Byggahus.se

Lite funderingar kring vp

 1. 2
  Medlem · 3 137 inlägg

  2an

  Medlem
  Är det ingen med vp som bor på blåsig plats??
  Tänkte närmast på vindkraft t.ex hannevind http://www.hannevind.com/ som har vindkraftverk från 2,2-22 kW vilket borde funka utmärkt särkillt om man bor avsides o tar ett större.. ::)
  2,2 kW verket behöver man inget tillstånd för o kostar 25000:- men då levererar de "bara" 4-5000 kWh/år om man har bra läge för det.. Men bättre än solfångare iaf..
  Tydligen går det fint att leverera överskottet som sedan plockas hem då man inte har vind..

  Sen undrade en kompis som funderar på att sätta in jordvärme om KB går att dra via en oisoleradtank som ska stå i tilltänkt matkällare (fd pannrum) o kyla denna.. Eventuellt med en 20 meters slinga i som allt vatten till kåken passerar..
  Samtidigt som den oisoleradetanken kyler matkällaren så skulle man även öka KB tempen (både via luften i matkällaren o via vattnet till kåken) med bättre cop som följd eller är det bara att lägga ner iden..:-/

   
 2. 2
  Medlem · 3 137 inlägg

  2an

  Medlem

  Re: Lite funderingar kring vp

  Hmm vart har vp experterna på forumet tagit vägen.. ::)
   
 3. T
  Medlem · 901 inlägg

  Tomtebo

  Medlem

  Re: Lite funderingar kring vp

  Tror inte det går att leverera överskottet från en sån liten enskild anläggning, förstår inte hur det skulle lösas rent tekniskt.

  Tror det är smidigare att gå med i en vindkraftsförening, då får du köpa andelar á 1000 kWh för låt oss säga 5000 kronor stycket, och så får du tillgodoräkna dig all el som andelen producerar under vindkraftsverkets livstid (minst 20 år). Har du exempelvis 15 andelar får du ta ut 15000 kWh varje år.
   
 4. Overlander
  Medlem · 281 inlägg

  Overlander

  Medlem

  Re: Lite funderingar kring vp

  Skulle inte rekomendera den kombinationen med tanken pga kondens satsa på en fläkt konvektor med 2 batterier värme och kyla med kondens avlopp då kan man hålla en jämn temp i matkällaren samt slipper problem med kondens tänk även på att du kan få minusgrader i kb kretsen inte så bra om det bllir en isklump av 20m slingan för tappvatten.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.