Byggahus.se

Inspiration/projekt; Platsbyggd bokhylla

 1. Freddan054
  Medlem Nivå 3
  Tack! Kulören är vald av min chef, alltså sambon. Hon beställer, jag bygger. :)
  Lägg gärna upp en bild på din hylla, lät spännande (och dyrt) :)

  Vet inte om det finns mer att berätta utöver vad jag har skrivit i tråden, om du preciserar dig så svarar jag. Annars blir det en roman av det hela :)
   
 2. Krillew
  Lösvirkesbyggare Nivå 9
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  DSCN8041.JPG

  Tyvärr så har den blivit fylld med skräp.. Vi håller på och bygger.
  Gabon plywood och sen mahogny som framkanter och krön mm. Nederdelen är lite djupare där skall det bli dörrar på mittsektionen, dom är fanerade men ej färdigbetsade. Sen är mittsektionen lite djupare. Jag tyckte det blev trevligt ,för det händer ju lite när det är lite olika djup. Sen är krönet byggt på liknande sätt som du gjort, fast det är en massa bitar för att få till en profil. Det finns ju inget färdigt annat än 1/4-stav och hålkärl. Det är ju lite tjafsigare att bygga när man inte kan gömma under spackel och färg.

  Jag har nog läst nästan hela tråden nu så jag har nog förstått nu hur du gjort. Hur är dom skivorna att jobba med som du använt? funkar det att använda som fönsterbrädor eller är ytskiktet för tunt. Hur är planheten? plywood kan ju bli lite "skålat" men lamellskivor blir kanske slätare.
   
  • Laddar…
 3. Emil Boman
  Medlem Nivå 4

  tack för svar! Väldigt hjälpsamt! Nej inte frigolit som lådfront, självklar en träskiva av något slag som front men för att få ”strukturerna” eller vad man ska säga så använder jag bara en frigolitlist som jag klistrar på fronten!
  Infogar bild!
   
 4. Johannes Carlsson
  Allvetare · Nivå 19
  Dom är rätt känsliga för stötar så den kommer se taskig ut till slut. Bättre att gå på trälister, dom kan du limma på samma sätt
   
 5. Emil Boman
  Medlem Nivå 4
  jo förstår det, speciellt kanske om man har barn som springer runt med leksaker och sådant, men får helt enkelt se hur det går för garderoben så ser vi!
   
 6. S
  Medlem Nivå 6
  Vi bygger en sån här nu vid vårt snedtak. Borde vara klart idag eller imorgon. Är ditt snedtak i samma stil?

   
  • Laddar…
 7. S
  Medlem Nivå 3
  Väldigt likt hur det ser ut hos oss! Dock slutar ena sidan vid en spaljé/trappa, så klurar lite på hur vi ska få till avslutet där. Dela gärna mer längs byggets gång, vore kul att se!
   
 8. Happytess
  Medlem Nivå 1
  !

  Så himla fint! Hur har du fått till lådfronterna? Själva ramen?
   
 9. Freddan054
  Medlem Nivå 3
  Tack så mycket. Kolla inlägg #45 så finns ett klipp som visar principen.
  Själva ramen är i furu och panelen i 9mm björkplywood.
   
 10. Freddan054
  Medlem Nivå 3
  Kan ju uppdatera denna tråd med en bild där hyllan är ”nästan” klar. Det som saknas är att montera klart LED-listerna (de vita remsorna som hänger på trekvart lite överallt) samt att fylla hyllan med prylar :)
   
 11. bobbyrune
  Husägare Nivå 4
  Vilket fint bygge!

  Vad har du kör för system på LED-list? Och har du lyckats komma undan med en trafo som försörjer hela hyllan eller behöver du flera?
  Jag har försökt köpa vettig LED som går att dimma, men tycker t.ex. Bauhaus är onödigt dyrt och ganska komplicerat om det blir många löpmeter. Tar gärna tips.

  Vore kul att se kvällsbild med belysning tänd.
   
 12. bobbyrune
  Husägare Nivå 4
  Förlåt, trafo = transformator. Nån sorts elektrikerlingo jag tydligen snappat upp…
   
 13. Freddan054
  Medlem Nivå 3
  Tack!
  Jag har köpt från xcen.se och håller verkligen med dig om att Bauhausgrejerna är för dyra. Just nu står belysningsprojektet still för att jag tillbringar all ledig tid på golfbanan så bild där allt lyser får dröja nån vecka.
  Det är drygt 20 meter ledlist totalt och det ska drivas av en trafo med kapacitet på 250W
  Men jag vill kunna styra/dimma belysningen med app i ett smarthomesystem. Jag köpte fibaros rgwb controller men får inte optimal prestanda på samtliga slingor samtidigt. Det kommer nog att sluta med att jag köper en trafo till och ytterligare en controller så att det blir två slingor, men ställer in så att jag kan tända och släcka båda med Fibaro ”the Button”. Fortsättning följer.
   
 14. bobbyrune
  Husägare Nivå 4
  Ah, tack för snabbt svar. Sitter precis på Xcen's sajt och försöker fibbla ihop rätt grejer.
  Satte du belysningen framkant upptill och lyser nedåt, eller på baksidan av en list och lyser "inåt" skåpen?
  Jag är nästan sugen på att köra vanliga IKEA spotar (eller motsv) istället bara för att slippa mek med ledtejp, men skulle då helst hitta såna som man kan försänka i 19mm gods, så de får väl bygga max 12-13 mm gissar jag.
   
 15. Freddan054
  Medlem Nivå 3
  Jag satte på baksidan av listerna och lyser således ”inåt” blir absolut snyggast enligt mig.
  Du hittar ganska bra beskrivningar på xcens sida om hur du kopplar. Vilken trafo och dimmer du behöver osv. De var även väldigt hjälpsamma när jag ringde dem.