Byggahus.se

Kan detta vara rimliga målarkostnader?

 1. Krille-72
  Medlem · 1 901 inlägg
  Summan 200 kr är extremt låg. Jag förutsätter att vi pratar ersättning för servicebil. Det är alltså inte en ersättning för milkostnad vi pratar om. Det är vanligt att konsumenter har synpunkter på priset för en Servicebil. Det är inte ovanligt med priser på 400-600 kr + moms för servicebil idag.

  Jag tycker du ska försöka fokusera på att få in minst 2 men helst 3 offerter. Jämför dem noga. Gör ditt val.

  Strunta i att reta upp dig på olika poster i offerten. Om det skulle vara så att rotavdrag skall nyttjas skulle du möjligen kunna försöka få hantverkaren att flytta över lite kostnader från materialdelen till arbetsdelen om det nu är så att materialdelen verkligen är hög.

  Du är som någon skrivit väldigt sent ute. Det innebär att du högst troligt kommer att få betala ett högre pris än ifall nu hört av dig i Nov tex.
  Är orderböckerna fulla så behöver man hyra in personal eller betala övertid ifall man tar på sig mer jobb.
   
  • Laddar…
 2. Keiller
  Husägare · T-län · 1 193 inlägg

  Keiller

  Husägare
  Köp färg, penslar och annat som behövs. Hör med barn, släkt och vänner om de vill offra en helg med att hjälpa dig att måla kåken. Är ni en 10-20 personer målar ni huset ganska fort. Dessutom har ni roligt under tiden.

  Billigare än så blir det knappast, även om du räknar med mat, fika och öl åt arbetslaget i totalsumman.
   
 3. U
  Medlem · 45 inlägg

  Uno Mögel

  Medlem
  Med tanke på vad bekanta på andra orter har betalat för tämligen likvärdiga nybyggda hus så verkar runt 120-140.000:- vara en rimlig nivå. Jag säger inget om beräknad arbetstid och timpenning, men när man överdebiterar materialpriserna OCH har mage att debitera en sådan bilkostnad för att sätta sig i sin bil och ta sig 2 km till sin arbetsplats, då är det klart att det drar iväg. I den aktuella offerten landar slutsumman på närmare 50% högre pris än jämförelsehusen här ovan.
   
  • Laddar…
 4. MariaiÖstergötland
  Trädgårdsfixare · 1 574 inlägg

  MariaiÖstergötland

  Trädgårdsfixare
  Precis vad jag tänkte föreslå. 2 pers/sida så borde det gå hyfsat fort? Jag hade lätt ställt upp om jag fått frågan av en vän, jag älskar att måla! :crysmile:
   
 5. U
  Medlem · 45 inlägg

  Uno Mögel

  Medlem
  Krille-72; Jag vet inte om dom kallar det servicebil eller inte. Man kör ut materialet när arbetet påbörjas, sedan handlar det bara om att förflytta sig själv mellan bostad och arbetsplats. Merparten av svenska folket förflyttar sig på egen bekostnad till och från sina arbetsplatser.

  Att vi är väldigt sent ute beror på att ett antal målare sedan slutet av förra året lovat att återkomma med offert, men sedan bara struntat i det. Detta trots påminnelser. Värst var ju den som vi från start ville anlita och som sade sig kunna åta sig jobbet. Han skulle återkomma med tidsplan och slutpris, men efter tre månaders väntan fick vi besked att han ej kommer hinna med vårt hus. Varje gång det inträffat så har vi tappat tid och fått börja om med nya förfrågningar till nya företag. Så i den sitsen befinner vi oss nu.
  Att målare har fullt upp är fullt förståeligt och inget jag klandrar dem för. Det är ju bra för dom att dom har arbete och kan livnära sig. Men de med inställningen att "jag har jobb så jag klarar mig, jag skiter i att svara" - dom ger jag inte mycket för. Ej heller de som tänker att "nu jävlar kan vi ta duktigt betalt" och sedan tar i för kung och fosterland i sina offerter.
  Av förklarliga skäl så har vi inte fått in offertunderlag i flertal så att det går att jämföra. Tyvärr...
   
  • Laddar…
 6. H
  Moderator · Stockholm · 43 237 inlägg

  hempularen

  Moderator
  Men om detta är ett enplanshus, och om det är enkelt att sätta och flytta en låg ställning eller arbetsplatform. Så målar du lätt huset snabbt. Det viktiga är att du får på grundfärgen. Sedan kan du ta resten nästa år. Antingen tar du in offerter i god tid. Eller gör även resten själv.
   
