Byggahus.se

Erfarenheter av olika hustillverkare?!

 1. T
  Medlem Nivå 1
  Hej på er!

  Man läser ju lite om problem med hustillverkare som levererar undermåligt byggda hus där kontakterna med tillverkarna går trögt, tveksamt bemötande, dålig kvalitet överlag.

  Man vill ju inte råka ut för detta. Vad har ni andra för erfarenheter? Smålandsvillan har en del trevliga mindre husmodeller i traditionell stil och vi siktar på ett nyckelfärdigt hus med inredd övervåning där det mesta skall ingå och vara färdigt så man bara kan flytta in och bo.

  Mvh Tobias

   
 2. M
  Medlem Nivå 1

  Re: Erfarenheter av olika hustillverkare?!

  Jag anser att det beror på var man vill bygga en smålandsvilla för någonstans. Bor man vid kusten så bör man inte bygga en sådan på grund av kryputrymmet. Eftersom fuktig luft oftast ger problem i de här husen. Däremor går det kanske lite bättre att bygga i norra sverige där luften är torr. Läs på om kryputrymmen och vad det kan ställa till med på sikt. Sen finns det ju luftavuktare att installera i kryputrymmen kostar ca 50 000 :- hos anticimex. Vi har varit inne på att bygga smålandsvillan flera gånger men vi kollade som tutr väl upp med andra husleveratörer först. Eksjöhus och LB-hus. Vi kom fram till att vi få mest för pengarna hos Eksjöhus. Mycket bättre valmöjligheter när det gäller standard t.ex. val av dörrar, lister osv. Det känns lite mer kvalité. Kakel och klinkers är standard i våtutrymmen. Ingick fler vitvaror i priset. Mer isolering i väggarna, inga skivor på taket utan riktiga plank under takteglet osv.