Byggahus.se

Lappli..

 1. T
  Medlem · 1 inlägg
  Hej !..... Har läst trådarna , och tycker dom är intressanta. Vi är sugen på att bygga lappli , och jag undrar om det är nån som har erfarenhet av dom.
   
 2. A
  Medlem · 347 inlägg

  Re: Lappli..

  Vi bygger ett Lappli-hus. Vad vill du veta?

  Lappli säljer byggsatser. Väggelementen tillverkas i Torneå. De har ett återförsäljarnät i Sverige. Hur mycket de olika säljarna kan ställa upp med lär variera. Vi bygger på delad entreprenad, och har gjort upphandlingarna av entreprenaderna själv, men säljaren har varit mycket hjälpsam med kontakter och rekommendationer.

  Lappli är mycket flexibla vad gäller husens utformning. Generellt så är det mycket snickarglädje utvändigt jämfört med de flesta svenska husfabrikat. I byggsatserna ingår allt material för att göra huset snickarfärdigt, men inget el-, VVS-, ventilations- eller köksmaterial.
   
 3. L
  Medlem · 13 inlägg

  Re: Lappli..

  Hej

  Vi är oxå jättesugna på ett Lappli hus, har varit å tittat på ett hus som återförsäljaren här i Umeå håller på att bygga åt sej själv. Spännande att se huset "oklart" för att se hur de bygger dem. Kan återkomma när vi vet mer :D
  Ska gå på banken nu och prata pengar.... :-/
   
 4. T
  Medlem · 11 inlägg

  Re: Lappli..

  Hej,

  Vi har också snart färdigställt ett Lapplihus. Undrar ni över något kan vi nog kanske hjälpa till.
   
 5. L
  Medlem · 13 inlägg

  Re: Lappli..

  Hej

  har ni gjort mycket själva? Vilken modell har ni valt? Har ni ändrat på planlösningen nånting? Är ni nöjda med Lappli och har allt gått bra? Vart bygger ni?

  Vi funderar på ett havstjädern men med några mindre ändringar i planlösningen

  /lotta
   
 6. T
  Medlem · 11 inlägg

  Re: Lappli..

  Vi har byggt ett Havstjädern 147. Vi lät snickare utföra stomresningenen så att huset blev tätt. Därefter har vi byggt allt själva med indantag avb VVS-, och elarbeten. Utvändigt så har vi efter leverans byggt in den öppna verandan. Invändigt hade vi innan leverans ändrat en del i planlösningen men efter vi fått huset så ändrade vi om ännu mer. Vi har bl.a. öppnat upp till övervåningen för att få lite mer rymd. Allting har gått jättebra även om det varit en slitig period i våra liv. Vi började i mars -04 med grunden och nu håller vi precis på med att anlägga gräsmatta och bygga altan. Det är fortfarande en del jobb kvar invändigt också. Det enda vi är missnöja med är vår säljare som aldrig återkom eller fixade det han lovade. Efter stomresningen så hade jag direktkontakt med Lapplifabriken i Finland istället. Det har fungerat bra. Eftersom vi inte har varit beroende av säljaren efter att huset levererades så har det dock inte varit några problem för oss då vi gör allt själva.

  Vi har byggt huset på Hammarö i Karlstad.
   
 7. R
  Medlem · 99 inlägg

  Re: Lappli..

  Hej,
  Vi håller på att bygga och räknar med att flytta in om ca en månad, havstjädern 167. Vi har köpt huspaket och handlat upp entrepenaderna själva. Vi är MYCKET nöjda med bemötandet av vår säljare som skött alla kontakter med Lappli. Vi bygger i Landvetter utanför GBG.
   
 8. N
  Medlem · 1 inlägg

  Re: Lappli..

  Fråga till Tobias.......får man veta var på Hammarö ni byggt ert hus?? Jag bor i Karlstad och har länge funderat på Lapplihus. SKulle vilja "smyga" på Ert hus...Har även kikat på ett av Lapplis hus utanför Ulvsby som är fint. Pm:a om du inte vill skriva här! Mvh :)
   
 9. L
  Medlem · 13 inlägg

  Re: Lappli..

