Trädgårdsmaskiner

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. Marlen Eskilsson

  Välj rätt gräsklippare

  Idag har jag publicerat en artikel om vad man ska tänka på när man väljer gräsklippare. http://www.byggahus.se/artiklar/valj-ratt-grasklippare
  Marlen Eskilsson · apr '11 · 0 svar · 22,2k läst
  ·
 2. T

  Val av gräsklippare

  m2 mäts antingen med måttband eller om du tillåter lite differenser, med area-funktionen hos eniro. Uppsamlare kör vi bara med när vi inte klippt på ett tag och inte vill ha strängar med gräsklipp på gräsmattan. Kör man tämligen ofta så blir det helt ok även utan uppsamlare.
  tensiden · 6h · 5 svar · 445 läst
 3. C

  Trasig elklippare - skrota?

  [citat] Jepp, stämmer bra.
  cpalm · 7h · 8 svar · 200 läst
  ·
 4. Kretikos

  Nilfisk C120 saknar plugg?

  Förra sommaren när jag skulle dra igång högtrycken så rann vattnet bara rakt igenom och ut på baksidan genom ett gängat rör som jag inte lagt märke till innan. Är det någon som vet om där ska sitta nån sorts plugg eller liknande? Kan inte hitta nått där jag förvarar den och den funkade när jag ställde undan den efter förrförra säsongen. Kan den ha frusit sönder om det va
  Kretikos · 13h · 0 svar · 58 läst
  ·
 5. S

  ”Dammsugare” för damm

  Nej den är ganska liten. Därav att jag också behöver göra en del manuellt arbete eftersom den inte är stor nog för att få till ett eget litet ekosystem som sköter sig nästan självt. Ja, skulle haft nåt liknande modell men mindre som de har i Gold Divers.
  stefand · 13h · 6 svar · 155 läst
 6. A

  Hjälp

  Membranet sitter mellan förgasaren och insuget. Skruva av förgasaren, packning mot motorn är membranet. Rätt membran kan du hitta på nätet eller så går du till en reparatör.
  arne · 17h · 4 svar · 174 läst
  ·
 7. Stefan N

  Varför lämnar min Klippo en sträng gräs?

  Den på den övre bilden har jag.
  Stefan N · 18h · 49 svar · 12,8k läst
  ·
 8. Tokslut

  Gräsklippare viker ner gräset på ena sidan

  Max 1/3 av gräsets längd skall klippas säg det väl och klippare är byggda därefter
  Tokslut · 1d · 2 svar · 249 läst
 9. L

  Meec röjsåg från Jula

  [citat] Ingen riktig man läser en bruksanvisning eller stannar och frågar efter vägen, när man kör bil.
  Lolight · 2d · 87 svar · 77,3k läst
 10. MultiManOriginal

  Klippo Excellent / Husqvarna LB 548

  I have a Pro 4 which has the vibration damping on the handles. It makes a HUGE difference for the better regarding the hands. I've got other Klippos without it and get tingles after 30 minutes or so. With pro 4 I can mow for hours without any ill effects. I say without a doubt to get the dampened one. My self propelled one is from '88 but I believe the newer ones use the same kind of drive. In
  MultiManOriginal · 3d · 1 svar · 219 läst
 11. B

  reservdel till min klippare, hjälpa att hitta

  [citat] Tror du det är så simpelt, då blir jag glad. Om de bara är att släppa på skruven, å rem, å tycka upp den. Bara försöka släppa på remen. Men det bör man kunna lista ut.
  berne88 · 5d · 17 svar · 488 läst
  ·
 12. T

  Batteridriven gräsklippare

  Just för att du inte är där hela tiden kan gräset skena iväg, du blir också tvungen att hålla koll på batteriet under vintern
  toolman77 · 5d · 38 svar · 1,1k läst
  ·
 13. O

  Val av gräsklippare

  Annars är ju några Husqvarna i princip samma som Klippo. Husqvarna äger ju Klippo. Jag har en av varje men husqvarnan känns mer modern. Välj en med aluminium, plast går sönder och plåt rostar.
  Otsef · 5d · 3 svar · 454 läst
 14. O

  Cylinderklippare till 190 cm make?!

  Köp en bra klippare, sedan åk till en verkstad o förläng skaftet om det är för kort. ...eller försöker han slippa klippa?
  Otsef · 5d · 3 svar · 315 läst
 15. J

  Jönsered grässklipparens rem sitter löst

  Sorry about writing in english but the grass is growing fast and I need help. I am trying to get a Jönsered FR 2111 tractor with front mower back in order. The belt connecting the motor to the cutting deck does not engage despite much inspection and tinkering. The arm (belt adjuster) that pushes out to tighten the belt against the motor shaft swings out when engaged but the belt comes loose
  jonteredguy · 7d · 0 svar · 62 läst
 16. S

  Husqvarna Rider 13 Styrning

  [citat] Ja, jag tror det också. Vet inte hur det har gått till, men det ser ut som att den fått en smäll. Ska prova att rikta upp det hela. Tack sålänge!
  Sverkele · 10d · 9 svar · 366 läst
  ·
 17. K

  Byta drivrem på Klippo...?

