Byggahus.se

Avslutad: Vinn stort vårkit till odlingsintresserade

 1. Elina Blom Westergren
  Moderator Nivå 11
  Vinn stort vårkit för odlingsintresserade

  impecta.jpg

  Nu är det dags att börja odla, om du inte redan satt igång. Veckans två vinnare tar hem varsitt kit med ett roligt krukmakeriset där du kan göra egna biologiskt nedbrytbara krukor. Dessutom ingår 25 plantetiketter och mängder av blommor, kryddor och grönsaker. Eller vad sägs om rudbeckia, persilja, koriander, ruccolasallat, rädisa, spenat, sommarmorot, dill, ringblommor, grönkål, sockerärtor, bataviasallat, basilika och praktvädd? Massor av ätbart och vackert att titta på.

  Totalt värde cirka: 2 000 kronor

  Så här tävlar du:
  Allt du behöver göra är att svara på en fråga samt motivera varför just du borde vinna.

  Fråga: Krukmakerisetet består av en del trädetaljer. Vilket träslag är dessa gjorda av?
  Svaret hittar du här: www.impecta.se

  1. FSC-märkt Ek
  X. FSC-märkt Furu
  2. FSC-märkt Gran

  Posta ditt svar och din motivering i den här tråden. Vinnaren utses fredag 20 april.

  OBS: Vi förbehåller oss rätten att utse en ny vinnare om vinnaren ej kunnat nås före fredagen 2 veckor efter det att den dragits.

  -----------------------------------------------
  Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

  Vinsten skickas till vinnaren direkt från Impecta Fröhandel. Meddela i den här tråden när vinsten har anlänt hem till dig, så att vi har koll på logistiken.

  Vi tackar Impecta Fröhandel för att de sponsrar den här tävlingen.
   
  Redigerat 13 apr 2018 11:50
 2. Åsa Lund
  Husägare · Nivå 14
  1 Ek
  Sommarens projekt på Torpet är att göra trädgården lite mysigare. Tänk att kunna så fröer och sedan plantera tillsammans med barnen!
  received_10157484559529569.jpeg
   
 3. jackt
  Allvetare · Nivå 16
  Svar: 1, FSC märkt EK

  Inne på vårt 7 år här på Irisborg, och med en trädgård på ca 12000m2, slukar den all vaken tid från februari till november. Vi har en vision om en härlig oas och vi är på väg dit.

  Tack vare kvaliten från framförallt Impecta.se så har trädgårdslanden ger oss goda grönsaker. I rabatterna finns frö-uppdragna sommarblommor och perenner som förgyller våran syn.

  382A9602-D043-4CFC-A61D-90537CF36036.jpeg DC651A15-A4BD-437F-AF7E-819D4E1B7A74.jpeg F722A699-8EC2-416D-A906-AE24FCF5A811.jpeg 23C08263-EDCD-4095-9245-54E861BD6A93.jpeg

  Vi är hela tiden öppna för nya idéer på härliga växter och grönsaker.

  HTTP://irisborg.wordpress.com
   
 4. L
  Medlem Nivå 1
  svar Ek

  Jag vinner gärna setet för att kunna ge bort till min syster som nyligen blev uppsagd (arbetsbrist). Hon behöver uppskattning och har all tid i världen att nyttja sakerna.
   
 5. N
  Medlem Nivå 1
  1. FSC-märkt Ek

  Hade varit underbart att få göra egna krukor och odla med dottern som älskar att få sitta och titta på mormors olika fröpåsar. Har även gjort egna odlingslådor till dottern som hon får måla själv och som var högt älskade förra sommaren. Att hjälpa till tycker hon mycket om och är väldigt mån om dem små planeterna.

  06FFDA2F-D22B-4015-AE60-43A69F46C134.jpeg 1A57E1C0-1BD0-494A-8879-48FE7258A15F.jpeg
   
 6. R
  Husägare Nivå 2
  1. Ek

  Min svärmor älskar trädgårdsarbete hade varit riktigt kul att ge henne detta set.
   
