40 006 läst ·
67 svar
40k läst
67 svar
Hur dåliga är egentligen Ikeas bänkskivor i laminat?
Förra året köpte vi en hel diskbänk 3388×635 i rostfritt från Furhoffs via Bejers, vi betalade 17 kkrKarl-Bertil Jonsson skrev:
http://konfigurator.furhoffs.se/
Konfiguratorn sa drygt 19 kkr.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
(Ja, det är egentligen för lite yta mellan diskho och häll,)
Vi köpte Ikeas underlimmade bänkskiva i mattsvart (läs grafittavla) i Stl. 3440mm som vi reklamerade efter ca:3veckor pga tom brödsmulor skapade repor samt att varje flottfläck syntes. Fick igenom reklamationen pga att kanslisten inte var korrekt monterad (hade ej sett detta själva). Valde då ljusgrå stenmelerad ist och den skivan blev perfekt👌👌 Har haft denna i 2år nu…tror vi valde Ekbacken.
Kan ta bilder i dagsljus om d önskas.
Kan ta bilder i dagsljus om d önskas.
Laminat och trä med över eller underlimmad tycker jag känns som en riskkonstruktion. Har och har haft lite olika varianter. Men det särklass mest användarvänliga och tåliga är en klassisk rostfri diskbänk. En sådan lär hålla längre än huset. I jämförelse är allt annat mindre hållbart.Karl-Bertil Jonsson skrev:
Man kan ju ha en 60cm djup rostfri diskbänk som inte täcker hela bredden och komplettera med laminatskivor vid sidan om. Både RF och laminat, inte antingen eller.
Är det så himla kul med de där billiga köken från Ikea?? Jag är så vansinnigt trött på alla som vill vara så lantliga och köra på med TRÄ i köket. Har ni någonsin satt foten i ett professionellt kök? Där har man inga dåligt tillkapade 30° vinklar som döljs med ännu taskigare siliconing. Det är rostfritt stål i varenda detalj. När jag får se någons dödströtta ikea-kök idag så vänder jag på klacken direkt. Jävla söndernötta bänkskivor som om det vore ett billigt hotellrum där man valt samma paketofferterade inredning till alla 87 rum. Jag brukar vara nära att trycka ner ägarens kropp över diskbänken med kniv mot halsen och fråga vad de tror kommer hända när de inte torkar upp sina fucking fusk-ekbordsskivor!
Haha, inlägg efter midnatt en lördag😎...J Jontha skrev:Är det så himla kul med de där billiga köken från Ikea?? Jag är så vansinnigt trött på alla som vill vara så lantliga och köra på med TRÄ i köket. Har ni någonsin satt foten i ett professionellt kök? Där har man inga dåligt tillkapade 30° vinklar som döljs med ännu taskigare siliconing. Det är rostfritt stål i varenda detalj. När jag får se någons dödströtta ikea-kök idag så vänder jag på klacken direkt. Jävla söndernötta bänkskivor som om det vore ett billigt hotellrum där man valt samma paketofferterade inredning till alla 87 rum. Jag brukar vara nära att trycka ner ägarens kropp över diskbänken med kniv mot halsen och fråga vad de tror kommer hända när de inte torkar upp sina fucking fusk-ekbordsskivor!
Paul-Staffanstorp
Renoverare
· Skåne
· 8 988 inlägg
Paul-Staffanstorp
Renoverare
- Skåne
- 8 988 inlägg
Det är denna hon från Stala som jag sålt in hos ganska många kunder.Karl-Bertil Jonsson skrev:
Dock ska nämnas då att än om Hornbach skriver att den passar i ett 60-skåp så är den nästintill omöjlig att montera med de medföljande clipsen om man har ett 60-skåp så jag använder aldrig clipsen utan lägger dit hon i hålet, tejpar intill kanten runt hon och sen lägger jag en silikon innanför tejpen och lägger ner hon med en rejäl tyngd i hon så den pressas nedåt maximalt.