  Vi ha äntligen beställt ett hus!!! Det blev ett finkboet 157 med ganska stora förändringar på planlösningen invändigt! Vi är jättespända och hoppas att allt går bra med hela projektet :D

  snart...snart.. får vi börja bygga!!!!! ;D
   
 10. A
  Medlem · 347 inlägg

  Re: Lappli..

  Kul! Det är samma modell som vi utgått från, men vi har ändrat på nästan allt utom bredden.

  Ett tips är att fundera igenom om ni vill ha några tillval, om ni inte redan gjort det. Lappli har ju ingen tillvalslista, så hanteringen varierar säkert från säljare till säljare, men vi fick fråga efter i princip allt. Några tillval som vi gjort är:

  - persienner färdigmonterade i alla fönster
  - måttanpassade myggnät till några fönster
  - 400 mm isolering i hela taket, inkl. snedtak
  - fullisolerad farstukvist
  - tvåluftfönster uppe (nere är det standard)
  - annan ytterdörr

  Vi är i full färd med att resa huset. Räknar med att ha taket på denna vecka.
   
 11. L
  Medlem · 13 inlägg

  Re: Lappli..

  Vi har också ändrat en hel del, har dock inte ens tänkt på persienner! Trodde att det var enluftsfönster standard runt om med limmade spröjs? Måste kolla igen.
  Vi har beställt med öppen entre, typ havstjädern. Så det blir andra fönster runt dörren och pelare istället.
  Hela planlösningen har vi gjort om, har bara ett sovrum nere och 3 uppe. Det blev bättre med plats för oss ;D

  Andra tillval/förändringar som vi gör hanterar vår hussäljare som också fixar entreprenaden. Vi kommer också att ha 400 mm isolering i tak och 300 mm i grund.

  Vart har ni byggt?
   
 12. A
  Medlem · 347 inlägg

  Re: Lappli..

  Vi bygger i Luleå. Det är svårt att säga vad som är standard och inte på Lappli, eftersom man får ändra på allt om man vill. I vårt fall hade de i alla fall i grundutförandet räknat på tvåluftfönster nere, men enluftfönster med limmade spröjs uppe. Vi valde att beställa alla fönster i tvåluftutförande. Vi kommer att ha farstukvist och balkong i utförande som Merikotka 159. Som standard verkar det som att Lappli räknar med mindre isolering i farstukvisten. Det är ju OK om man använder den just som en farstukvist, men vi har valt att inte ha någon dörr mellan innerhallen och farstukvisten, och valde därför till samma isolering i farstukvisten som i huset i övrigt. I er fall kommer ni väl inte att ha någon farstukvist?

  Färdigmonterade persienner är smidigt, men dyrt! Men skall man ha persienner lär det inte bli billigare att låta montera dem i efterhand.

  Vi har gjort en planlösning som liknar en parstuga, dvs kök genom hela huset i ena änden och sal genom hela huset i andra änden. I mitten har vi placerat bad, bastu, tvätt och toa. Alla sovrummen blir på övre plan. Den dagen trappan blir ett problem på vägen till sovrummet får vi dela av salen. Jag hoppas att det dröjer minst 40 år!
   
 13. L
  Medlem · 13 inlägg

  Re: Lappli..

  Vi bygger i Umeå. Vi har tänkt lite som er när det gäller planlösningen, men vi har tvättstugan bakom köket och ett litet arbetsrum bakom vardagsrummet. Sen stort badrum och bastu i mitten. Vi kommer inte att ha en farstukvist.

  Vi kommer nog att ta en tur till Luleå och passar på att kika på huset ;)
   
 14. A
  Medlem · 347 inlägg

  Re: Lappli..

  Gör gärna det! Du kan ju skicka ett privat meddelande när ni är på gång, om ni vill gå på guidad tur!
   
 15. S
  Medlem · 5 inlägg

  Re: Lappli..

  Hejsan!! Vi håller på precis och pratar med en säljare för Lappli. Vad fick er att välja Lappli i slutändan???