Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Kryss/Cirkellaser "billigare" variant - vilken väljer man?

 1. D
  Medlem · 48 inlägg

  Devon

  Medlem
  Hej
  Vilken välja" - Ska köpa en "billigare" kryss- eller cirkellaser ??? (är kryss-/cirkel samma men kallas lite olika?) Känner att jag inte vill lägga ned en större summa på detta inköp, då den sen förmodligen blir stående i garaget - som allt annat "bra" som tyvärr bara används en gång vartannat/tredje år ;).
  Ska lägga ett parkettgolv i ett sovrum (samt även kakla mellan bänkskiva och väggskåp i en tvättstuga).
  Hjälp mig VÄLJA - behöver den omgående
  Stort tack för förslag!
   
 2. slacker
  Verktygstokig · Stockholm · 3 830 inlägg

  slacker

  Verktygstokig
  En korslaser av väldigt bra kvalitet är denna skulle jag vilja påstå:

  https://www.bauhaus.se/linjelaser-b..._g5voAZ7PlPwNxSnq9j-8O2TeFpkrfMxoCfzgQAvD_BwE

  Skillnaderna är som följer - En kors/kryss laser projicerar endast ett kors eller om man nu vill ett stort kryss på vägg eller en linje på golv/vägg/tak som är rak.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  storage-26c99de9813c52e66eff085d49af613220c4d864_600x600_70.gif


  En cirkellaser projicerar samma linje 360 grader runt om, otroligt bra när det skall resas väggar, rita ut 90 grader i vägg eller tak, kakla ett helt rum då man får en linje hela varvet runt. Eller som ett lod - Där linjerna korsar i tak och golv är samma punkt. En sån enkel sak som att hänga upp en kökslampa. Mäta ut mitten på bordet och laser visar vart den punkten är i taket.

  Jag har haft flera korslaser - Bosch, Leica och kan säga att jag inte saknar någon av dem. Den jag numer älskar är min Bosch GLL3-80. Den gör allt det jag vill och mer därtill. Används för det mesta - Enda bristen är att den kanske inte syns så bra en solig sommardag då "måltavlan" blir ett måste. Så ibland vill jag ha en likadan, fast grön laser.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  storage-2c9af2a9a19584b0006a7a65af98892bb07457ff_600x600_70.jpg


  Den har även en lillebror i from av GLL2-80 som även den är en mycket fin laser.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  cirkellaser-bosch-gll-2-80-p-m-och-ilagg__1acac1ea-1694-4cef-a529-cfec8b107cd0.jpg


  Det blev kanske lite Boschigt i mitt inlägg, min har varit med ett par år nu och jag är fortfarande nöjd. Har kamrater med samma laser som jobbar som snickare och samma besked där. En mycket fin maskin.
   
 3. D
  Medlem · 48 inlägg

  Devon

  Medlem
  Stort tack för stort och bra svar!
   
  • Laddar…
 4. I
  Medlem · Jämtland · 282 inlägg

  icho

  Medlem
  Jag hade alla dagar i veckan valt en cirkellaser såhär i efterhand. Många gånger så måste man hålla på vrida lasern för att linjen inte går längs en hel vägg. Alternativt ställas i ena hörnet, men är det ljust kan linjen bli svår att se i andra änden. jag trodde att lasern var ett sällanverktyg, men det är en fantastisk sak som används ofta.
   
  • Laddar…
 5. Snailman
  Medlem · Västra Götaland · 5 428 inlägg

  Snailman

  Medlem
  Jag köpte först en korslaser Leica Lino, den var lite begränsad, så jag köpte en femlinjers från kina, och senare en 8 linjers från kina, de är alla tre röda lasrar så de syns lite dåligt. Har ett par badrum kvar att göra så funderar på att skaffa nåt sånt här från kina med grön laser, som sägs synas bättre. Den 8 linjers jag har är den som liknar den nedan mest, alltså en horisontell ring och två vertikala ringar i kors 90 grader, samt en punkt rakt ner i golvet.

  https://www.banggood.com/12-Lines-3...-p-1525331.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN
  och välja priority direct mail , då brukar de skickas till Holland och packas om där, så slipper man tull och moms och postens avgift på 75kr
   
  • Laddar…
 6. B
  Hobbysnickare · Östergötland · 2 257 inlägg

  badtastex

  Hobbysnickare
  Jag köpte en PLL 360 för några veckor sedan och jag är då riktigt nöjd, den är nog inte ljusstark nog för altanbygge mitt på dagen men inomhus i November funkade den alla tiders. Använde den för att rikta upp innertak. 1399kr med stativ som kan höjas upp till 160cm ungefär, köpte på Hornbach.

  Hade en Quigo sedan tidigare men behövde linjen runtom så därav inköpet, Quigon har också funkat helt ok till tavlor och annat som man vill ha rakt...
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.