Byggahus.se

Lågtryckslarm på Nibe F1245

 1. Chrille.B
  Renoverare Nivå 5
  Kände att duschvattnet bara blev kallare och kallare på morgonen :sweat: sen såg jag på panelen att den hade fått ett larm.
  Kompressorn vill inte starta, tänkte kontaktat nibe men detta händer ju givetvis på en helg så tills dess kollar jag om någon insatt här har förslag på en lösning. :)
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_20200801_172837.jpg

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_20200801_175654.jpg

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_20200801_100712.jpg

  När man kollar på behållaren ser det ut o vara mer brine i än normalt så kan det vara stop i ev filter kanske som gör att den inte orkar dra runt? är det den delen i mitt på bilden/samma sida som dom röda vreden sitter på? ska man
  gänga ur och göra rent i så fall? Blev fundersam med på hur man avluftar detta sen :thinking: har väldigt dålig koll som ni märker så skulle uppskatta lite tips och förslag.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_20200801_173808.jpg

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_20200801_173842.jpg
   
 2. W
  Medlem Nivå 3
  https://www.varmepumpsforum.com/ is your friend.
  Åtminstone den sista bilden visar till vänster ett smutsfilter, kanske även den första bilden som du sa. Du behöver en spetstång för att lossa spärrbrickan för att ta ut smutsfiltret. Obs, korrekt benämning på tänger och brickor kommer efterföljande inlägg beskriva....
  Det kan finnas avluftningsventiler på högsta punkten, om du har en FLM kan de sitta ovanpå den.
   
 3. Chrille.B
  Renoverare Nivå 5
  Tack ska ta o höra mig för där också, märkte nu vid uppstart att motorn till växelventilen lät lite väl märkligt. Mycket möjligt det kan vara en felkälla.
  Logga in för att se filmer.
   
 4. J
  Medlem · Nivå 15
  Inget ovanligt att växelventilen säger upp sig , du kan kolla om den rör sig eller bara står och tjattrar, då är det växellådsfel och bytas, Det finns två typer av motorer , en med en arm som rör sig och en med en s.k skjutventil ( den trycker in ett stift på ventilen ) det går att lossa motorn och se om stiftet kärvar, gör det så kanckar man på det och då brukar det släppa, tryck några ca 10 -15 ggr och den ska gå lätt ut av sig själv.
   
  • Laddar…
 5. L
  Medlem · Nivå 14
  Smutsfiltret sitter mellan de två ventilerna, under locket. Ventilerna verkar stängda på bilden. Är det du som har gjort det innan bilden togs?
   
 6. Chrille.B
  Renoverare Nivå 5
  Japp testade o stänga dom, dom satt fast rätt så bra i början, då borde man kunna ha dom stängda och inspektera filtret utan några direkt problem efteråt?
   
 7. L
  Medlem · Nivå 14
  Japp. Ha en liten bunke under för det kommer en liten skvätt när du lossar pluggen. Se till att du får dit silen igen på rätt håll sedan. Det är en liten plastpigg som ska passa i filterhuset. Det kommer alltid in lite luft men det ska lägga sig i expansionskärlet om de har kopplat det rätt.
   
 8. CHEMAS
  Medlem Nivå 8
  Lyssna om kbpumpen snurrar?
   
 9. Chrille.B
  Renoverare Nivå 5
 10. Chrille.B
  Renoverare Nivå 5
  Gick fasen inte rubba den, får testa mer imorgon med bättre verktyg
   
 11. W
  Medlem Nivå 3
  Den vänstra Grundfos pumpen kan du skriva bort täcklocket med en skruvmejsel, sedan kan du lägga an skruvmejsel mot axeln innanför för att kolla om den snurrar.
   
 12. L
  Medlem · Nivå 14
  Den kan sitta lite hårt om den inte varit lossad på ett tag, men det är ofta bara att ta i lite.
   
 13. L
  Medlem · Nivå 14
  Den går normalt bara om kompressorn är igång, såvida du inte har frikyla. Det går att tvångsköra pumpen via servicemenyn.
   
  • Laddar…
 14. CHEMAS
  Medlem Nivå 8
  Istället för att lossa skruven så ta en mejsel o sätt mot örat så borde du höra. Kör den genom servicemenyn som lordi sa.
   
 15. Chrille.B
  Renoverare Nivå 5
  Ser ut som jag får ta hit någon o kika på den, kommer inte längre här. Tog bort det filtret på brine ledningen o gjorde rent.
  Det som händer är att när väl Kompressorn startar efter 4-5min då hör jag att den vänstra pumpen snurrar när man lyssnar med en mejsel mot den. Den högra hörs tydligt att den kör. Sen kör den i 1-2 min sen stoppar den och jag får larm igen.