Dagen efter skär jag försiktigt med ett rakblad längs kanten på hon och drar bort tejpen... snyggt , tätt och hållbart.
https://www.hornbach.se/p/stala-diskho-combo-p50-60-monoedge/8558375/
Man sätter silikon i springan så att det inte ska rinna in vatten. Det stoppar även smuts från att åka in där. Silikonet kan vara väldigt smalt så det behöver inte synas.Karl-Bertil Jonsson skrev:
Såhär ser det ut i vårt nya kök där vi valde samma lösning till en diskho vid spisen. Den ”riktiga” diskhon på andra sidan köket har rostfri diskbänk.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Om vi ska hålla den tonen här i tråden så kan jag svara att idustrikök är fula och kalla. Det är en bostad vi snackar om, inte en arbetsplats.J Jontha skrev:Är det så himla kul med de där billiga köken från Ikea?? Jag är så vansinnigt trött på alla som vill vara så lantliga och köra på med TRÄ i köket. Har ni någonsin satt foten i ett professionellt kök? Där har man inga dåligt tillkapade 30° vinklar som döljs med ännu taskigare siliconing. Det är rostfritt stål i varenda detalj. När jag får se någons dödströtta ikea-kök idag så vänder jag på klacken direkt. Jävla söndernötta bänkskivor som om det vore ett billigt hotellrum där man valt samma paketofferterade inredning till alla 87 rum. Jag brukar vara nära att trycka ner ägarens kropp över diskbänken med kniv mot halsen och fråga vad de tror kommer hända när de inte torkar upp sina fucking fusk-ekbordsskivor!
Man kan väl torka upp efter sig och inte bete sig som en gris i köket.
H
HEM2121
Medlem
· Västra Götaland
· 5 570 inlägg
HEM2121
Medlem
- Västra Götaland
- 5 570 inlägg
Jag tycker att det är självklart att man måste kunna torka av smulor och annat från köksbänken rakt ner i diskhon. Jag hade aldrig satt in en diskho med en upphöjd kant som är i vägen för det. Har själv en underlimmad ho från Ikea som jag tycker har fungerat bra.
Men lite ångrar jag kanske att jag snålade och inte valde en skiva av sten eller komposit. Det hade varit bekvämt att kunna ställa ifrån sig heta saker på bänken utan att behöva använda underlägg hela tiden.
Men lite ångrar jag kanske att jag snålade och inte valde en skiva av sten eller komposit. Det hade varit bekvämt att kunna ställa ifrån sig heta saker på bänken utan att behöva använda underlägg hela tiden.
Har inte läst tråden helt.
Men nåt att tänka på är att djupet på Ikeas skivor är 63 cm för att bädda deras underskåp.
Andra tillverkares skivor är gjorda för 60 cm skåpdjup.
Kan bli problem om man s a s blandar åt fel håll.
Men nåt att tänka på är att djupet på Ikeas skivor är 63 cm för att bädda deras underskåp.
Andra tillverkares skivor är gjorda för 60 cm skåpdjup.
Kan bli problem om man s a s blandar åt fel håll.
Vi har nån som tunn skiva som nog är 7 år vid det här laget. Har tejpat med speciell tejp vid diskmaskinen och var noga med silikon i hålet runt spishällen så den har klarat att saker kokat över osv. Bra panga för pengarna. Däremot klarade den inte att en sjukt ting glasskål ramlade från ett skåp, blev märke.
Ett billigt sätt att få en del av fördelarna med rostfri bänk är att sätta in en plåtmodul med integrerad ho och montera valfri skiva fram till den. Har man dessutom de skivorna några millimeter högre och trycker silikon mellan dem och plåten kan man sopa ner smulor och annat i vasken.
Om man tycker att det är snyggt eller inte kan ju diskuteras. Jag ville göra egna ekskivor och ändå ha ett tåligt kök som skulle funka med både barn och vuxna som hellre gör annat än att torka bort varenda vattendroppe. Snart tre år sedan och skivorna ser ut som på bilden. Lite repiga där det bakats direkt på skivorna, så det är kanske dags för en omgång hårdvaxolja, men inga skador eller märken av fukt. Jag har flera haft kök med olika infällda hoar i trä som alla klarat sig sämre.
Diskhon är från IKEA och kostar 1300
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Om man tycker att det är snyggt eller inte kan ju diskuteras. Jag ville göra egna ekskivor och ändå ha ett tåligt kök som skulle funka med både barn och vuxna som hellre gör annat än att torka bort varenda vattendroppe. Snart tre år sedan och skivorna ser ut som på bilden. Lite repiga där det bakats direkt på skivorna, så det är kanske dags för en omgång hårdvaxolja, men inga skador eller märken av fukt. Jag har flera haft kök med olika infällda hoar i trä som alla klarat sig sämre.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Diskhon är från IKEA och kostar 1300

