Byggahus.se

Radonutredning Borås

 1. B
  Medlem · 36 inlägg

  Bennca

  Medlem
  Hej!

  Har någon av er tips på bra företag som gör radonutredning, som ger underlag för att söka radonbidrag, samt sanering?

  Tack på förhand!
   
 2. J
  Medlem · 6 197 inlägg
  Kommunen har uppgifter på att beställa dosor för låntidsmätning ) 3 mån ) vintertid ska det vara då mindre ventilation behövs. Det finns företag som gör radonsaneringar och har instrument för att mäta, men räkna med att det inte är gratis. Vad är det för radon ni har , mark eller väggradon, en stor skillnad för att åtgärda
   
 3. B
  Medlem · 36 inlägg

  Bennca

  Medlem
  Radonen har vi långtidsmätt. Vi vet också att det är främst blåbetong som är källan. Det behöver bara dokumenteras i en radonrapport med åtgärdsförslag enligt formkraven för radonbidraget. Vill gärna få referenser eller höra erfarenheter om företag som gör radonutredning här i Boråstrakten då jag kanske inte är helt 100% nöjd med det jag har sett hittills.
   
 4. B
  Medlem · 36 inlägg

  Bennca

  Medlem
 5. J
  Medlem · 6 197 inlägg
  Svar nej befinner mig på annan ort och googlade bara, det med att mäta radon är nog inte kostnadsfritt, men förslag för åtgärd är gratis. Nämn inte att du har några mätvärden för dom. Ta in olika offerter från flera, dom som kommer räknar att med att få göra jobbet och dom brukar ta i lite, det med radon är lite av en exklusiv del i samhället och genererar mycket kapital för företagen, ska du säga vad du har , så skriv upp på en lapp bara och tala om värdena. Lämpligt är den långtidsmätning du har. men tänk lite på att dom tar i. .
   
  • Laddar…
 6. B
  Medlem · 36 inlägg

  Bennca

  Medlem
  Tack för bra tips! :)
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.