Byggahus.se

Panasonic, nya inom verktygsbranchen?

 1. N
  Medlem Nivå 2
  Panasonic är inte ett märke jag har associerat med elverktyg tidigare, är de nya inom detta område? De verkar ju bara köra med batteridrivna verktyg. Vilka är era erfarenheter av deras verktyg? De säljer inte heller nånting med 18v i Sverige utan har mest 14,4, 21,6 eller 28,8:
  http://www.panasonic.se/html/sv_SE/Produkter/Power+Tools/Översikt/2006477/index.html
  är det ett medvetet val för att slippa konkurrera med alla de övriga 18v märkena?
   
 2. F
  Medlem · Nivå 10
  Nää Panasonic är gamla på banan.. Har själv kört med deras 12v batteridragare de senaste 10 åren.. En trogen maskin som bara går och går.. De har mer riktat sig strikt mot proffsmarknaden eftersom maskinerna ofta är riktigt dyra. Panasonic och Hilti har ett samarbete gällande batterimaskiner, Panasonic förser Hilti med kunskap och utveckling av dessa och hilti delar med sig av sin kunskap till panasonic. Därför är Hiltis batteridragare lika bra som panasonics.. och Panasonics batteriborrhammare är nog bland det bästa på marknaden spec de små 12-14,4 voltarna. Kör uteslutande min 12v panasonic borrhammare, hiltin kommer bara fram vid riktigt tunga jobb, dvs fler än 3-4 st 20 mm hål i betong.
   
  Redigerat 9 sep 2011 00:01
 3. 1337
  Medlem Nivå 7
  Att Panasonic och Hilti delar på kunskap har man fått erfara. Jag hade länge problem med att byta rotationsriktning på min Hilti. Skickade in den otaliga gånger, men nötterna på Hilti sa att det inte var något fel på den fastän man lätt kunde spendera 10 minuter på att få den att byta håll. Byta den ville de absolut inte och jag tänkte då rakt inte skänka dom en krona till. Blott 3 månader gammal åkte den i soporna. Köpte en Panasonic utan vetskapen om att den mer eller mindre var samma skräp. Jag trodde inte det var sant när den efter premiärturen betedde sig likadant. Googlade lite och fann att de hade ett samarbeta. Så från det att jag köpte den till att den åkte i samma binge som Hiltin tog det 2 timmar. Jag förutsatte att man Panasonic skulle vara lika lite tillmötesgående som Hilti så jag brydde mig inte om att reklamera den.
   
 4. phl
  Medlem · Nivå 14
  Det var ju ett intressant sätt att attackera problemet... Baserat på din utsago kan man konstatera att någon modell av Panasonics skruvdragare hade ett troligtvis vanligt förekommande problem. Det säger dock inget om Panasonics kundservice.
   
 5. mattiasp
  Moderator · Nivå 17
  Jeez... Om du kasserar en dyr skruvdragare efter 2 timmar utan att ens försöka att reklammera prylarna, så förutsätter jag att någon annan betalar maskinerna åt dig. Jag har bra erfarenheter av Panasonics skruvdragare.
   
 6. 1337
  Medlem Nivå 7
  Det var ett antagande jag gjorde. Sen vägde jag in om jag tyckte det var värt att strula med återförsäljare och stå utan en maskin jag behövde, och det tyckte jag inte. Därmed inte sagt att Panasonics kundservice är dålig.

  Som jag sa här ovan, jag tyckte inte det var värt krabbet att reklamera den.
  Jag betalar mina verktyg ur min egen ficka. Maskinen var dessutom inte dyr. Runt 3000-3500 gav jag för den.
   
 7. M
  Medlem Nivå 4
  Köpte en Hilti skruvdragare för några år sedan den har fungerat bra vid daglig användning blev dock lite besviken när jag fick höra att den kanske var från asien.
  Asiatiska produkter är ju utvecklade i en slit och släng mentalitet.
  Armeringjärn är ju inget annat än förädlade Toyotor./MLj
   
 8. Nimajneb
  Medlem · Nivå 18
  Varför skulle en hilti vara sämre för att den är monterad i Asien?
   
 9. M
  Medlem Nivå 4
  Det är bara en känsla./MLj
   
 10. F
  Medlem · Nivå 10
  Snacka om förutfattade meningar...
   
 11. platon1980
  Medlem · Nivå 7
  Lustig inställning, just Toyota är ju kända för att göra bilar som bara fungerar, bättre än europeiskt skit som Volvo, BMW och Mercedes.
   
 12. skalman1
  Medlem Nivå 12
  Det finns ju bra och dåliga produkter från alla länder/världsdelar.
  Gällande skruvdragare i den dyrare prisklassen så har Japantillverkade Hitachi varit mest uthålliga och stryktåliga medan Tysktillverkade Festool har gått sönder bara man petat på dom.

  Kinatillverkade Dewalt har dock varit av ganska varierande kvalitet.....
   
 13. mattiasp
  Moderator · Nivå 17
  Jag är mycket intresserad av att ta en djupdykning i din skrotbinge. Själv klyddar jag aldrig med reklamationer, utan brukar öppna maskinen, reparera den och jobba vidare.
   
 14. M
  Medlem Nivå 4
  Asiatiska produkter kan vara av god kvalité men en Honda motorcykel kan aldrig bli en HD och en Lexus aldrig en Mercedes.
  Vid mitt Hilti inköp trodde jag att det var en produkt från väst,ska kolla ursprung bättre vid nästa inköp./MLj
   
 15. skalman1
  Medlem Nivå 12
  Det är väl tur att en Lexus inte kan bli en Mercedes, det skulle ju innebära en avsevärd försämring.