Byggahus.se

Hålla inne pengar vid slutbesiktning

 1. G
  Medlem · 4 inlägg

  Gabriel.

  Medlem
  Hej,

  Flyttade i december in i ett nybyggt hus (totalentreprenad).

  Vid slutbesiktningen höll vi inne ett belopp eftersom det var anmärkningar för motsvarande belopp.

  Problemet var att vi efter 2 månader började få påminnelser trots att felen ej var åtgärdade. Förfallodagen flyttades fram flera ggr efter våra påtryckningar och till slut så togs förfallodag bort eftersom felen inte åtgärdades. Nu 5 månader senare är några av felen åtgärdade och det kommer inga påminnelser. Husleverantören har helt enkelt tagit bort förfallodag.

  Min fråga är helt enkelt om någon har liknande erfarenheter och eventuellt vet om man har rätt att kräva någon form av kompensation eller avdrag sen när husleverantören väl börjar skicka påminnelser igen. Känns som husleverantören slutade skicka påminnelser bara för att slippa åtgärda felen inom rimlig tid.

  Tack på förhand
  Gabriel
   
 2. H
  Moderator · Stockholm · 42 787 inlägg

  hempularen

  Moderator
  Du kan inte kräva ersättning för förseningen. Utan när entreprenören ev. till slut åtgärdar felen, så får du betala. Entreprenören kan troligen kräva att du betalar en del av de innehållna pengarna nu, iom. att dte har åtgärdat en del av anmärkningarna.

  Du kan ha rätt till ersättning om deras försening skapar verifierbata kostnader för dig.

  Det du kan göra (efter moget övervägande) är att du tar in offerter på vad det skulle kosta med en annan firma för slutförande. Och så skriver du ett brev till din entreprenör där du ger dem ex. 3 veckor (måste vara rimlig tid, men du behöver inte ta hänsyn till att de är upptagna på annat håll). För att slutföra bygget, annars låter du en annan firma göra det på deras bekostnad.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.