Byggahus.se

Coronavirus

 1. Isakare
  Medlem · Nivå 14
  Hmmm :thinking: Menar du Cola eller Kola ??
  Cola = Coca Cola
  Kola = Kokain.

  Ursäkta lite ironisk humor i denna bedrövelse ;)
   
  • Laddar…
 2. J
  Medlem · Nivå 10
  Enligt vissa uppgifter kan många dödsfall och insjuknanden härledas till gäster vid en somalisk begravning, och släkt och vänner till dessa. De har stora kulturella skillnader som gör att man besöker sjuka och umgås med äldre etc på ett annat sätt än "vi". Information har tyvärr också svårare att ta sig ut till den gruppen.
   
  • Laddar…
 3. Nefrums
  Hobbysnickare · Nivå 9
  Att prata om individuella händelser kommer snabbt bli meningslöst, då vi har 1000-tals döda i slutet av nästa vecka.

  Sen är det aldrig bra att lyssna på rysstrollen för mycket!
   
 4. Anna_H
  Husägare · Nivå 19
  Problemet med dem är att de helt och hållet vill skita i åtgärder mot smittan, för att rädda ekonomin. Här försöker vi hitta en balansgång.
   
 5. Anna_H
  Husägare · Nivå 19
  Det verkar som om informationen inte är problemet. Problemet är istället att de faktiskt är trångbodda och har generationsboenden, precis som Spanien, Italien och favelorna i Brasilien. välbärgade stockholmare åkte skidor, de kom hem och satte sig i en taxi, och smittade den somaliska chauffören. Som inte kan förhindra att smittan sprids till hans familj, han kunder och hans kollegor. Och han kan inte avstå från jobbet, då kan familjen inte betala hyran och köpa mat. Då hjälper det inte om så någon kommer hem och berättar muntligt för dig.
   
 6. L
  Medlem · Nivå 12
  Det är folkhälsan som är viktigast för ekonomin. Det skulle Wallenberg lärt sig i skolan. Man kan inte tvinga ut folk att handla och spendera om de är rädda för sina liv. Det spelar ingen roll att ha öppet fabrikerna och affärerna. Folk måste våga komma ut. Fixa hälsan först då kommer ekonomin att rulla av sig själv. Hälsan kommer före ekonomin.
   
 7. V
  Verktygstokig · Nivå 22
  Hälsa och ekonomi går hand i hand och det går knappast att bara titta på det ena och tro att inte det andra påverkas.
   
 8. P
  Husägare · Nivå 7
  Är det inte tvärtom, att hälsan beror på ekonomin? På nationell nivå, regional nivå och även på individnivå.
   
  • Laddar…
 9. B
  Allvetare · Nivå 15
  Det är nog väldigt få (mer än du) som stannar inne för att de är rädda för sina liv! Inte ens högriskgruppen 70 plus vill ju isolera sig, de vill köra på som vanligt.
   
 10. useless
  Självbyggare · Nivå 25
  Jag var och handlade i går kväll. Det fanns gott om folk ute som inte såg livrädda ut...
   
 11. Ola C
  Medlem · Nivå 23
  Verkar väldigt individuellt. Vissa går på gymmet eller sätter sig i en överfull SL-buss. Andra går omvägar runt folk även utomhus eller undviker i största mån att gå ut. Dom flesta av oss är väl mittemellan någonstans men visst fan är många rädda.
   
 12. L
  Medlem · Nivå 12
  Folk måste våga komma ut för att handla. Så enkelt är det. Det spelar ingen roll om man pumpar in flera miljarder till företagen och konsumenterna. De måste i första hand känna sig säkra för att spendera. Det gör de knappast nu när Coronavirus smittade kan lämna sina barn på skolan och ta bussen till jobbet.
  De tar ju tester bara på sjukhus.
   
 13. J
  Medlem · Nivå 10
  Ursäkta men det var du själv som gjorde det, och ville analysera och jag svarade med en korrekt anledning . Menar du att det är skidåkarna som dött? Eller att det är trollen som påstår att det var begravningsgästerna?
   
  Redigerat 26 mar 12:13
  • Laddar…
 14. J
  Medlem · Nivå 10
  Jo så är det ju naturligtvis också.
   
 15. B
  Allvetare · Nivå 15
  Jag kan bara tala för mig själv, men det som hindrar MIG från att spendera just nu är rädslan för att förlora jobbet och därmed få en drastiskt minskad inkomst. Då håller man hårdare i besparingarna.
  Att bli rädd för att få ett influensavirus påverkar däremot inte alls, eftersom jag kallt räknar med att de allra flesta kommer att få smittan förr eller senare, även jag själv.