Byggahus.se

CTC 171 gaspanna håller på att ge upp

 1. P
  Medlem · 6 inlägg

  Poncho

  Medlem
  Hej,

  Vi har precis flyttat in i ett litet hus utanför Stockholm som är byggt 1935, 53kvm boyta + 58kvm inredd källare.
  Värmekällan är en gaspanna modell CTC 171 från 70-talet.

  I veckan hade vi en gas-besiktningsman här som konstaterade att pannan sjunger på sista refrängen. Enligt honom så har vi tur om den håller vintern ut. Tydligen är det brännar-munstyckena som gjort sitt, och några reservdelar finns inte att tillgå (enl honom). Men gör vi en service (1800kr) så ökar vi chansen att den klarar vintern.

  Han gav mig ett ungefärligt pris på en ny gaspanna. Ca 80.000kr för panna, installation samt bortforsling av den gamla pannan. Tyckte detta lät väldigt dyrt. Är det verkligen ett rimligt pris?
  Installationen skulle ta ca 1 vecka. Är detta normalt?

  Sen är frågan, ska vi fortsätta med gas eller vilka andra uppvärmningskällor är värda att titta på när det gäller så här små hus?
   
 2. L
  Medlem · Halland · 5 255 inlägg

  lordi

  Medlem

  Re: CTC 171 gaspanna håller på att ge upp

  Hmm.. priset kan nog variera lite beroende på var man bor. Skulle nog tippa på att det ändå hamnar på ca 70-80 tusen beroende på typ av panna.
  Ta reda på hur många kilowatt ni gör av med till värme och varmvatten, så kan ni kolla med leverantörer av värmepumpar, så får ni en besparingskalkyl.
  En luft-vatten värmepump med elpanna borde hamna på strax över 100.000

  Men installationstiden kan ju inte stämma. Vi brukar byta en panna på 1-2 dagar i ett enfamiljshus, om det inte är några konstigheter.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.