Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. End

  En liten guide till krossprodukter, makadam och singel

  Undrar detsamma som ovan. Vad man ha till garageplatta eller parkeringsyta av betong? Ska man köra med 0-32 eller 0-63 eller kanske 16-32?
  End · jul '17 · 6 svar · 71,8k läst
  ·
 2. A

  Tips när du ska planera trädgården

  edit: Sorry såg inte andra inlägget men första länken fungerar fortfarande inte.
  Abrahamsson · maj '12 · 3 svar · 36,3k läst
  ·
 3. Q

  Om staket, plank, murar och häckar

  Ny länk: http://www.byggahus.se/artiklar/staket-plank-murar-och-hackar
  Quist · feb '12 · 1 svar · 34,6k läst
  ·
 4. M

  Belysning i trädgården

  Hej Jag skulle vilja ha möjlighet att lysa upp större delen av min trädgård rejält en liten stund varje kväll. Jag har inga grannar utan bor helt isolerat. Jag vill ha det riktigt ljust och är medveten att det kommer att se ut som en fotbollsplan på avstånd. Men, ingen blir störd. Nu skulle jag behöva tips till belysning/armatur. Jag har kollat in halogenstrålkastare på Biltema -
  Mimi · okt '11 · 2 svar · 29,2k läst
  ·
 5. P

  brunnslock i trädgården

  [citat] så tänkte vi med så vi håller på så ett land runt de så de döljsr så inga barn märker de :)
  patriq83 · 1d · 12 svar · 690 läst
  ·
 6. Anna_H

  Vad blommar nu i trädgården? (Fototråd)

  Borstnejlika säger jag.
  Anna_H · 3d · 468 svar · 22,6k läst
  ·
 7. S

  Parkslide - varning för att köpa hus/tomt med parkslide

  [citat] Reservratrolen verkar ju rentav vara galet nyttig, så det blir nog gott för korna. Däremot tror jag inte kor lämpar sig i min trädgård, ha ha.. Tack och lov verkar min Parkslide så gott som vara död nu. Åtminstone för stunden.
  shadowfire · 4d · 1,5k svar · 392,5k läst
  ·
 8. KnockOnWood

  Djur i trädgården, höns, kaniner, ödlor, grodor, igelkottar m.fl

  Här har vi en lite vassare rackare. Förmodligen ute efter våra höns. Tror att det är en duvhök: [bild]
  KnockOnWood · 4d · 79 svar · 5,0k läst
  ·
 9. 13th Marine

  Om växters näringsbehov

  Jag tar hand om en del av grannarnas trädgårdsavfall som annars bara hamnar i trädgårdstunnan (300l gräsklipp? Ja tack!) Ligger bra i land och häckar nu.
  13th Marine · 6d · 6 svar · 202 läst
 10. Hemmakatten

  Min kärleksört flyttar till Portugal

  Nu är kärleksörten framme. Har fått pyttelite vatten under resan som rekommenderat. Står utanför balkongdörren ( 18 fr varmt i dag) Någon av de närmaste dagarna ska jag köpa en större kruka och plantera om den. Ser lite vissen ut men det är nog en normal vissningsperiod. Stackarn blir väl chockad över de varma dagarna här.
  Hemmakatten · 7d · 2 svar · 296 läst
 11. A

  Hur planera på sluttande tomt?

  [citat] Om ni får terrassera så skulle det göra tomten mer användbar. Som någon tidigare skrev så får man vanligtvis ändra marknivån 50 cm. Det skulle ni ju kunna göra i två nivåer. Bra idé att ta bort en del staket och öppna upp så ni kan komma ut på er nya tomt. Om ni inte vill terrassera så skulle ni kunna göra en fin plantering med buskar och perenner. Om ni vill ha större
  AnnaCharlotta · 9d · 10 svar · 4,2k läst
  ·
 12. Lovestar

  Underhållsråd för fontän

  Tack för alla svar. Då verkar det inte skada fontänen oavsett om jag har vatten eller inte vid minusgrader. Då känner jag mig mera trygg.
  Lovestar · 16d · 4 svar · 210 läst
  ·
 13. O

  Lövblås som är bra på att suga?

  Jag har begripit att de flesta (elektriska) lövblåsar även kan suga. Jag har en uteplats (trätrall) där det samlas en hel del löv. Jag tänker mig att suga upp löven med lövblås borde vara bra. När jag borstar så sätter sig löven i springar och skrymslen De lövblåsar jag kikat på i handeln har väldigt stora munstycken. Det är rör som är typ 120mm i diameter. Finns det ingen
  Olf Oggler · 17d · 0 svar · 123 läst
 14. Jarlingar

  Brukar du grilla året om?

