Diversearbetare
· Göteborg
· 10 700 inlägg
Vill inte vara tråkig eller cynisk, men:
- Fyrkantiga hoar med plan plåt blir buckliga hur lätt som helst. Det räcker att man monterar den lite ojämnt. "Förstörde" själv en Franke-ho genom att ställa ner en kastrull lite oförsiktigt. Buckla både i botten som även sjuvade till en sida som blev krokig. Ägaren "skojar" fortfarande om tillgreppet.
- Fyrkantiga hoar verkar bara hamna i kök där man lever på hämtmat och slipper använda den.
Annars är de nog inte så svåra att hålla rent. Frågan är bara med vad; så att de inte repas.
Personligen väljer jag hellre en Västbo Plåt-bänk som är repig och ojämn redan när den packas upp. Den håller dock i en evighet och är så tråkig att man helt enkelt glömmer bort att den finns.

- Fyrkantiga hoar med plan plåt blir buckliga hur lätt som helst. Det räcker att man monterar den lite ojämnt. "Förstörde" själv en Franke-ho genom att ställa ner en kastrull lite oförsiktigt. Buckla både i botten som även sjuvade till en sida som blev krokig. Ägaren "skojar" fortfarande om tillgreppet.
- Fyrkantiga hoar verkar bara hamna i kök där man lever på hämtmat och slipper använda den.
Annars är de nog inte så svåra att hålla rent. Frågan är bara med vad; så att de inte repas.
Personligen väljer jag hellre en Västbo Plåt-bänk som är repig och ojämn redan när den packas upp. Den håller dock i en evighet och är så tråkig att man helt enkelt glömmer bort att den finns.
Putsade fönster en gång, med vatten i dels en fyrkantig hink, dels i en rund. Den runda skvalpade aldrig över, i den fyrkantiga fanns bara hälften av vattnet kvar efter att jag burit den tio meter. Så min fundering (utan att veta något egentligen) är om det kommer att skvalpa över mer i den fyrkantiga vid handdisk?
Hej!
Har inga direkta erfarenheter själv, men jag gissar att det största problemet är att hålla rent i hörnen.
/pinebar (som tycker att det är tillräckligt krångligt att hålla ren klassisk ho med runda kanter blank och fin)
Har inga direkta erfarenheter själv, men jag gissar att det största problemet är att hålla rent i hörnen.
/pinebar (som tycker att det är tillräckligt krångligt att hålla ren klassisk ho med runda kanter blank och fin)
Nu när vi köpte vårat nya kök så blev vi avrådda att köpa en ho som var kantig, tydligen väldigt svårt att få rent i hörnen, man får gå med topps och pilla. Så vi valde en lite större ho med runda kanter istället.
Kanske inte fullt lika vacker, men enklare atthålla rent.
Kanske inte fullt lika vacker, men enklare atthålla rent.
Vi har en franke och det är ännu inga problem att hålla den ren.
Men vi har bara använt den i tre månader ännu.
Jag har en diskborste som jag dra några drag med i kanterna ibland det räcker gott för att det skall vara rent.
Häls Niclas
Men vi har bara använt den i tre månader ännu.
Jag har en diskborste som jag dra några drag med i kanterna ibland det räcker gott för att det skall vara rent.
Häls Niclas
En annan sak som skiljer mellan traditionella hoar och de Fräcka fykantiga är priset. De fyrkantiga tenderar att vara rejält dyrare, dvs man betalar för desigen. Produktionsmässigt är det inte så stor skillnad i kostnad, men ska det vara modernt så får det väl kosta lite.
En plan yta är dessutom alltid känsligare för bucklor än en välvd yta, oavsett plåttjocklek. (korrugerad plåt är bockad/korrugerad av en anledning)
En plan yta är dessutom alltid känsligare för bucklor än en välvd yta, oavsett plåttjocklek. (korrugerad plåt är bockad/korrugerad av en anledning)
Hej!
Tack för alla bra kommentarer!
Vi har fortfarande lite svårt för att bestämma oss...och så har vi funderat lite kring om diskon ska vara underlimmad eller inte. Vad anser ni??
Vi kommer att ha en 40mm tjock svart granitskiva, så min fråga är om det finns någon risk att kanterna runt hon kan ta skada om den är underlimmad? Har någon råkat ut för detta?
Är det mindre risk för kantstötning om hon inte är kantig??
Kanske planlimmad ho är att föredra? (traditionell variant är uteslutet...av estetiska skäl ;-))
//V
Tack för alla bra kommentarer!
Vi har fortfarande lite svårt för att bestämma oss...och så har vi funderat lite kring om diskon ska vara underlimmad eller inte. Vad anser ni??
Vi kommer att ha en 40mm tjock svart granitskiva, så min fråga är om det finns någon risk att kanterna runt hon kan ta skada om den är underlimmad? Har någon råkat ut för detta?
Är det mindre risk för kantstötning om hon inte är kantig??
Kanske planlimmad ho är att föredra? (traditionell variant är uteslutet...av estetiska skäl ;-))
//V
Hej!
En underlimmad ho är mycket snyggare och mer praktisk än en planlimmad. Det ser ut som om den är "nersänkt" i stenskivan istället för i samma nivå. Ni slipper också den synliga siliconkanten som man får på en planlimmad. Den kan lätt bli gulaktig efter ett tag. Och sen kan man "fösa" ner saker (brödsmulor och annat) utan att det fastnar på siliconkanten.
// Pia
En underlimmad ho är mycket snyggare och mer praktisk än en planlimmad. Det ser ut som om den är "nersänkt" i stenskivan istället för i samma nivå. Ni slipper också den synliga siliconkanten som man får på en planlimmad. Den kan lätt bli gulaktig efter ett tag. Och sen kan man "fösa" ner saker (brödsmulor och annat) utan att det fastnar på siliconkanten.
// Pia