  [citat] Jag köpte en rem på nätet, med rätt mått. Det funkade så där, det gick inte att frikoppla, det var kvar ett litet dragande hela tiden. Så det blev till att köpa en orginalrem o vips funka det perfekt igen. Men hittar du en rem som funkar, vill jag gärna köpa en oxå.
  Keld · 10d · 17 svar · 25,5k läst
  ·
 18. D

  Köpråd , grästrimmer/röjsåg Husqvarna 525rx ?

  Hej Blev en 525 , enligt support ifrån husqvarna så var det bättre antivib o bättre lager på 525rx , får hoppas den håller :)
  dunken · 10d · 2 svar · 377 läst
 19. M

  MTD rengöra växellåda

  Hej! För att försöka underhålla min traktorklippare så gott det går så försöker jag göra detta enligt manualen och där står det: ”låt en fackverkets avlägsna smuts och gräsrester i växellådan”. Det är två saker jag inte fattar här. 1. Hur kan det komma in i växellådan? Den ska väl vara sluten? 2. Tar verkstaden verkligen bort hela bakaxeln, demonterar kåpan till
  Marcussjogren · 11d · 0 svar · 246 läst
 20. M

  STIGA combi 85 Villa 12 styrwire

  [citat] Tack men tyvärr ingen beskrivning med Har hittat en beskrivning på Stiga.se
  Matsjonas · 13d · 4 svar · 170 läst
 21. O

  Gardena slangvinda (roll up) problem

  Kolla i Tyskland också. Gardena 2648 ersatzteile..... Ovan nämnda företag kunde inte leverera en reservdel till ett av mina sprinklerhuvud och ville sälja helt ny komplett sprinkler. 5 minuters googlande resulterade i reservdel för 1,5€.
  ompalompa · 15d · 5 svar · 2,7k läst
 22. E

  Husqvarnakabel till Robomow?

  Elektriskt sett är det ingen skillnad. Det som kan vara ett problem är avståndet mellan kabel och fasta föremål. Olika klippare har här olika avståndskrav.
  etompau · 17d · 1 svar · 259 läst
 23. K

  Hålpipsluftare/luftningsverktyg till gräsmattan

  [citat] blir inte bättre?
  Klasklättermus · 18d · 13 svar · 660 läst
  ·
 24. C

  Manuell cylinderklippare

  Jag tröttnade på skräpet som finns på marknaden idag för några år sedan och köpte en "vintage"-klippare från 40-talet på Blocket. Den är helt underbar, en helt annan klass än moderna klippare.
  cpalm · 18d · 4 svar · 338 läst
 25. A

  Klippo Triump, Pro 17H eller............?

  Pricerunner? Jo tack, och Prisjakt etc. Men här har man emellanåt sett tips om mindre handlare med prutmöjligheter... :cool:
  Alko · 18d · 9 svar · 2,1k läst
 26. useless

  Hydrostat VS Manuell?

  [citat] I förra huset hade vi en Stiga park tillsammans med grannen. Den köptes runt 99-00 nångång och används regelbundet för att klippa runt 6000 kvadrat. Förutom vanligt underhåll, byte av knivar, någon rem och kullager i knivaxlarna så har den bara rullat på. Hydrostat givetvis...
  useless · 20d · 5 svar · 360 läst
 27. Grillen

  Inställning algomin spridarvagn för florovit masterlawn/mossa?

  Köpte en algomin spridarvagn https://www.granngarden.se/spridarvagn-algomin-20-l/p/1057631 och florovit masterlawn/mossa http://www.florovit.se/produkter/masterlawn-mossa som jag spridit ut på gräsmattan. Problemet är att det blev ganska ojämn till en början samt att det gick åt 2 säckar på min ca 1200m2 tomt när det står att en säck går åt per 400m2 så borde ha gått åt 3
  Grillen · 21d · 0 svar · 95 läst
 28. S

  Gardena R80Li Problem

  Hej Jag har nu efter vintern försökt och få igång min robotgräsklippare men den vill inte jobba med mig. Det är ingen kabelbrott någonstans har kollat ordentligt. Men när jag startar den på Auto eller Man. Så kommer den ut från basstationen ca 50cm sen stannar den och det står väntar på uppstart på displayen och det händer ingenting sen. Har låtit den stå 3h men den vill inte.
  ShmakShmak · 21d · 0 svar · 189 läst
 29. M

  Första service på HVA Rider 213c?

  Kollade iofs inte ventilspelet om det nu var med ;)
  Marcussjogren · 22d · 4 svar · 672 läst
  ·
 30. N

  Vertikalskärare till trädgårdstraktor

  [citat] Nej, jag håller med.
  Nils82 · 22d · 16 svar · 925 läst
 31. K

  Skillnad på Gardena Roll-up och Comfort?

  Ja, nu när du säger det så, inget jag reflekterade över. Det blev den blå, ett par hundringar billigare än den grå/vita som stod i samma hylla.
  KjellTimell · 24d · 3 svar · 291 läst
  ·
Laddar...