Byggahus.se

Innedel som inte blåser

 1. Mats Hagström
  Medlem Nivå 1
  Jag har en Panasonic LLVP som är ca 10 år, innedel CS-TE12DKE. Innedelen har börjat bete sig konstigt men ingen felkod finns registrerat i systemet. Har den på värmeläge "Heat" och den blåser ut varmluft. Den slutar att blåsa när det blivit inställd rumstemp. Så långt så bra. Men det är nu den börjar att krångla. När rumstemperaturen går ner startar inte innedelen att blåsa igen, inte ens om jag höjer tempen på fjärrkontrollen till max. Om jag däremot stänger av innedelen (Power Off") och startar den igen så börjar den att blåsa varmluft igen. Den kan även börja blåsa om jag byter ändrar mode, om jag går till "Cool" och sätter ner tempen så börjar den kyla. Ändrar jag sedan mode till Dry, Auto och Heat så blåser den igen som den ska.
  Svårt att veta vad det kan bero på. Pumpen är en Inverter-typ och jag har sett att utedelen går ibland utan att innedelen blåser, och det är inte avfrostning som pågår då.
  Är tacksam om någon har tips på vad det kan vara eller råkat ut för samma fenomen.
   
 2. MugAssMaz
  Självbyggare · Nivå 11
  Prova att bryta strömmen en stund.
   
 3. M
  Husägare Nivå 10
  Kolla om du har en reset knapp på fjärrkontrollen och kör en reset på den.
   
 4. hsd
  Medlem · Nivå 12
  Du har väl underhållt den ,dammsugit den med jämna mellanrum
   
 5. Mats Hagström
  Medlem Nivå 1
  Provat med att trycka in "Auto" knappen på innedelen för att nollställa ev. fel och har även haft den helt strömlös över natten. Ingen skillnad, tyvärr.
   
 6. Mats Hagström
  Medlem Nivå 1
  Japp, kört både "reset" och error code på fjärren, samt gjort reset med hjälp av Autoknappen på innedelen. Tyvärr ingen skillnad.
   
 7. Mats Hagström
  Medlem Nivå 1
  Japp, även gjort grovrengöring av hela innedelen med rengöringsspray med hela kåpan borttagen.
   
 8. electroluxaren
  Medlem · Nivå 17
  Defekt fyrvägs ventil eller dålig givare
   
  • Laddar…
 9. Mats Hagström
  Medlem Nivå 1
  Vilken givare tänker du på? Tempgivare i innedelen eller annan givare?
   
 10. Anna_H
  Husägare · Nivå 19
  Stor risk att det är fyrvägsventilen som sagt. Det är iallafall problemet med vår pump, som byts nu på torsdag, den är 13 år gammal, så den kostar vi inte på lagning. Symptomen är att den när den ska värma stannar efter några timmar och visar en felkod. Stänga av elen ett tag gör att den funkar igen.
   
 11. useless
  Självbyggare · Nivå 23
  Det är ju lätt att testa. Kyler den i Cool-läget och värmer i Heat-läget så funkar 4-vägsventilen.
   
 12. Mats Hagström
  Medlem Nivå 1
  Japp, den kyler i Cool och värmer i både Auto och Heat, så då verkar det ju ändå att systemet fungerar, men har svårt att komma igång efter att den gått i vila efter att ha uppnått inställd temp.
   
 13. Mats Hagström
  Medlem Nivå 1
  Tack Anna, jag såg även svaret från Useless.
   
 14. useless
  Självbyggare · Nivå 23
  Då är det förmoglien nåt elektroniskt... Kommunikationsproblem mellan inne- och utedel. Eller fel på fläkten så att den inte går på de lägre hastigheterna? När den har uppnått rätt temperatur ska väl fläkten fortsätta gå på lägsta möjliga fart så att den kan mäta rumstemperaturen?