Byggahus.se

Projekt nybygge....

 1. Z
  Medlem Nivå 1
  Ett helt fantastiskt hus du har byggt, gillar snickarglädjen vid nocken på huset. Ser fram emot vad ni kommer att göra med insidan.
  Ska också bygga hus och vill också gärna vet vad ni gjort själva och vad som lämnats till entreprenör. Kostnader hade inte heller varit fel att få reda på men kan förstå om detta är personligt.

  Säger som de andra. En riktig inspirationskälla att kolla in ditt husbygge.
   
 2. H
  Medlem Nivå 1

  Sanslöst snyggt!

  Detta var det snyggaste huset jag sett på länge! Vilken harmoni! Ser fram emot fler foton inifrån! Har Ni ritat själva eller är det någon hustyp av lösvirke som finns på marknaden?

   
 3. Erik631
  Medlem Nivå 8
  Tackar för alla komplimanger...! Känns kul när man sliter dygnet runt för att hålla ihop allt!!! Håller på och lägger golv på övervåningen nu (Kährs Ask Telemark). Håller också på att mixa färger för att hitta rätt nyans på innerväggar (stående panel nere och liggande i hall uppe). Inte det lättaste!!

  Huset är Salstershus, ett hus helt i lösvirke. Det är ännu så länge inte byggt så många Salstershus. Ett lite speciellt hus i gammal traditionell stil med mycket fina detaljer. Rejäla dimensioner på allt virke etc. Vi har köpt ritningar och en materialsats där allt virke som behövs levereras på fallande längder. Bottenplatta inkl. golvvärme, ventilation, bergvärmepump, taktegel ingår också. Övrigt material till el, VVS, skorsten etc får vi ordna själva. Sedan samordnar jag allt i egen regi. Mycket att tänka på, men kul. Har mycket god hjälp av Salstershus som ställer upp med rådgivning kontinuerligt.

   
 4. Erik631
  Medlem Nivå 8

  Inomhusbilder....

  Så, då var golven lagda i hela nedervåning. Granitplattor 60*60 i kök och hall. Enstavigt valnötsgolv i vardagsrum och kontor. Listning pågår. Nästa steg är trappmontage och insättning av kök.
   
 5. A
  Medlem Nivå 7
  Hur tycker ni att Saltserhus har skött sig? Hittade en del mkt negativt om dom på nätet nämligen... Finns ju alltid 2 sidor av en storry!
   
 6. Erik631
  Medlem Nivå 8

  Salstershus

  Jo, jag har sett att det finns en som har spridit en massa negativa rykten på nätet. För oss har det i alla fall funkat klockrent med salstershus. Vi är helnöjda och har fått precis all hjälp och råd som vi behövt under byggtiden. Och det har varit rätt mycket.... Vi har själv aldrig varit i denna bransch tidigare och vi hade aldrig klarat detta utan all hjälp och alla råd från Salstershus. I ett sådant här projekt måste man vara beredd att lägga ner tid, kraft och energi i bygget, hålla koll och samordna alltihop.

  Allt material har levererats precis i rätt tid, det har inte varit några förseningar i leveranser. Och materialet har räckt - det har mycket sällan varit för lite virke, och det är bättre med lite för mycket än för lite. Så det inte blir stopp pga virkesbrist eller försenade leveranser. Det går alltid åt virke till annat under byggtiden.

  Jag har träffat fler som byggt Salstershus och de har precis samma goda erfarenheter.

  Mycket jobb är det - men det är det värt. Kul att hamöjlighet att påverka saker själv . Och resultatet blir helt suveränt.....!!


   
 7. Erik631
  Medlem Nivå 8

  Badrum kaklat....

  Oxå var badummet nere kaklat. 10*10 cm plattor av Italiensk marmor. Plattorna sätts en och en - 7000 plattor i bägge badrummen - så mycket plock blir det....
   
 8. Myrlejon
  Medlem Nivå 5
  Åh vad fint det blir!! Vi var själva inne på att bygga med Salsterhus men pga av att vi inte kan lägga så mycket tid själv blir det inte av. Men det är fortfarande vårt "drömhus". Vad är det för färg ni har på era fönsterfoder??
   
