Byggahus.se

Jämförelse röstassistenter: Amazon Alexa, Google Assistant och Apple Siri

 1. AndersPS
  Renoverare Nivå 17
  Det har redan gjorts flera gånger, bland annat Toyota:
  https://www.fastcompany.com/3048445...-tells-siri-to-turn-your-phone-off-in-the-car

  Vad som är läskigare är att våra assistenter är bättre på att lyssna av vad vi är. Genom relativt enkel teknik går det att dölja kommandon så att en människa inte hör/lägger märke till kommandot, men Siri/GH/Alexa uppfattar det:
  http://www.hiddenvoicecommands.com/demo

  Min Google Home vaknade till liv flera gånger när jag lyssnade på demot ;)
   
  • Svara
 2. AndersPS
  Renoverare Nivå 17
  Intressant. Jag är generellt sett imponerad över hur bra både Alexa och Google Home hör, speciellt när det är hög musik i rummet. Har dock inte testat i en bil, så det kanske är helt kört där?

  Pratar ni svenska eller engelska med den? Min väldigt anekdotiska uppfattning är att den är bättre på att tolka engelska än svenska. Fungerar det när bilen står still?
   
  • Svara
 3. pacman42
  Medlem · Nivå 13
  Den fungerar bättre ju mindre vägljud och musik man har.

  Svenska eller engelska spelar ingen större roll. Jag föredrar engelska då det känns naturligare efter man sagt OK Google...
   
  • Svara
 4. pegee
  Medlem · Nivå 9
  Jag tänker inte ge mig in i diskussionen om hur bra en röstassistent är. Jag har på annan plats i detta forum tagit upp en fråga om (specifikt) Google Home. Men för de som av olika anledningar har svårt att se, eller med händer manövrera saker och ting, är detta en otrolig hjälp. I stället för att hålla på och fumla med knapparna på radion, TV´n eller en väckarklocka så får man med rösten alla hjälp som är möjlig idag. För att inte tala om att använda en dator. Helt omöjligt om man inte ser. Nu kan Google svara på frågor, fixa nyheterna, väderrapport eller upplysa om vad en proktolog gör. Det kallar jag framsteg!!
   
  • Laddar…
  • Svara
 5. jarlh
  Medlem · Nivå 9
  [​IMG]
   
  • Laddar…
  • Svara