Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Kylskåp med kolsyrat vatten finns det?

 1. Viber81
  Medlem · 5 inlägg

  Viber81

  Medlem
  Hej alla!

  Vi har precis flyttat till ett nytt hus och i vårat gamla hus köpte vi då Husqvarna kyl som hade kolsyratvatten direkt i dörren samt frys även den Husqvarna med is i dörren hur bra som helst inga problem med dessa, vi köpte dom år 2012. Nu 2020 tror jag letade igår säkert i 2 tim och hittar inga... verkar som Electrolux slutat tillverka dessa samt Husqvarna, AEG (samma märke) vad jag läst mig fram ska det finnas en side by side men vi vill ej ha det då dom är så små i frysen. Vi är 6st i hushållet så vi vill ha full storlek på frys och kylskåp.
  Hittat även Siemens och Samsung med kallt vatten i kylen men ingen med kolsyrat vatten i dörren.
  Har ni några bra tips? Finns det side by side i större modell? Tack i förhand.

  /En som saknar sin gamla kyl och frys med kolsyrat vatten i dörren
   
 2. electroluxaren
  Medlem · - · 12 761 inlägg
  Electrolux la ner fabriken i Mariestad som gjorde dessa skåp.
  Kompetensen försvann därmed.
  Siemens hade väl ett skåp med kolsyrat gör hutlösa
  Peningar
   
 3. Viber81
  Medlem · 5 inlägg

  Viber81

  Medlem
  Så synd... borde tagit med mig kylen och frysen :crysmile::crysmile:
   
 4. anders07
  Medlem · Stockholm · 6 695 inlägg
 5. Viber81
  Medlem · 5 inlägg

  Viber81

  Medlem
  Tack för tipset den var ny för mig.... vill helst ha kallt direkt det får man inte med en sodastream (om man ej kyler vatten innan) vill ej ha stående saker på bänken. Men denna var intressant med kylning med :D
   
 6. B
  Medlem · 4 inlägg

  Britt-Marie Ahl

  Medlem
  Vad kostade den kylen
   
 7. H
  Medlem · 1 745 inlägg
  Fundera ett varv till på side-by-side om du inte går på blandaren. Du kanske har ett utrymme för en liten frysbox?

  En frysbox är ju mycket utrymmeseffektiv och energisnål, så passar bra för att förvara sådant som används lite mer sällan.
   
 8. T
  Medlem · Stockholm · 1 135 inlägg

  Taxture

  Medlem
  Varför inte en sidebyside och en frys bredvid?
  Om man nu har platsen ;)
   
 9. B
  Medlem · 4 inlägg

  Britt-Marie Ahl

  Medlem
  Vad kotade kylen då
   
 10. Viber81
  Medlem · 5 inlägg

  Viber81

  Medlem
  Tror den kostade 14-16 000 kr på den tiden bara kylen
   
 11. electroluxaren
  Medlem · - · 12 761 inlägg
  runt 16kkr beroende på färg och aktuell kampanj
   
 12. B
  Medlem · Skåne · 73 inlägg

  BM5

  Medlem
  Hej
  Sitter nu o vilar mig lite just pga Husqvarnas dito Kyl/Frys som vi köpte 2012, fast för 25 t för båda k rostfritt. Allt var frid o fröjd tills igår då jag var var tvungen att stanna hemma medans famlijen åkte iväg. Höll med andra saker på OV o skulle ner för ett ärende och jag hörde konstiga ljud och när jag väl kom till köket så var hela köket en stor pöl. O väl framme vid frysen så fattade jag vad som hänt bakom frysen.
  Snabbt till grovköket och stängde huvudkranen för komma åt balofixen som är ovanför bakom överskåpet var inte att tänk på. Sen var det snabbt hämta en skrapa och försöka leda bort vattnet som var precis överallt i köket. När det allra värsta var bortledd så kom jag på att resten får jag ta med grovdammsugaren och jag hällde säkert ut minst 10 l bara med det så det som jag ledde bort med skrapan måste varit minst 15/20 liter till. Jag måste tala om att köket totalrenoverades 2017 så hjärtat var i halagropen när jag tänkte på alla köksstommar som är gjorda av spånplatta. När jag dammsugit så gott det gick så var jag lite lugnare o tänka lite klarare och då började nästa orosmoment. Hur ser det ut ovanför och desto mer, hur ser det ut bakom skåpen. Jag stängde av balofixen nu för att kunna sätta på huvudkranen och så såg jag vad orsaken var. Plastmuttern som kopplas till rören hade knäckts och då var det fritt för vattnet att bara spruta ut.
  Tömma en hel del av frysen för att kunna dra fram var hel del jobb med tanke på att det måste kunna pressas in den andra frysen och vinkylen som är mellan dessa är ännu tyngre och svårare så det var bara att kavla upp ärmarna ytterligare. När jag väl tömt en del så jag orkade dra fram frysen och vinkylen så kunde man komma åt bakom och vilket xxxx där var. Att gipsväggarna var dyngsura kom knappt som en chock fast man hoppades på att det inte skulle vara så, men när såg att det t.o.m var vatten under golvskydden så var det inte mkt mer att göra än o bara försöka dammsuga upp det som går. Jag hade dess förr innan höjt golvvärmen rejält för att kunna torka både golv och bänkstommena men gav upp när det var runt 30 för jag blev rädd för fukten.
  Tur i oturen att jag var hemma för tänk om jag åkt med och inte var hemma efter flera dagar. Undrar vad som hade klarat sig i så fall.
  Jag vill inte renovera ett kök till MEN om nån frågar mig så står en sak absolut på listan och det är en golvbrunn i köket och av nån konstig anledning så är det ingen krav som i våtrum mwd tanke på att det händer så många vattenskador.
  När jag ringde Folksam så frågade hon om det var med fast anslutning eller med dispenser och då förstår jag varför Elektrolux slutade tillverka sina skåp och varför ingen har det i produktion samt att de andra typ Samsung har det med dispenser så man fyller på med X antal liter.
  Summa summarum så är jag förbannad på att det var så simpel konstruktion på muttern av plast som borde vara i metall men jag saknar både min kolsyrade vatten samt ismaskinen.
   
  • Laddar…
 13. Viber81
  Medlem · 5 inlägg

  Viber81

  Medlem
  Oj jösses tur att du var hemma ändå
   
 14. B
  Medlem · Skåne · 73 inlägg

  BM5

  Medlem
  Jepp det var lite tur i oturen. Försökt flera ggr och ringa Polygon som Folksam nämnde men inget svar så vi får se imorgon när kontoren är öppna igen. Hoppas bara inte man behöver riva ner väggar o dyl för baksidan vetter till vardagsrummet med fejk stenkakel och just bakom vinkylen är det enkelgips.
   
  • Laddar…
 15. electroluxaren
  Medlem · - · 12 761 inlägg
  Bara byta slangen eller har du någon annan fråga?
  Plastskyddet under skåpet gjorde ju jättenytta...
  Installera vattenskyddsautomatik.

  Att husqvarba electrolux slutade med dessa var ju för att ungrarna inte klarade av att tillverka dessa efter fabriken i Mariestad upphörde
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.