Byggahus.se

Huset på berget - arkitektritat lösvirke anno 2018

87k läst  219 svar

 1. B
  Medlem Nivå 8
  Tack! Yes, det är platssvetsad liner (Renolit Alkorplan 2mm, modellen kallas "touch prestige"). Lamellerna är transparenta polykarbonat och de funkar utmärkt som vintertäckning. Kommer även att köra underhållsvärme på typ 4-5 grader så att den inte fryser, även om det är få dagar den risken finns en normal vinter i södra/mellansverige. När täcket är på går poolen på intern cirkulation och när man drar av täcket går den över i infinity-läge. Allt är/ska bli automatiserat förutom tömning av lövuppsamlaren :)
   
  • Laddar…
 2. Karl_Pedal
  Besserwisser Nivå 8
  Låter som att ni lagt upp det bra för bekymmersfritt poolägande. Får man fråga vilket/vilka företag ni anlitat för liner, poolkonstruktion och inköp av lameller?
   
 3. B
  Medlem Nivå 8
  Absolut!
  Poolen är byggd av standardblock från Jackon, cellplast som armerats och fyllts med betong. Bygget av stommen sköttes av vår husentreprenör Fresan (https://www.facebook.com/737831723054493/) efter ritning och instruktioner från lokala representanten för Nordenpool, Alexander Carlborg (alex@nordenpool.com)
  som även levererat och installerat tekniken.

  Pooltäcket är av märket Swimsafe från Holland, riktigt solida lameller och grymt smidig installation. Det franska täcke vi hade på vår förra pool var betydligt krångligare att installera vad gäller tex bultning av motor. Lamporna är multifärgade LED från Fluvo, blir riktigt fint mot den stengrå linern!

  Fråga på om ni undrar mer!
   
 4. Karl_Pedal
  Besserwisser Nivå 8
  Häftigt! Ser gärna lite kvällsbilder med LED tänt och poolöverdraget på. Vi står inför att renovera en betongpool som idag saknar täckning och har varit helt inne på vanligt pooltak men det ni har ser onekligen intressant ut. Vad kostar lameller om man jämför med pooltak? (Försökte hitta priser på Swimsafes sida men jag antar att man måste hitta återförsäljare att höra med)
   
  • Laddar…
 5. B
  Medlem Nivå 8
  Hej igen!
  Bifogar bild med täcket på och belysningen tänd. Det finns pooltak och lamelltäcken i alla prisklasser. De ”billigaste” börjar kring 50k och sedan går det uppåt tills man slår i himlen :) Räkna med 100+ för ett transparent, har inte exakt koll eftersom det var en del av helheten i vårt projekt. Du kan kontakta Alex på mailen så hjälper han dig med prisuppgifter!
   
 6. Karl_Pedal
  Besserwisser Nivå 8
  Strålande fint! Tackar för uppgifterna!
   
  • Laddar…
 7. J
  Renoverare · Nivå 17
  Gudomligt fint!

  Har ni fler bilder på hur det blev invändigt? :)
   
 8. MBRIQ
  Medlem Nivå 1
  Vilken slipgrad är detta av HTC? och hade ni ngn speciell spec på den inlandet stenen mm?
   
 9. X
  Medlem Nivå 8
  Vad använder du värmeväxlaren på bilden till?
   
 10. B
  Medlem Nivå 8
  Japp, kommer några här! Samtliga rum är vita på entréplan och på ovanplan är de allmänna utrymmena vita medan sovrummen är målade i mörkgrått både väggar, tak och lister. Vi sover som kungar :)
   
 11. B
  Medlem Nivå 8
  Hej!

  Från början hade vi tänkt en HTC Bronze, men eftersom vi hade fått några mindre skavanker i samband med att det regnade när plattan göts så tog vi beslutet att gå över på en HTC Silver. Den är fortfarande matt, men djupare slipad än Bronze så ballasten kommer fram och det blev fantastiskt bra tycker vi! De få krympsprickor vi har (trots bunkernivå på armeringen i plattan) syns inte, det hade synts vid en Bronze.

  Eftersom vi från början tänkt en slipning där ballasten inte skulle fram hade vi ingen särskild önskan kring det, och jag vet inte om det går att styra så exakt men det kanske det gör? Oavsett ska man nog räkna med att man inte kan få exakt som på en viss bild ändå utan se det som ett "levande" naturmaterial!
   
  • Laddar…
 12. B
  Medlem Nivå 8
  Värmer poolen till 32 grader :) Grymt kostnadseffektivt!
   
 13. L
  Medlem Nivå 6
  Wow! SÅ häftigt! Mycket fint! Grattis till ett mycket fint hus o pool!
   
  • Laddar…
 14. leby
  Medlem · Nivå 18
  @bingoberra kan du säga på ett ungefär vad kostnaden blev per m3 berg ni fick spränga bort?kanske har du nämnt det men jag har inte hittat. Tittar själv just nu på en tomt som är om möjligt ännu mer kuperad (ca 15-20 meters höjdskillnad) än er där man sannolikt får spränga ca 150-200 m3. Så lite nyfiken på vilken tilläggs kostnad man bör räkna med med en bergstomt, vore ju synd om pengarna tar slut på köpet och man sen inte har råd att bygga ;-)
   
 15. leby
  Medlem · Nivå 18
  Fint blev det förresten men det vet du ju redan !!
   
  • Laddar…