Kap&Ger-såg Bosch PCM 8 eller 10??

3k läst  7 svar

 1. Chrissofsweden
  Renoveringsnovis Nivå 22
  Jag har två alternativ.


  Bosch PCM 8S eller PCM10. Vilken är bäst? Det som verkar skilja dem åt är storleken på klingan?


  Vad tycker ni? Jag ska bygga en ett kök åt fritidshuset i riktig lantstil och en trappa samt lite annat. Sen ska ju verandan snickras också!

  Prismässigt har jag fått ett bra pris på PCM10 så om den är bättre så tar jag gärna den!  Har ni några andra förslag på en bra såg som gör kapningar i rätt och nogranna vinklar? :)

  Hälsningar
  Christian
   
 2. Nimajneb
  Medlem Nivå 18
  ALLA trådar slutar med all rätt på gcm8s
   
 3. L
  Medlem Nivå 6
  PCM 10 har større klinge, men ingen sleide. Jeg hadde nok valgt PCM 8 da den kan kappe bredere materialer. PCM 10 kan riktig nok kappe noe tykkere igjen, men PCM 8 er nok et mer universalt alternativt.
   
 4. krijo1
  Medlem Nivå 6
  Den såg jag vet är bäst på detta är Festool Kapex men den kostar ju också. Sen har jag förstått att även Milwaukee har en bra kap/ger men även den är väldigt dyr.

  Om man tycker priserna på ovanstående sågar är lite väl bra så tror jag annars som tidigare nämnts att GCM8S är ett bra alternativ, det brukar nämnas här på forumet att den inte kostar mycket extra men jag har själv ingen koll på hur mycket extra...

  Hur som helst så äger jag själv en GCM8S och den fungerar väl bra som kap/ger för bygg projekt men för snickeri finlir så är jag inte nöjd med den. Framförallt så tycker jag avsaknaden av mjukstart är ett problem, sågen smäller igång så att allting hoppar omkring. Jag tycker även att jag har svårt att få den att hålla vinklar.

  Jag hade även en PCM8S som såldes till förmån för GCM8S. Jag tycker nog att GCM8S är en bättre såg, känns robustare och vill man använda lasern som finns i båda sågarna så är det GCM8S man ska ha. Lasern på PCM8S sitter väldigt dumt, mitt spånsprutet så den blir snabbt igensatt.
   
 5. gadu^
  Medlem Nivå 11
  Har en PCM8 och har kört finlir med den som t.ex gerat taklister av frigolit. Är mkt nöjd med den, men sen har jag inte använt andra heller. Lasern använde jag en gång, men den suger. Hoppar lätt ur läge och ligger, som nämnt, i spån blåset. Använder verkligen nån den?
  Men stora hela så tycker jag det är en bra såg för en liten peng.
   
 6. FredrikR
  Verktygstokig · Nivå 18
  Vad är bra prismässigt på PCM10? :)
   
 7. Ola78
  Medlem Nivå 9
  Jag har själv en PCM8 och är nöjd med den, köpte den efter att ha haft en billig, sladdrig skitsåg köpte jag denna på en kampanj. Har satt taklist, kapat panel, golv och massat annat och allt detta med fullgott resultat. På jobbet har vi DW718XPS och personligen tycker jag att den är sämre, enda som är bra och som jag kan sakna på boschen är mjukstart då. Visst kan man säkert hitta ännu bättre kap/gersågar men hittar du den till ett bra pris så köp den.
   
 8. K
  Medlem Nivå 2
  En Metabo KGS 255 ? Samma prisklass...
  Har fungerat jättebra till mig.

  En sak som jag definitivt tycker att du skall köpa till så är det en ställning. Värd varenda krona!
   

Hej där! Skaffa ett konto gratis så kan du också ställa frågor i forumet. :love: