Byggahus.se
Hej,
Ska få fräst bort ca 30+ stubbar på vår tomt. Hade flera gamla träd (tall och björk) som var tvungna att tas ned plus gammla stubbar som föregående ägare lämnat kvar i marken. Vill ju ha lite ordning på tomten och inte så gropigt som vi har det nu. Frågan är, nu kommer vi ju att få en massa "hål" på tomten, hur fyller vi/jämnar ut tomten på bästa sätt? Jorden är väldigt "sandig" så ingen fet härlig mylla här inte. Någon som har erfarenhet av en liknande situation? Själva tomten är på ca 750 kvm.
Tanken är ju så småningom att lägga gräs, plantera nya träd och buskar.

Mvh Åsa
 
  • Nedfallna träd och stubbar på en sandig tomt med omgivande grönska.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
C
Du beställer ett lass jord och fyller på helt enkelt.
Sen hänger det på ambitionsnivå/önskad nivå på resultatet/budget om du bara fyller i hål/svackor eller om man gör en komplett beredning/uppfyllning/planering av hela ytan.
 
  • Gilla
Åsa Edman
  • Laddar…
Claes Sörmland
Fyll hålen effer stubbarna med mineraljord, alltså något sandigt som matchar befintlig jord. Natursand kan fungera om det är rejält sandigt i backen. Den fetare myllan, anläggningsjord, gräsmattejord och allt vad det säljs som lägger du sedan ovanpå för att så gräsmatta.

Välj buskar och träd som gillar sandig jord så får du en fin utveckling på trädgården. Du planterar buskar och träd i befintlig jord som grävs om vid planteringen.
 
  • Gilla
Åsa Edman
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.