Minikylskåp

6k läst  7 svar

 1. Hemmakatten
  Moderator · Nivå 18
  I sjöboden som nu äntligen skall färdigställas inuti finns en liten, mycket liten pentrydel, 930mm lån och 600mm djup. Det blir en vit laminatskiva med liten diskho. På bänken kommer att stå en vattenkokare. Ingen spis, men vid behov kan en elplatta tas fram. Micro på hylla ovanför där även lite glas o porslin får plats.

  Under bänken blir det skåp med plats för sopkorg, lite rengöringsmedel och så ett kylskåp. Får absolut inte plats med ett vanligt kylskåp, utan vill ha en minivariant, absolut max 500mm brett, helst ännu mindre. Höjden gärna inte högre än att man kan ha en låda inunder. Det behöver bara kunna rymma lite kall dryck, mjölk, frukostmat. Kanon vore om det fanns ett litet frysfack.

  Har förstått att man kanske måste köpa ett kylskåp för husvagn eller båt. Problemet är att de oftast är jättedyra och att de drivs på både 12 och 230V, vilket fördyrar i onödan (vi behöver bara 230V).

  Finns det nån bra internetsida eller företag (Sthlms län) som säljer minikylskåp till (helst) vettiga priser?
   
 2. fresve
  Medlem Nivå 11
  Kama har väl återförsäljare i Sthlm antar jag, de säljer Dometic ( husvagn/husbils-grejjer )
  http://www.kamafritid.se/pdf/08010.pdf

  Prislistan finns på deras hemsida. Dock dyrt precis som du redan listat ut.
   
 3. Hemmakatten
  Moderator · Nivå 18
  Tack för tipset. Var inne på återförsäljarnas sidor, tänkte att de borde ha lite januarirea, det är ju inte högsäsong på husvagnstillbehör just nu. Men ack nej, inte minsta lilla frysklamp till extrapris. :( Marinbutiker är ju ett annat alternativ att titta på. Men där är det väl ändå dyrare, för förutom 3-kombinationsdrift är väl många av båtbutikernas kylskåp kardanupphängda.

  Finns det verkligen inte små, vanliga kylskåp som bara går på 230V?
   
 4. it-snubben
  Medlem Nivå 11
  Husvagn-Svensson har också små kylskåp som bara går på 230v. Dock är de inte särskilt billiga heller även fast de har 10% just nu.

  http://www.husvagn-svensson.se/ sid 62 i katalogen.
   
 5. K
  Medlem · Nivå 9
 6. A
  Medlem Nivå 7
 7. Hemmakatten
  Moderator · Nivå 18
  Ni är suveräna! :D Tack! :D Vitvarumäklarens sida var kanonbra eftersom man kunde sortera efter bredd! Jag har varit inne på tillverkarnas sidor, Bosch, Electrolux m.fl, men inte hittat något. Var även inne på tretti.se, men där hade man typ 150 kylskåp osorterade och man fick gå in på varje enskilt kylskåp för att se bredden. Så jag hade nästan gett upp.

  Hittade flera kylskåp som kan vara aktuella, bl.a från Gorenje. Dometic är ett märke jag aldrig hört talas om, men de hade många kylskåp. Tyvärr kan man inte köpa dessa eftersom de förbrukar 500-600kWh per år!!! Det verkar som om alla dessa mindre kylskåp förbrukar mer än motsvarande kylskåp som är 85cm höga. Ett litet (55 cm högt) Gorenje-skåp förbrukar nästan 200kWh per år och motsvarande "normalhögt" (85cm) förbrukar 160kWh. Dessutom är de dyrare. Märkligt.

  Återigen, tack för hjälpen. Skall bestämma kyl snarast och sedan skicka måtten till snickeriet så de får tillverka resten av underskåpet efter dessa mått.

  Tack även för tipsen om de små, fina läskkylarna. Det blir nog ett litet sådant också att använda vid behov varma sommardagar för att kyla läsken i, om vi är många nere vid sjön.
   
 8. A
  Medlem Nivå 7
  Ville bara tillägga att man kan söka å ställa in tex bredd på kylen på tretti också, ifall du har andra anledningar nån gång!
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: