Byggahus.se

Meec bordssåg

 1. B
  Medlem · 31 inlägg

  Browex

  Medlem
  Hej!

  Har blivit så himla sugen på en bordssåg. Har sökt på forumet om denna bordssåg men inte hittat så himla mycket, nämnd någon enstaka gång.

  https://www.jula.se/catalog/verktyg...ionara-sagar/bordcirkelsagar/bordssag-249450/


  Tänkte det mest som en instegsmodell för min del. Är inget proffs så känner att jag behöver inte en värsting direkt. Vad tror ni om den? Kändes bra när jag var förbi och tittade på den förutom att jag tänkte byta sågklinga till fler tänder samt så skulle jag vilja hitta ett anhåll som går över hela bordet så det får en fastare känsla.
   
 2. E
  Medlem · Skåne · 8 900 inlägg

  etompau

  Medlem
  Har ej använt denna, men Julas "gråa-serie" är instegsgrejor. Du har en Scheppac för samma pris. Kan vara ett alternativ.
   
 3. Rickard.ag
  Medlem · 2 034 inlägg
  Kolla på julas billigaste dewaltsåg, dom små dewalterna har erkänt riktigt bra anhåll och är populära bland snickare som föredrar en liten portabel såg.

  Vet egentligen inget om just den modellen som jula säljer men värt att kollas tycker jag. Nya anhåll är inte billigt så jag tror det är värt att köpa en "färdig" såg.

  Vi har en liten bosch på jobbet som anhållet är så dåligt att man drar sig för att använda den.
   
 4. anders07
  Medlem · Stockholm · 5 937 inlägg

  anders07

  Medlem
 5. B
  Medlem · 31 inlägg

  Browex

  Medlem
 6. A
  Medlem · 62 inlägg

  Aronb

  Medlem
  Anhållet på den där meec sågen är katastrofalt dåligt, ja hela sågen är rätt kass, jag köpte tyvärr en för några år sedan och efter bara ett par månader tröttnade jag på den. Sågar ved med den ibland nuförtiden och sågar virke med bosch istället..
  Så mitt råd är köp nåt annat för det blir ibland dyrt att köpa billiga saker.
   
  • Laddar…
 7. P
  Medlem · Hallands län · 2 311 inlägg

  Pysslarn

  Medlem
  @Browex, vad tänker du att du ska ha sågen till?

  Det finns mycket mög som duger till att klyva en regel när man snickrar stomme. Gav själv nyss bort en sådan såg från Jula som pappa hade köpt; skräp på det stora hela men visst, kapa eller klyva en regel dög den till, inom rimliga gränser.

  Om du tänker att du ska ha sågen till mer än husbygge, där toleranserna är stora, ska du glömma Meec och liknande — AEG och Ryobi är nog lägsta nivå och sedan går det fort uppför vad gäller pris/prestanda/kvalitet/precision. Du hittar mycket info här på forumet om olika sågar och deras för- och nackdelar.

  Lycka till med sågköpet!
  //Ronnie
   
  • Laddar…
 8. Lucky2015
  Medlem · 457 inlägg
  Jag köpte en Meec i somras. Den var värdelös. Lämnade tillbaka den till Jula och köpte en Dewalt istället. Dyrare men sådan skillnad alltså!

  Köpte den på nätet från Tyskland. Var mycket billigare än vad jag hittade här hemma.
   
  • Laddar…
 9. B
  Medlem · 31 inlägg

  Browex

  Medlem
  Ja tack för era tips!
  Jag brukar köpa dewalt i vanliga fall men kände att fan man kan ju testa den billiga men det kanske jag ska hoppa då och se över lite dyrare varor. :)
   
 10. Mazen
  Inredare · Svärdsjö · 1 988 inlägg

  Mazen

  Inredare
 11. H
  Medlem · 28 inlägg

  Highbeam

  Medlem
  Såg Meec var på extrapris nu 799kr. Någon som är någorlunda nöjd med den? Skulle behövs något att klyva lite reglar och även några skivor med. Ev bygga en altan så klyva lite trall också.
   
 12. L
  Medlem · Stockholm · 148 inlägg

  Lovan83

  Medlem
  Lite sent svar men jag har en sån. Jag har bara klyvt impregnerade reglar i den men det har blivit några kilometer... egentligen för klen för reglar men en rengjord vass klinga gör att det går.
  Sidoborden och bordet bakåt monterade jag aldrig utan slängde. Likadant med geringsanhållet. Det vanliga anhållet funkar när man inte behöver mer än millimeterprecision men inget som funkar till finsnickeri. Bordet är väldigt svagt, speciellt luckan för att byta blad. Vinkeljusteringen är väldigt yxig.
  Köp två av hornbachs grovtandade blad är mitt tips så kan du rengöra en medans en annan används.

  Frågar du mig om jag skulle köpt den igen i den prisklassen? Absolut. Skulle inte köpt de från Biltema, jula etc.
  Med erfarenheten jag har nu inser jag att jag har högre behov. Antingen en Festool för precision eller en starkare byggsåg med stabilare bord.
   
 13. Mazen
  Inredare · Svärdsjö · 1 988 inlägg

  Mazen

  Inredare
  Tack för svar.. Har inte kommit vidare utan funtar fortfarande, blev iofs med en 3 fas Atika byggsåg av en slump, men saknar uttag så den får stå tills..
   
 14. H
  Medlem · 28 inlägg

  Highbeam

  Medlem
  Svarar mig själv. Var och kände på den idag. Kändes som väldigt dålig kvalitet även för 799kr. Så jag köpte ej.
   
  • Laddar…
 15. imported_Benno
  Medlem · Korpilombolo · 1 361 inlägg

  imported_Benno

  Medlem
  Tack forumet. Reklambladet som damp ner i lådan visar en meec för 1299. Det lät lockande men varningsklockorna här får mig nog att avstå.
  Jag är i färd med att renovera fönster och är ute efter något att klyva till rätt dimension med tillräcklig precision för att "halvsula" bottenstycken osv. Vad är "lägsta nivån" för en bord-/klyvsåg som gör jobbet?
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.