Boxhus 1plan - tips mottaget

241 läst  7 svar

 1. A
  Medlem Nivå 1
  Hallå,

  tanken här att ha 3st boxar, mittendelen högre än de andra. Allt på 1-plan.
  Tips mottages gärna på planlösningen! :)
  bilden.png
   
  Redigerat 2 jul 23:44
 2. B
  Medlem · Nivå 14
  Du har visserligen inte markerat åt vilket håll söder är men eftersom jag misstänker att uteplatsen är ungefär i söder så innebär det att sovrummen får söderfönster och blir väldigt varma på somrarna.
  Om uteplatsen är i söder kommer väl förrådet att blockera kvällssolen vilket ju är lite tråkigt.
   
  AndreasA81 gillar
 3. Cheesen
  Nybyggare · Nivå 6
  Eftersom jag är uppväxt i Norrlands kalla inland så är jag lite allergisk mot en massa dragiga altandörrar. Jag hade tagit bort dom från sovrummen, mest för att man utnyttjar en dörr i sovrummet väldigt sällan till att gu ut och in genom. Vädra kan man göra med ett fönster,
  sen skapar man bara en extra ingång för tjuven. Speciellt dörren vid stora sovrummet är en självklar inbrottsdörr, dold bakom en carport å allt.

  Toa innanför klädkammare... Nej tack, om du ska ha toa och kk vid sovrummet så gör två dörrar från sovrummet istället och ha dom brevid varandra istället för i tandem. Eller sätt toadörren på väggen till allrummet, den blir mer lättåtkomlig på det viset också.

  Hur ser tomten ut? Var har du solen på dagen? Finns det nån utsikt? Vill man minska nån insyn?
   
  AndreasA81 gillar
 4. H
  Medlem Nivå 6
  Ser ut som en trevlig planlösning, några synpunkter:

  - Onödig dörr i lilla sovrummet på 7 m2. Sätt garderob istället

  - Ta bort klädkammaren i ungdomsavdelningen och sätt en toalett med dusch istället. Garderober i varje rum. Om det går, bredda hela delen med nån meter så rummen blir mer fyrkantiga.

  - Trevligt med möjlighet att öppna och gå ut från master bedroom.

  - Klädkammaren i master bed känns meningslös då den är delad på mitten. Två små ytor. Hela denna master bedroom delen lider av att den är långsmal, svårt att få till bra ytor då. Går det att jobba om den?

  - Vart ska tvn vara? Ofta vill man ju ha tv-hörnan i något hörn lite skyddad från stora glaspartier och inte precis i "händelsernas centrum"...

  - Synd att glaspartierna slutar så långt innan väggen tar slut. De som sitter på vänstra raden får ju bara titta på en vägg...


  Verkar bli ett trevligt hus, dock gör storleken på vissa ytor det svårt att få till något bra. Tips, Myresjöhus har flera liknande 1-planshus, kolla hur de har fått till det. Tänker på t.ex. capella

  /HLH
   
  AndreasA81 gillar
 5. A
  Medlem Nivå 1
  Bra info, bifogar en skiss där huset är inritat på tomten! :)

   
 6. A
  Medlem Nivå 1
  Tack för att du tar dig tid, finns några grejer jag inte är helt nöjd med - bla dina punkter. Ska försöka jobba om det lite!

   
 7. A
  Medlem Nivå 1
  Ingen som har några kommentarer på placeringen på tomten?
   
 8. B
  Medlem · Nivå 14
  Inte så kul att ha sovrummen i sydväst, det blir ju väldigt varmt där på sommaren och därmed svårt att somna.
  Jag skulle tycka att det vore tråkigt om solen var bakom förrådet/garaget när man ska äta middag eller njuta av kvällen med en drink ute.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: