Byggahus.se

Juridiken i all ära, men vem TYCKER du borde få fastigheten, Esbjörn eller Ebba?

Vem tycker du borde få fastigheten, Esbjörn eller Ebba?

 1. Ebba

  62,8%
 2. Esbjörn

  37,2%
 1. P
  Medlem · 1 961 inlägg
  Precis. Så länge Esbjörn inte öppnar dörren till huset och kikar in är det hans.
   
 2. P
  Medlem · 273 inlägg
  Är du?
   
 3. N
  Medlem · 1 inlägg
  Lägg ned nu Ebba, klart Esbjörn ska få behålla sin fastighet :mad:
   
 4. B
  Medlem · 14 inlägg
  Ja att utnyttja en gammal och sjuk man så är alltför cyniskt, även för en politiker och på riksnivå. Tänker även att det är väl magstarkt för en som utger sig för att vara "kristen" och göra så här. Men tyvärr så har man lärt sig under sin uppväxt och att ta del av vår historia, att dessa inte går att lita på.
   
 5. P
  Medlem · 1 961 inlägg
  Vem pratar du med, tror du Ebba personligen är med i tråden?
   
 6. P
  Medlem · 1 961 inlägg
  Är säljaren sjuk? Hur har han utnyttjats? Vilka syftar "dessa" på i sista meningen?
   
 7. Claes S.
  Medlem · 2 inlägg
  Det känns som om någon i Esbjörns närhet vill köpa fastigheten och som nu försöker förmå Esbjörn att backa ur för att denne någon ska få köpa fastigheten. Jag tror inte att Esbjörn själv ligger bakom denna omsvängning. Pacta sunt servanda. Ebba ska alltså få köpa fastigheten
   
 8. B
  Medlem · 14 inlägg
  Som jag läst så är det en väldigt gammal man som förutom detta även har svårt med minne med mera. Det är som om jag skulle gå till min gamla dementa mor och slänga fram ett papper på att hon skulle skriva över sina tillgångar på mig och inte låta min bror få ta del av dem. Vilka "dessa" ärpodde jag fullt klart gick fram i det jag skrev, men för dig om inte fattat det så är det de som utger sig för att vara kristna jag menar! Förstått nu?
  Ok! Och för mig så "känns" det som om en människa försöker att utnyttja en situation med en äldre och sjuk människa som har svårt att minnas saker m m.
   
 9. B
  Medlem · 1 851 inlägg
  Tyvärr tror jag Esbjörn har demens, kanske början på Ahlzeimer, och då är det hemskt att det ”utnyttjas”, oavsett av vem.
   
 10. P
  Medlem · 1 961 inlägg
  Tack för förklaringen av ditt syftningsfel (y)

  Det finns inga belägg för att säljaren är dement. Att han inte minns verkar bara vara ett sätt att slingra sig ur affären. Allt annat verkar han minnas. Väldigt gammal vet jag inte. Och vad spelar det för roll. hade säljaren varit väldigt ung hade det inte varit samma sak då, typ "oerfaren nittonåring blir blåst på affären av erfaren pensionär"?

  Om du behandlar din dementa mor på det viset är det en helt annan sak. Du vet då att hon är dement och utnyttjar det. Det är moraliskt förkastligt i min bok. Om du köper något av mig vet du inte om jag är dement eller inte. Då är det inte nödvändigtvis dålig moral. Hade säljaren verkligen varit dement borde hans släktingar som nu lagt sig i affären hjälpt honom innan med demensutredning med mera.

  Helt säkra kan vi inte vara på hur det står till, men om vi håller oss till tåls till på fredag så klarnar det förhoppningsvis i rätten. Den moraliska aspekten är en annan fråga, och den bedöms ju relativt vår egen världsbild och generaliseringar. Du tycks ha gott underlag där.
   
 11. jade_wys38
  Medlem · 60 inlägg
  Är du doktor Boan ???
   
  • Laddar…
 12. B
  Medlem · 1 851 inlägg
  har man varit nära någon som får demens så vet man att de erkänner aldrig det själva... och det är svårt få en diagnos.

  jag hoppas Esbjörn har fått medicinskt utlåtande.
   
  • Laddar…
 13. Pmusik
  Medlem · 1 inlägg
  Ett utvik från ämnet - men - inte bara stockholmare som inte kan skilja på var och vart! Snart inte många över huvud taget! Både i radio och tidningar ser och hör man fel ofta. Kanske bara att vänja sig fast det tar emot i hela "språkcentrat".
   
 14. P
  Medlem · 1 961 inlägg
  Jag har varit i närheten av en dement person som inte ville erkänna detta och inte tyckte hen behövde någon hjälp. Jag hoppas också Esbjörn får ett medicinskt utlåtande om det finns risk för demens.
   
 15. T
  Medlem · 75 inlägg
  Klart att Ebba ska sitta där. Karlen är ju myndig och har skrivit på ett bindande avtal. Ska inte det gälla är hela systemet illa ute. Det hjälper inte att vara ångerfull efteråt..//