Attefallshus från tanke till verklighet

23k läst  50 svar

 1. T
  Medlem Nivå 7
  Som tidigare utlovat så skulle jag dela med mig av alla ritningar. Ha snälla i åtanke att det är jag som amatör som ritat dessa och att det därför kan finnas diverse felaktigheter. Utöver handlingarna till Bygganmälan (Märkt BA) bifogar jag även detaljritningen till stommen. Dessa ritningar möjliggjorde att vi snabbt kunde bygga upp stommen i sektioner och sedan resa den. Jag är medveten om att lösningen jag har för att sammanfoga de längre sektionerna ger upphov till köldbryggor, men valde denna väg eftersom det blev enklast för mig att bygga allt själv då och sen invänta vänner för resning. Även här tar jag inget ansvar för att alla mått är korrekta (vill minnas att det va någon liten detalj som inte stämde). Hoppas ni får användning för dem.
   
 2. S
  Medlem Nivå 7
  Fint hus men grinden, sååå fin. Finns det någon ritning på denna?
   
 3. T
  Medlem Nivå 7
  Hehe. Grinden är en av få saker jag inte byggt själv. Det är en Jabo grind som heter antik. Finns i bredd 100 och 140cm
   
  CM1234 gillar
 4. J
  Medlem Nivå 2
  Hej

  Mycket snyggt bygge, håller själv på med ett likande projekt.

  Min fråga är om du byggde stegen till loftet själv ,eller om den var den köpt
  Så att du hade en fin anordning där du "hängde " upp stegen. Hur når du den ner den skall användas ?
   
 5. LinusW
  Verktygstokig Nivå 6
  Vill minnas att han hade 2,4m takhöjd i kök så då hänger stegen på typ 2,5m? Borde inte vara orimligt att stäcka sig till tror jag med en pall :) Men kanske har han någon annan smart lösning.

  Superfint atefalshus, insipirerande!
   
 6. T
  Medlem Nivå 7
  Tackar! Det räcker med att ta en av stolarna från matbordet att ställa sig på för att kroka ner stegen. Jag tyckte att alla färdiga stegar va orimligt dyra och byggde därför en själv. Räknar man inte in arbetstid utan väljer att se det som terapi/njutning så kostar det inte många kronor att dra fram fräsen, måla lite och skruva ihop :) Tror det tog cirka 4 timmar att bygga stegen + torktid för färgen.
   
  Bichonen gillar

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: