Byggahus.se

Badrumsrenovering Stockholm

 1. D
  Medlem Nivå 1
  Hej.

  Ursäktar om denna fråga ställts och besvarats förut men hittar inget på forumet. Jag är ny på forumet och ny i Stockholm så inte så bra koll.

  Har precis fått veta att jg måste totalrenovera mitt badrum pga av fuskbygge och potentiell vattenskada. Bland annat har inte golvbrunnen bytts ut vid förra renoveringen.

  Badrummet är ca 7kvm i en bostadsrätt. Jag har frågat några firmor i Stockholm som rekommenderas av besiktningsmannen men är minst sagt förvånad av de höga priserna.

  De tre offerterna jag fått är på 220 - 300k exklusive inredning och kakel. Stämmer detta verkligen? (Blir ju 300-400k för ett litet badrum)

  Kan ni rekommendera en bra firma med vettiga priser i Stockholm?

  Vad har ni andra betalat?

  tack.
   
 2. H
  Moderator · Nivå 25
  Spontant så låter det oväntat högt, tycker jag också. Har firmorna givit någon mer detaljerad beskrivning, som kan indikera att du har någon speciell svårighet i det här badrummet?

  Bästa sättet att hitta bra hantverkare är att fråga vänner, kolleger, grannar osv. Undvik förmedlingssidor i stil med offerta, brabyggare osv. De duktiga hantverkarna får tillräckligt med uppdrag utan att "annonsera" på den typen av förmedlingstjänster. Omdömen som finns om hantverkarna på förmedlingssidorna är ofta falska.

  Du kan ju också se om det pågår någon badrumsrenovering i närheten, kolla med den som anlitar firman där.

  Framförallt badrumsrenoveringsfirmor, är i många fall också rena säljbolag, de säljer tjänsten till dig för ett fast pris. Sedan anlitar de billigast möjliga hantverkare, ofta från något östland, de kan vara jättebra, och det kan vara hantverkare som aldrig sett en hammare. Försök få lite koll på att firman i huvudsak använder egen personal. De flesta serösa badrumsfirmor är i grunden plattsättningsfirmor, de gör tätskikt och plattsättning själva, ibland också byggarbeten (som förstärka väggar, gjuta golv osv.), men anlitar elfirma, VVS firma som underetreprenad, kanske även målare om det är aktuellt.

  Även om du får tips här på byggahus, så var skeptisk. Vi lägger ned mycket energi på att hålla rent från dold reklam, men lyckas inte alltid.

  De höga priserna du fått, kan bero på att det är rekommendation från bes. man. Det finns en eller två välkända badrumsfirmor med väldigt gott rykte, de gör "aldrig" fel, och gör de fel, så åtgärdas det alltid utan diskussion. MEN de vet att de är bra, och ligger väldigt högt i pris. Och det är ju givetvis lättare att rätta fel, som de kanske inte ens är skyldiga till, om deras vinst ändå blir bra. Bes. män kanske bara vill rekommendera firmor som entydigt är bra, som "alla" vet är bra.
   
 3. H
  Moderator · Nivå 25
  När det gäller den äldre golvbrunnen, så kan du kolla med föreningen. I många föreningar har man som policy att kostnaden för byte tas av föreningen, om du ändå renoverar.
   
 4. D
  Medlem Nivå 1
  ja så kan det naturligtvis vara. Ändå så förvånad över prisskillnaden. 100K till 300k är en hel del. Den billigaste träffade jag idag och kommer över varmt rekommenderad.
   
 5. D
  Medlem Nivå 1
  Frågade precis samma för en stund sen och fick tips om en firma - Dådermans heter de och ska tydligen vara riktigt bra. Tänkte själv kolla upp dem eftersom vi (äntligen!) ska renovera vårt badrum i höst :D

   
 6. TinyWiking
  Medlem Nivå 1
  Vi använde dåderman för att göra vårt badrum på drygt 6kvm. Det innebar rivning av vägg, flytta alla rör samt sätta igen en dörr. Allt som allt, inklusive inredning gick det på 325000 efter rot.

  Dyrt men ojojoj värt varenda öre. Dåderman är fantastiska. Trevliga, kompetenta, inga jvla under leverantörer, bara anställt folk som är och jobbar. Jobbet var tipp topp och inget vi ångrar att vi sänkt pengarna i. Gå inte på det billigaste, det finns en orsak till att det kostar mindre hos Berras Bygg vs mer kända hantverkare ;).