Byggahus.se
Hej! Jag sitter och kikar på häcksaxar och skulle behöva lite hjälp...

Det är främst dessa 3 jag kikar på:

https://www.bygghemma.se/tradgard-o...n-hacksax/hacksax-husqvarna-522hd60x/p-908488

https://www.bygghemma.se/tradgard-o...-hacksax/hacksax-husqvarna-522hdr60x/p-908426

https://www.bygghemma.se/tradgard-o...-hacksax/hacksax-husqvarna-522hdr75x/p-908489

Vi har en granhäck på ca 70m, ca 2,5m hög och säkert 1,5m bred... Nu när jag specar upp häcken så antar jag att det vore dumsnålt att inte välja 75cm:aren? Den vägde ju inte speciellt mycket mer heller...

Den absolut största fördelen med att köpa 75:an är att den går att hitta för samma peng på annat ställe än den horribla sidan jag länkar till ovan...


Åsikter? Råd? Erfarenheter?
 
Redigerat:
Jag tycker 60cm kniv räcker gott och väl. Tycker du ska kolla på 60 respektive 75cm i verkligheten och provsvinga lite. Så du inte tycker den långa blir för vobblig eller klumpig. I vissa lägen måste det vara kanon med en lång kniv, men kan tänka mig att för normal klippning kan den bli lite väl lång. Jag har en Stihlsax med 60cm. Sen investerade jag även i en Stihl stånghäcksax. Den är lysande i alla lägen, går även bra att klippa låga häckar med.
 
Det blev en Husqvarna 522HDR75X. Den är lite tung men gör sitt jobb galant på granhäcken, kan köra hela sidorna och "fasen" mot topp från marken. Sen tar jag toppen från en liten ställning. Även vår förvuxna ligusterhäck blev ansad med lätthet. Kanske skulle jag ha klarat mig med 60cm men är väldigt nöjd med 75:an.

Helt fantastiskt skönt att kunna vinkla greppet, det är säkert standard på de flesta maskiner idag men ändå!
 
  • Gilla
mekar-anders
  • Laddar…
K Klabbarparn skrev:
Hej! Jag sitter och kikar på häcksaxar…

ca 2,5m hög och säkert 1,5m bred.
Årtusendets sämsta gissning! Tittade du ens på häcken innan du skrev det där? Smaka på 4 meter hög och som mest nära 5 meter bred!

Nåväl, dåtids-Klabbarparn, tack för att vi nu också har en Husqvarna 525HE4 Stånghäcksax! Du borde få ett kok stryk för din oändligt dåliga uppskattning.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.