 7. D
  Medlem Nivå 1
  Fsc ek
   
 8. Albinp3
  Medlem Nivå 1
  Svar: 1, FSC märkt EK

  Vi bor idag i en lägenhet på tredje plan i Linköping. Har köpt hus två mil utanför stan och flyttar 1a maj! Samma dag som den "store" sonen fyller fyra år. Han gillar inte grejen med att det kommer vara flyttkaos på hans stora dag, men samtidigt är han lyrisk över att få bo i hus.. Förstå glädjen att kunna gå ut i trädgården och leka i lekstugan och trädkojan som finns på tomten?! Men - frågar man honom ska han inte leka. Han har helt enkelt inte tid om man frågar. Han ska odla! I trädgårdsland, pallkragar, krukor, mjölkpaket och allt man kan tänka sig man kan lägga jord och frön i. Det vore en så stor lycka för honom att få plocka hem detta pris och få möjligheten att planera mera! Lillebrorsan på två år hjälper(stjälper) nog mer än gärna till ;)
   
 9. K
  Medlem Nivå 1
  Svar: 1

  Som nyinflyttad i Sverige blir detta min första sommar med trädgård. Just nu består den enbart av gräsmatta, och jag vill göra den till ett trevligt "rum" att umgås i med släkt, vänner och diverse djur.
   
 10. V
  Medlem Nivå 1
  Svar: 1

  Varje vår odlas det flitigt under odlingslampans sken. Sedan flyttar mängder av plantor så småningom vidare till vänner. Denna flytt av plantor har lett till att mitt förråd av krukor tagit slut och plantorna numera bor i avklippta mjölkkartonger. Tänk så underbart att kunna tillverka egna krukor till alla plantorna. Att sedan de tre barnen antagligen hade planterat majoriteten av fröna och jag mest hade fått titta på är bara en bonus.
   
 11. N
  Medlem Nivå 2
  Svar: 1 FSC-märkt ek

  Motivering: Jag är dålig på att ge min fru alla de blommor hon förtjänar... Kanske var det därför hon undrade om jag kunde bygga några själv-vattnande blomlådor. Snodde en idé från Youtube och satte ihop två murarbaljor och klädde in dem i lite virke som låg och tog plats. Nu kan hon odla blommorna själv! Och jag hade trevligt under tiden! Win-Win med andra ord! Lite tomater blir det nog också! Priset skulle göra henne ännu nöjdare och gladare!
  upload_2018-4-15_20-5-29.jpeg
   
 12. Sophie
  Medlem Nivå 11
  Svar: 1 FSC märkt Ek.

  Jag skulle verkligen vilja vinna för att ge setet till min 9-åriga dotter som har ett nyväckt intresse för odling och nu drömmer om sin egen odlingslåda och rabatt som hon vill sköta med egna grönsaker och blommor. Jag har lovat henna att hon ska få använda en av mina lådor och få så vad hon vill så detta hade passat henna utmärkt.
   
 13. S
  Medlem Nivå 1
  Rätt svar är 1: FSC-märkt Ek
  Min motivering: Min sambo såg ett liknande kit på trädgårdsmässan i Älvsjö för flera år sedan och jag lovade att jag själv kunde tillverka dem istället för att köpa. Det är bara att svarva till - hur enkelt som helst, sa jag. Tyvärr har jag fortfarande inte gjort det och det vore snyggt att få överraska med ett sådant set så här flera år senare.

  Hoppas på tur!

   
 14. T
  Medlem Nivå 2
  Svar 1 FSC-märkt ek

  Min sambo älskar att sätta frö inför sommaren. Hon vill köpa nya plastkrukor eftersom de gamla har börjat vittra sönder. Hon fyller år om tre veckor. Tänk att få överraska henne med detta kit. Hon skulle bli så glad.
   
 15. I
  Medlem Nivå 1
  Svar 1. FSC-märkt ek
  Nu kliar det i fingrarna,
  vill ut o påta i jorden,
  så, vattna, rensa o skörda
  men mest av allt
  njuta, njuta o njuta