Om du tänker grilla en hel gris eller ett lam får du ta god tid på dig. Med god tid menar jag 12 timmar för en gris.
För att förkorta tiden köper man en kropp som är rökt, då behöver man bara värma upp köttet till lagom ättemperatur.
För att förkorta tiden köper man en kropp som är rökt, då behöver man bara värma upp köttet till lagom ättemperatur.
Tack för grill/mat-tipset, men jag saknar fortfarande en grill...
valter53 skrev:
Jag kommer nog att svetsa ihop en grilbädd som ligger på marken, från denna kommer det att "sticka" en triangel i varje kortsida. På dessa blir det krokar där spettet skall hängas på.
Med andra ord ett fyrkantigt kar med stabila ben på ca 10cm. i varje hörn kommer det att ditsvetsas en rörbit där trianglen av rundprofil kommer att sättas i. På så sätt kan enkelt plocka isär den.
Med andra ord ett fyrkantigt kar med stabila ben på ca 10cm. i varje hörn kommer det att ditsvetsas en rörbit där trianglen av rundprofil kommer att sättas i. På så sätt kan enkelt plocka isär den.
Sten för sten går den att byggas ut.... Du kan göra den i elefantstorlek också!
Måtten på den här är 2 meter bred men nästan3-3.5 m hög. djupet cirka 1.20 m.
Det vore inga problem att sätta dit ett spett. Dock hade jag nog gjort grilldjupet större. Men då lär Du få stå några och "rotera spettet" i några timmar. Om Du inte sätter dit någon motor. Gör då väggarna tjockare då värmen blir rätt hög....
I öppningen ligger huggkubbar och brinner som Ni kan ha som jämförelsemått. Värmer utan problem en altan på 30-40 kvm. Världsrekord i trevlighet!
Betong, lite armering i fundamentet och så sprängsten för cirka 1000:-. Byggt på berg och jag uppskattar vikten till 6-8 ton... Det var i alla fall så mkt sprängsten som gick åt. :-[
Måtten på den här är 2 meter bred men nästan3-3.5 m hög. djupet cirka 1.20 m.
Det vore inga problem att sätta dit ett spett. Dock hade jag nog gjort grilldjupet större. Men då lär Du få stå några och "rotera spettet" i några timmar. Om Du inte sätter dit någon motor. Gör då väggarna tjockare då värmen blir rätt hög....
I öppningen ligger huggkubbar och brinner som Ni kan ha som jämförelsemått. Värmer utan problem en altan på 30-40 kvm. Världsrekord i trevlighet!
Betong, lite armering i fundamentet och så sprängsten för cirka 1000:-. Byggt på berg och jag uppskattar vikten till 6-8 ton... Det var i alla fall så mkt sprängsten som gick åt. :-[
Medlem
· stockholm
· 483 inlägg
fetast grillen på forumet ;D... grattis 1st price
Jag såg en XL-grill på en fest som verkade vara byggd av innanmätet från en uttjänt VV-beredare. Denna var stående med cirkulärt grillgaller, rejäl träskiva som uppläggning och skärbräda runt ca halva. Den stod på fyra ben och hade fyra handtag så fyra pers kunde bära den bekvämt.
Om du lägger den ner, snittar bort halva manteln och behåller gavlarna borde det bli en skaplig grill av en 200 - 300 liters beredare.
/m
Om du lägger den ner, snittar bort halva manteln och behåller gavlarna borde det bli en skaplig grill av en 200 - 300 liters beredare.
/m
Det tar tid...valter53 skrev:
Var på en svensexa där man fått för sig att helsteka ett lamm. Framåt midnatt var köttet inte helblodigt längre. Fast efter några öl så bryr man sig inte så jättemycket.
mvh
David
Vi helgrillar lamm på spett varje år. "Uppfläkt" som på bilderna i Immobils länk. Tar 3-4 timmar från rått till klart. Gris tar säkerligen minst två timmar mer.
Kan säkert ta tolv timmar också om man inte är van, eller glömmer att tända kolet eller något
Kan säkert ta tolv timmar också om man inte är van, eller glömmer att tända kolet eller något
Klicka här för att svara
Liknande trådar
-
Söker tvättställsblandare med riktig sidodusch för hela kroppen.
Badrum -
Fallskyddspaket för lutande tak 24m – helt nytt, säljes
Säljes, Uthyres & Skänkes -
Hur tömmer jag min gamla hydrofor helt på vatten?
Vatten & Avlopp -
Finns trefas elgrill för utomhusbruk?
Altan & Uteplats -
Varför fick altanerna helt olika utseende efter högtryckstvätt?
Altan & Uteplats

