Byggahus.se

Bygga på Gotland

 1. U
  Medlem · 35 inlägg

  UHK

  Medlem
  Startar här en ny tråd då vi köpt en tomt på Gotland och är i färd med att bygga hus där. Någon som har erfarenhet?
   
  • Laddar…
 2. U
  Medlem · 35 inlägg

  UHK

  Medlem
  Projektet är nu igång. Tomten köptes under hösten 2018. Bra tomt till bra pris. Annars är min generella uppfattning att man ska kolla upp noga med tomtens placering och förutsättningar. På Gotland är det Natura-områden som kan göra att man inte ens får ta ned träd på sin egen tomt. Därefter bör man kolla framtida exploateringar som t ex gruvbolag och oljebolag som åter är i farten och vill prospektera. Fornlämningar finns det gott om på ön och ska respekteras men innebär nästan alltid merkostnader och tidsförskjutning. På Gotland förekommer flera områden som är kontaminerade av diverse industrier eller gamla avfallshögar. Slutligen är vatten en bristvara på ön. Kommunalt vatten känns tryggt men vattenbristen gör att även kommunen gör inskränkningar. Under en längre tid har kommunen haft anslutningsstopp men nya avsaltningsanläggningen i Kvaråkershamn öppnar upp för nya anslutningar. Har man egen brunn är det ju vattentillgång och kvalitet som först bör beaktas men även nya regler för avlopp.
   
  • Laddar…
 3. U
  Medlem · 35 inlägg

  UHK

  Medlem
  Nu är huset på Gotland snart färdigt. Hudikhus har varit superbra, markentreprenör Hultgren AB och byggare Jocke&Wiola Bygg AB kan varmt rekommenderas. Dessutom har Gotlands Kommun varit utmärkta att ha att göra med. Vi är hitintills bara nöjda. Det tidigare omnämnda golvet Barlinek var inte svårt att lägga och blev riktigt snyggt. Klart prisvärt men vet naturligtvis inte ännu hur hållbart det är. Återkommer med mer information när huset är klart.
   
  • Laddar…
 4. U
  Medlem · 35 inlägg

  UHK

  Medlem
  Tyvärr är vi inte nöjda med en del av de hantverkare som varit inblandade i husbygget. Det har dykt upp en del slarvfel efter inflyttning.
   
  • Laddar…
 5. M
  Medlem · 20 inlägg

  MoMag

  Medlem

  Hittade den här tråden. Vi är på g att köpa tomt på Gotland med tanken att bygga fritidshus.
  Vilka firmor och hantverkare skulle du rekommendera för ett bygge? Allt från markarbete, VA-installation, kontrollansvarig, snickare etc uppskattas.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.