 7. H
  Moderator · Stockholm · 43 237 inlägg

  hempularen

  Moderator
  Som sagt bilkostnaden skall man nog inte hänga upp sig på. Det är inte körsträckan du betalar för, utan värdeminskningen per dag för bilen.
   
 8. K
  Medlem · Västerbotten · 368 inlägg

  Knight

  Medlem
  Stuvabutiken kör snart en jättekampanj på nordsjö fasadfärg.

  Köp färg på kampanjen och måla själv. Måla är de lättaste du kan göra på ett hus. Speciellt om det är en plan villa
   
 9. U
  Medlem · 45 inlägg

  Uno Mögel

  Medlem
  Synd att du inte är min vän :) Det är sådana vänner man önskar att man hade. Men tyvärr i dessa coronatider så är vännerna väldigt återhållsamma med att umgås. Och så är folk i allmänhet upptagna av egna projekt.

  Jag skulle vilja göra detta jobb själv, med hjälp av några, men jag är rädd att jag tar på mig för mycket och att det slutar med fiasko. Har kroppsliga krämpor som hindrar mig en del, även om jag inte är rädd att ta i när det behövs. Men att gå tre varv runt ett hus och klättra upp och ner dagarna i ända kan bli slitsamt om man inte är i toppform.
   
 10. M
  Renoverare · Norrköping · 232 inlägg

  MrDizzy

  Renoverare
  Situationen du nu sitter i är inte kul. Och som nån sagt ... målerifirmorna tar bra betalt för de jobb som nu kommer in och ska vara klart i sommar. Det är bara att bita i det sura, och antingen pynta begärt pris eller hyra in släkt/vänner.
  Tror det bästa du kan göra är att hyra in en-två släktingar/vänner för att hjälpa till med att måla.

  Är ni 3 pers och målar en enplans villa ... det går ganska fort, även om det blir 3 strykningar.
  och betydligt billigare.
  Har ni nån tonåring i släkten/vänskapskretsen? Perfekt sommarjobb.
  Det tråkiga i det hela är ju att din semester ryker detta år med att måla huset.
   
 11. H
  Moderator · Stockholm · 43 237 inlägg

  hempularen

  Moderator
  Jag målade om vårt hus uppdelat i etapper. Två sidor per år. Vi har målad panel på övervåningen. Bottenvåningen är putsad. Men jag målade även fönstren på bottenvåningen som sitter på drygt två meters höjd och uppåt.
  Jag hyrde skylift över en helg och målade som sagt två sidor, start fredag em. retur av skylift på måndag fm. Yta att måla var visserligen bara ca 70kvm. Men halva tiden gick åt för köra skyliften mellan olika delar av tomten. Var tvungen att få den att lyfta sig själv mellan olika nivåer (fäll ned stödbenen, lyft hela liften 50 cm. Palla under hjulen, upp med benen, kör på den nya nivån en bit, upprepa). Plus att man behöver tänka sig lite för hur man manövrerar korgen uppe på 12m höjd.
   
 12. T
  Medlem · 1 635 inlägg
  Förstår inte problemet. Om du tycker målarens prissättning är fel är det ju bara att välja en målare med en bättre prissättning.

  Finns det ingen? Well, det är så marknadsekonomi fungerar...
   
  • Laddar…
 13. U
  Medlem · 45 inlägg

  Uno Mögel

  Medlem
  MrDizzy; Har en son som lovat att han kan hjälpa till en vecka, men det räcker inte långt tyvärr. Nu är det så att hela förra sommaren, eller rättare sagt nästa hela året, upptogs av allt kring husbygget. Fanns inte mycket tid för annat. Nu i sommar skulle man ju helst vara ledig.
  Om man fick tag i någon/några som vill vara med och måla - vad är då rimligt att betala för sådana privata tjänster? Är inte sådan att jag vill utnyttja folks hjälpsamhet, utan vill gärna betala för den hjälp man får.
   
 14. K
  Självbyggare · Skåne · 2 393 inlägg

  Kallebo

  Självbyggare
  Köp färg och penslar, annonsera sen på Facebook eller likanande, finns säkert massor av mer eller mindre erfaret folk som har trist och som gärna målar för några 100-lappar.
   
 15. J
  Medlem · 12 inlägg
  Min erfarenhet av hantverkare är att vill man inte göra jobbet så ger man en kraftigt saltad offert. Så att kunden backar, hoppar kunden på det ändå har man gjort en rejäl hacka
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.