Byggahus.se

Riva mögel, vilken ansiktsmask och vad göra med avfall?

 1. T
  Medlem Nivå 5
  Nu har jag sökt alldeles för länge på google utan resultat. Vad behöver jag för andningsskydd om jag ska riva innerväggar och tak i en byggbod som är väldigt mögelangripna? Den enda mask jag lyckas hitta som specifikt säger att den duger till mögel kostar ~700 kronor vilket känns lite konstigt, borde vara betydligt fler som duger till sådant.

  Är det så enkelt att vad som helst duger? Vad sägs om denna? https://www.jula.se/catalog/klader-och-skydd/skydd/andningsskydd/filtermasker/dammfiltermasker-541007/

  H
  ur är det med avfallet, kan jag slänga upp det på släpet och dumpa på närmsta central för grovsopor och dyl. eller finns det bestämmelser för sånt?
   
 2. lärjungen
  Medlem · Nivå 8
  Sundströms andningsmask SR900 med P3-filter skyddar mot bla mögel.

  https://www.lfs-web.se/halvmask-andningsmask-sr-90-3.htm

  Finns för 392,50:- på https://www.proffsmagasinet.se/skyd...CnYgHsVfOe3HUIQMghnD6zYP0t1kSxcxoCcgAQAvD_BwE
  Se till att välja rätt storlek. Finns i S, M och L. Kom ihåg att komplettera med själva P3-filtret: https://www.proffsmagasinet.se/skyd...rhallare/sundstrom-sr-510-partikelfilter-p3-r (masken säljs utan filter nämligen).

  Gissar att andra masker med samma typ av filter också funkar. Sundströms har vi på jobbet och tycker den är bra. Sitter bra i fejset. Den där från jula är inget att ha. Inte samma skyddsnivå på filtret. Släpper dessutom igenom partiklar runt näsan om man har "fel" ansiktsform.
   
  Redigerat 3 okt 03:30
 3. useless
  Självbyggare · Nivå 23
 4. K
  Medlem · Nivå 9
  Jag har använt 3M:s halvmasker
  på jobbet när vi behövde andningsskydd. Något liknande denna: https://www.paintpro.se/personskydd...aqw5rqM8G9e-Yzgtl8CIbSkWaAlXvAExoCEm0QAvD_BwE

  Det bästa med denna typ var att man kunde köpa själva filtret för sig och därmed anpassa detta tillbehov. Man behöver nämligen olika filter för lösningsmedel, mögel eller stendamm.

  Viktigast är dock passformen, det får inte läcka in luft runt näsan eller hakan, då gör den ju ingen nytta.....
   
 5. lärjungen
  Medlem · Nivå 8
  Vi hade också tidigare denna mask på jobbet. Funkade helt ok. Men lyckas inte hitta P3-filter till den nu.
   
 6. S
  Medlem · Nivå 13
  Mögel är för övrigt inget farligt avfall............vore svårt att klassa det som det när det ändå är en luftburen historia och finns överallt i luften konstant.
   
 7. T
  Medlem Nivå 5
  Ok, så i stort sett vad som helst som är P3-klassad med bra passform, tack så mycket.

  Då jag förhoppningsvis inte behöver använda masken mycket mer än till det här så tänkte jag köpa något ~billigt på Jula, de hade inatt en i lager för 270 kronor här i byn. Men nu är den visst slutsåld, gäller att vara snabb...