Byggahus.se

Insynsskydd - Tujor?

 1. S
  Medlem · 1 357 inlägg
  Tycker det är en liten tråkig trend just nu med många grannar som sätter tujor som en mur runt hela tomten. Antisocialt så det sjunger om det och ger också ett stängt och mörkt intryck.
  Vi har mycket häck av olika slag runt nästan hela tomten men håller den nere så den inte får dra iväg högre än typ brösthöjd. På valda delar/sittplatser på tomten skärmar vi av oss med nåt litet plank eller så.
  Tycker faktiskt att det är rätt skönt att ha grannar på båda sidor av oss som har god insyn till oss.
  De grannarna är ofta hemma och har inga sommarstugor och liknande så då känns det skönt att de har god uppsyn över våran tomt när vi är bortresta. Brukar tala om för de närmaste grannarna när vi tänkt åka iväg till sommarstället några dagar så är de lite extra uppmärksamma om det skulle röra sig någon på tomten. Det gör att vi inte känt något stort behov av att skaffa larm.

  En av grannarna som håller på att mura in sig totalt med tujor och som har en dunge och en cykelbana på baksidan hade faktiskt påhälsning en tidig morgon av en mysko filur som var runt och rekade i fönstren. Han fastnade på bild i en övervakningskamera som grannen har men det hände inte mer än så. Inom kort när tujorna växt på sig lite så kommer ju tjuvarna få det ännu mer förspänt där för då kan dom jobba ostört
   
  • Laddar…
 2. H
  Medlem · 95 inlägg

  Harmagedon

  Medlem
  Läs några trådarna om grannar i det här forumet. En del har såklart bara otur och har riktiga knäppgökar till grannar men många har fått långa och infekterade grannkonflikter på halsen som hade kunnat undvikas med några vänskapliga samtal med grannen för att höra om just den där ynka solplätten är viktig för dem eller inte.
   
 3. rotbackarn
  Medlem · 33 inlägg

  rotbackarn

  Medlem
  Det viktigaste är väl att plantera tujan en bra bit in på tomten eller hålla efter dom hårt. Grannen vill kanske inte ha en meter tomt uppäten av en svällande tujahäck...
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.