 9. Erik631
  Medlem Nivå 8
  Fönsterfoder har vi målat med lasyr - vi tyckte detr blev mycket snyggare än att ha täckande färg. Kanske inte lika bra skydd av trät på lång sikt, men man får lasera igen om några år så ska det nog hålla i många år ändå. Vi hittade ingen nyans som vi var nöjda med, så vi tog fram en grågrön nyans som Färgservice mixade ihop enligt våra önskemål. Receptet finns lagarat i deras data så vi kan komplettera vid bättring etc. Vi blev helnöjda med resultatet!!

  För tillfället installeras 60 spotar inne och stallyktor i hörnen ute - skönt att få lite lyse och slippa bygglamporna. Köket börjar installeras nu också.

   
 10. Lowlooping
  Medlem Nivå 2
  Hej
  va fint det blir!
  Var har ni köpt garagedörrarna? Pris? Det är slagportar va?
  mvh
  magnus
   
 11. Erik631
  Medlem Nivå 8

  Garageportar

  Jo, garageportarna är något alldeles extra! Flott för att vara garageportar... Det är svärfar som gjort dom, så de var billiga...;.-). Kostar nog en del om man ska köpa liknande från ett snickeri. Många timmars hantverk på varje port. Det är gammaldags tunga slagportar med listade spegeldörrar i stil med alla andra ytterdörrar i huset.

   
 12. Erik631
  Medlem Nivå 8

  Prisjämförelse

  Vet inte prisbilden idag, det beror ju mycket på vad man väljer etc. Ring/skriv och fråga Salstershus. Vid jämförelse måste man ju jämföra vad som ingår - tex energieffektiviteten (vilket är mycket viktigt med tanke på elpriser framöver). Salstershus har satsat på det med gasfyllda 3-glasfönster, bergvärme, ventilationsanläggning med hög värmeåtervinning, bra filter för bästa inomhusklimat etc. Även solskyddsglas för fönster i söderläge. Alla dessa detaljer ska ju samverka för bästa energieffektivitet. Får inte finnas någon svag länk. Enkupigt lertegel är dyrarae än 2-kupigt dito i betong (men mycket snyggare). Rejäla dimensioner i virke, knutbrädor etc. Mycket fina detaljer som takfotstassar, "kjolen" i övergången mella stående och liggande panel etc, etc. Murad skorsten är dyrarae än plåthuvarna som de flesta bygger idag. Jag har aldrig sett Fiskarheden, så jag vet inte deras standard. De ser ju fina ut på bild.

   
 13. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 21
 14. S
  Medlem Nivå 1
  Visst blir det fint!! Vi bygger också Salsterhus i Kolmåden och är väldigt nöjda med den support och handgripliga hjälp vi fått av Salstershus. Rätt materiel i rätt mängd och på rätt tider. Så ryckten som spridits tror jag är illvilliga av någon som inte haft klart för sig vad den/de gett sig in i och kommit snett. Visst är det en massa jobb med ett lösvirkeshus, men det finns så mycket positiva aspekter som gör att det väger över.

  Den som söker finner svar!!
   
 15. Erik631
  Medlem Nivå 8

  Köket färdigt....

  Tänkte uppdatera med lite färska bilder. Har varit mer än fullt upp på sista tiden med flytt, få huset beboeligt etc. Har flyttat in nu i alla fall och det känns kanon!! Vilken känsla efter 1,5 års stenhårt slit!!! Man tror knappt det är sant. Bifogar några bilder på köket - nästan färdigt - bänkbelysning under skåpen saknas fortfarande. Vi är helnöjda med köket - det blev över förväntan, känns himla hemtrevligt och mysigt. Känsla när det sprakar från vedspisen under middan. Badrummet uppe belv färdigkaklat förra veckan - 5000 marmorplattor 10*10... Mycket jobb, men fint blir det. Nu återstår bara lite pärlspontpanel i badrummet, bastupanel, installation av bubbelbad, dusch etc - sen är Norrgårds SPA klart att ta i bruk oxå....;-)

  Fler bilder kommer....