Byggahus.se

Besiktningsprotokoll Smålandsvillan Kalmar fr 2016

 1. P
  Medlem · 3 inlägg

  Paff

  Medlem
  Hej,

  Funderar på ett begagnat Kalmar-hus, byggår 2016, som säljes med oinredd övervåning. Önskar få lite hjälp rörande ett par punkter under "risk för skador" i besiktningsprotokollet:

  Taket
  Är detta något man åtgärdar vid inredning av övervåningen, eller hur är det tänkt?


  Grunden
  Har läst på lite om Isolergrund som används i Smålandsvillan, men hänger inte riktigt med på allt i texten ovan. Är det problem med grunden i huset? Låter som fuktkvoten är aningen hög för ett så pass nytt hus och typ av grund. Men jag har säkert fel.

  All hjälp uppskattas!
   
 2. coconut
  Husägare · 148 inlägg

  coconut

  Husägare
  Gällande taket så är det en billigare lösning för hustillverkaren att lägga träfiberskiva istället för råspont och papp. Men det är en beprövad teknik så inget konstigt, så länge man inte har spruckna takpannor eller dåligt plåtarbete. Då kan den lösningen vara känsligare än råspont och papp.

  Den dagen man behöver byta taket så kan man fundera på vilken taklösning man vill använda. Men annars är det inte så mycket att fundera kring om man kollar över pannor och tittar in på vinden ett par gånger om året.

  Fukten i grunden låg ju under gränsvärdet så där hade jag inte heller funderat så mycket. Så länge ventilation fungerar som den ska.

  överlag låter det som punkter som inte kommer innebära några problem men besiktningsmannen tar upp det för att kunna informera om vad du köper och friskriver sig från ansvar om något skulle hända
   
  • Laddar…
 3. P
  Medlem · 3 inlägg

  Paff

  Medlem
  Tack för bra svar!
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.