personstarthumb-up

kakelugnsmakare

2k läst  13 svar

 1. P
  Medlem Nivå 1
  Hejsan,

  Jag är på jakt efter bra kakelugnsmakare. Jag har en kåk på Vikbolandet utanför Norrköping , så det är ju bra om dom befinner sig någorlunda nära (även om många verkar jobba över stora områden) . Tacksam för alla tips, även på kostnader, vad kan det gå på ungefär att sätta upp en rund hörnkakelugn?

  mvh

  Pelle
   
 2. MB77
  Medlem Nivå 11
 3. P
  Medlem Nivå 1
  Tackar, verkar livsfarligt...jag har ju ett jobb att sköta. Här skulle man ju kunna surfa runt på heltid :)
   
 4. D
  Medlem Nivå 7
  Vet att det finns ett par på norrsidan av bråviken som sysslar med kakelugnar te.x. http://www.nkm.se Har dock ingen aning om dom är bra eller inte.
   
 5. F
  Medlem Nivå 1
  Jag har satt om ett par kakelugnar de senaste åren och min erfarenhet är att kakelugnsmakarna i Östergötland har en priskartell. De 4-5 jag har haft kontakt med har alla angett ungefär samma fasta pris per kakelugn, ingen har velat ta jobbet på löpande räkning. Räkna med 28000-30000 kr + moms per kakelugn i Norrköpingstrakten.
   
 6. [SKPG]Zamora
  Medlem Nivå 8
  Annars kan man göra som många bönder på Vikbolandet, köra Vikbo - style. Dvs laga med det som ligger närmast. Det ser oftast för jävligt ut och uppfyller inga som helst krav, men skiten funkar!
  Obs: skrivet med glimten i ögat, men jag har sett mycket sånt på Vikbo.
   
 7. P
  Medlem Nivå 1
  fredha, vilka 4-5 har du haft kontakt med?
   
 8. F
  Medlem Nivå 1
  2011 tog jag in priser från Didrikssons, Kakelugnar & Kaminer, Norrköpings kakelugnsmakeri samt en eller två egenföretagare som jag hittade på Eniro. Jag minns att jag pratade med en kille i Rimforsa. Priset de gav var i stort sett samma från alla 28'-30' + moms.
   
 9. P
  Medlem Nivå 1
  Stort tack för tipsen, Fredha! Norrköpings kakelugnsmakeri har jag hört ska vara skickliga men dyra, man får vara glad för ROT-avdraget!
   
 10. F
  Medlem Nivå 1
  Norrköpings kakelugnsmakeri gör ett bra jobb men de är som sagt dyra. Timpenningen är orimligt hög även om de har den specialistkomtetens som krävs för att sätta kakelugnar. De lever gott på ROT då de har höjt sina priser betydligt sedan ROT infördes.
   
 11. H
  Medlem Nivå 6
  Hej!

  Viktigt innan man besämmer sig för vilken hantverkare man ska anlita är att man läser på lite om det man vill ha utfört, det brukar minska risken för missförstånd.
  Har hittat en bra sida om kakelugnar http://www.kanerva.se, där står att läsa att om ugnen skall hålla länge och inte spricka så ska man se till att de som sätter upp den inte använder kramlor. Hurvida denna kakelugnsmakare tar jobb i Östergötland vet jag inte med efter att ha läst hemsidan så har jag stort förtroende för hans yrkeskunskap.
   
  Tallguy196 gillar
 12. P
  Medlem Nivå 1
  Hennke,

  Lustigt att du nämner Kanerva, hittade också hans sida för ett tag sedan och vi har mailat fram och tillbaks under säkert ett års tid. Han har lagt ner en massa tid gratis för att komma med goda råd till mig, tyvärr tror jag han är lite krasslig nu, annars hade jag valt honom direkt, känns som han är otroligt kunnig och har mkt yrkesstolthet!
   
 13. P
  Medlem Nivå 1
  Hallå allihop,

  Det blev Kanerva till slut. En fantastisk yrkesman med mycket hantverkarstolthet. Han är billig, mycket nogrann och tar gott om tid på sig. Resultaten blir suveränt, men man får inte ha bråttom... Ni kan följa uppsättningen på www.kanerva.se under fliken aktuellt.
   
 14. H
  Medlem Nivå 1
  Vi har haft Norrköpings kakelugnsmakeri och satt om en kakelugn och tyckte oxå att det var dyrt men räknar man lite på det så blev det inte så mycket i timkostnad. De var här ca 64 timmar (vet inte när de åkte sista dagen men ungefär) De fakturerade 27.000:- ex moms i timmar och 3.000:- i material. Det blir ca 420:- i timmen och det tycker jag inte är jättedyrt. Plus att de gjorde ett superbra jobb med kakelugnen.
   

Hej där! så kan du också ställa frågor i forumet. :love: