger aeg.
   
 12. J
  Medlem Nivå 8
  Va? Är inte AEG i sig ett lågprismärke? Det har då åtminstone jag trott!
   
 13. V8dc
  Medlem Nivå 7
  Det kanske det är..
  Men prismässigt ligger det väl cirka mitt i spektrat?

  Kollade på en av deras slipmusar och den låg en bra bit över tusingen.
   
  Redigerat 24 jun 2009 21:38
 14. B
  Medlem Nivå 11
  Hej!

  Jag köpte nyss en Ryobi skruvdragare och den funkar kanon. Min systers pojkvän köpte nyss en trimmer som oxå funkar kanon.

  Så bara bra erfarenheter av dessa maskiner, dock bara referens av två :)

  Min pappa jobbar i järnhandel och provade lite innan han lät mig köpa den. Enligt honom så är Aeg bra och prisvärt.

  Mvh
   
 15. CCPusher
  Medlem Nivå 6
  Det håller jag absolut inte med om!
   

Hej där! så kan du också ställa frågor i forumet. :love: