Byggahus.se

Coronavirus

 1. useless
  Självbyggare · Nivå 25
  Det är nog ungefär så de allra flesta resonerar. Även om man inte är direkt orolig för att förlora jobbet så gör osäkerheten kring framtida ekonomi att man avvaktar lite.
   
  • Laddar…
 2. N
  Medlem · Nivå 12
  Exakt därför är det viktigt att veta vilka som smittats och varför och inte göra som vissa, slänga rasistkortet i halsen på en för att man presenterar fakta.
   
  • Laddar…
 3. B
  Medlem · Nivå 22
  Du behöver hålla reda på tidslinjen, det blir lite konstigt att klaga på nån för att den inte har information som vid det tillfället inte var känd.

  Och du behöver lära dig att sjukvård betalas med landstingsskatt till skillnad från det andra du nämner, alltså olika plånböcker och har inget med varandra att göra.

  De landstingspolitiker som under de senaste 20 åren hade föreslagit att landstingsskatten skulle höjas för att sjukvården skulle ha några miljoner munskydd, skyddsrockar och 1000 respiratorer mm. liggande i förråd därför att det någon gång i en okänd framtid kan bli så att det kanske kommer en virusepidemi där det behövs hade troligen inte blivit omvalda, snarare utskrattade. Jag har inte sett något partis representanter föreslå något sådant, inkl. det som befinner sig längst till höger. Så klaga inte bara på de som har haft makten utan lika mycket på dem som du har röstat fram för att de ska göra det bra för dig.

  För att de flesta tycker att åsikts- och yttrandefrihet är bra och viktigt. Tydligen inte du, vilket ju är bra att veta för andra.
   
  • Laddar…
 4. B
  Allvetare · Nivå 15
  Ja, och just därför tycker nog också de flesta att regeringen gör rätt som inte stänger ner landet mer än nödvändigt. Vi ska alla bli smittade, bara inte samtidigt. Och under tiden ska vi försöka rädda så många jobb och företag som möjligt.
   
  • Laddar…
 5. P
  Husägare · Nivå 7
  Vad har det med kopplingen mellan hälsa och ekonomi att göra?
   
 6. optimum
  Medlem · Nivå 13
  Det var förra veckan.
  Jag hade lite hosta från en förkylning och då är man hemma och de som kan jobba hemifrån gör det då.
  Därför var jag lite mer aktiv här på forumet på dagen.
   
 7. optimum
  Medlem · Nivå 13
  Jag brukar använda handsprit när jag kommer ut från affären.
  Då har jag tagit i dörrhandtag och betalautomater och vill inte bära eventuell smitta vidare in i bilen.
  Väl hemma är det tvål och vatten som gäller.
   
 8. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  Det är säker inte lätt att som utsocknes förstå hur det funkar i storstan.....

  Alla jag känner som kan, jobbar hemifrån. De flesta har gjort det redan innan det var rekommenderat.

  Det är MYCKET färre människor på restauranger etc, mina vanliga lunchställen är nästan tomma så man kan utan trängsel äta där, om man vill. Normalt fullt med folk.

  folk handlar och gör det dom behöver, men håller avstånd.

  tunnelbana och buss var ok tills häromdagen när många turer drogs in. Plötsligt blev det trängsel igen i rusningstid och man borde avstå att åka.

  överallt ser jag folk som anpassar sig och håller sig på sin kant. Ja, man är fortfarande ute men man håller sig för sig själv.

  Givetvis finns det korkbollar som inte fattar (samma sak dör du bor, men är det en korkboll där så är det 100 här) och det finns mängder med folk som måste åka kommunalt till jobbet osv för att kunna ställa mat på bordet.

  livet fortgår inte som vanligt i stockholm, om du på något märkligt vis fått det intrycket.
   
 9. optimum
  Medlem · Nivå 13
  Kilpp och klistra igen.
  Det finns nog hjälp för det beteendet.
  Synd du kunde fått svar av mig.
   
 10. R
  Medlem · Nivå 7
  Vad har BirgitS klippt i ditt inlägg? Jag tycker 100% av vad du skrev är med.

  Detta är dessutom ett mycket besynnerligt beteende av dig. Du är den enda jag stött på som inte kan hantera att någon inte svarat på allt du skriver. Alla andra verkar kunna hantera det ok. Om det är något handikapp du har så får du berätta så blir nog förståelsen större. Just nu känns det bara som en undanflykt för att slippa svara och få det att se ut som om det är någon annans fel.
   
 11. MultiMan
  Realist · Nivå 11
  Jag svarar normalt sett inte heller på den typen av sönderhackade inlägg. Kräver en massa editerade om svaret ska bli bra, inte värt besväret.

  Edit: Nu har ju Corona-krisen visat en mängd människor i forumet från sitt rätta sida (inlägg+likes), så ingen större förlust skulle jag säga.
   
  • Laddar…
 12. R
  Medlem · Nivå 7
  Sönderhackat är väl en sak, men att dela upp citaten för att svara specifikt på enskilda påståenden eller frågor måste ju ändå vara att föredra.

  Om jag hade gjort som Optimum förespråkar i emailkonversationer i jobbet så hade det aldrig fungerat. I email har uppdelning varit standard så länge jag kan minnas. Varför skulle det vara annorlunda i forumformat?
   
 13. -RB-
  Renoverare · Nivå 14
  I dessa tider finns det inget som heter förkylning såvida du inte testats negativt för Corona. Jag förutsätter därför att du satte dig i självkarantän tills du blev frisk plus minst två dygn.
   
  • Laddar…
 14. M
  Medlem · Nivå 10

  Vilken fakta är det som du presenterade som inte kunde gjorts individanpassad?
   
 15. P
  Medlem Nivå 9
  Överkurs