  Undrar hur geografin ser ut.. :thinking: Jag är av uppfattningen att jag är ensam året runt grillare här i byn, strax utanför Östersund. -25° så uppskattar man bara maten mer.. Hardcore.. :rofl:
  Jarlingar · 18d · 34 svar · 2,2k läst
  ·
 15. Keexet

  Slänt mellan tomter, vad göra?

  Håller med Anna till fullo när det gäller oron. Barn lär sig av sina ibland dyrköpta misstag och håller sig därifrån efter det. Även avtalsbiten är förnuftig, frågan är hur en sån arkiveras och förs vidare när det inte rör sig om ett regelrätt servitut? Men det hindrar dem inte från att låta plantera, det finns olika alternativ som passar bra i olika jordar. Självklart ska
  Keexet · 19d · 11 svar · 804 läst
  ·
 16. nikasp

  Vilken spade för att gräva för kabel?

  Nr 1 tillsammans med en hacka eller korp och spett så klarar man det mesta tycker jag.
  nikasp · 21d · 22 svar · 1,3k läst
 17. F

  Mura Eldstad/Grill av mursten

  Har fyllt upp hålet och satt dit röret som ska hålla grillgallret på plats. Nu ska det stå över vintern också gjuter jag plattan till våren. Nu är det tunga jobbet gjort!
  Frin · 23d · 7 svar · 2,5k läst
  ·
 18. Anna_H

  Tips för lekplats-bygge?

  [citat] Skämt åsido gäller reglerna inte för den egna tomten. Men visst kan det bra att kika på dem, så att man inte gör en direkt farlig lekplats.
  Anna_H · 23d · 21 svar · 869 läst
  ·
 19. M

  Vilka stolpar till vildsvinsstaket och hur avsluta?

  [citat] Det var det jag spontant tänkte på men det var hela stolpar på bilden. Fast det är nog som du säger. Såg också att det är butiksvara...håhåjaja.
  matknu · 23d · 4 svar · 181 läst
  ·
 20. F

  Rund stenläggning med 30*30 plattor

  [citat] förstår inte fullt hur du menar? Förtydliga gärna :)
  fediwu · 25d · 5 svar · 346 läst
 21. J

  Vad är detta för insekt?

  Tack, jag ska följa länken och skicka frågan dit också. Tack!
  JosefinIaB · 28d · 2 svar · 196 läst
  ·
 22. T

  Bygga mur/staket/insynsskydd på berg?! Tips och råd mottages!

  Du kan ju sätta snedsträvor för att göra planket mer vindtåligt om det behövs. Stolpskor i berget kommer ju sitta fast ordentligt. En stolpsko för staketstolpen, en för snedsträvan. Sträva varannan stolpe eller så. Borra två mm större än järnet, blås rent hålet, i med ankarmassa eller finbetong, tryck ned järnet. Lycka till!
  Tosse · 28d · 1 svar · 145 läst
 23. Åsa Lund

  Krav på mursten om smidesstaket ska monteras ?

  Bra!
  Åsa Lund · 29d · 3 svar · 287 läst
 24. R

  Bygga en låg stödmur på en sluttning

  En betongsula ca 5-7 cm tjock med armering i till botten hela vägen , sedan se hur det blir från grund till djup , ett snöre från botten på grundaste stället i våg till djupaste delen , och börja bygga från den djupa delen , blir mycket att kapa stenar på längden för inpassningen mot grundare del ( blir många som kommer se ut som kilar )
  rävlyan · 30d · 1 svar · 274 läst
  ·
 25. L

  Hur tända eld på stor rishög?

  Jag eldade upp en liten, dåligt packad rishög i helgen. Jag behövd inte ens öppna spilloljedunken, det räckte med lite wellpapp och en tändare.
  Lostmoose · 30d · 45 svar · 3,5k läst
 26. A

  Dränera för stenslänt

  Hej. Vi har byggt hus tidigare i år och ska nu anlägga en stenslänt som ska stötta upp de bergkrossmassor som ligger som grund under huset. Min fråga är om man behöver dränera för detta i början för slänten? Vi kommer att placera stora stenar, minst 50-60 cm i diameter, som kommer från tomten (rester från sprängning) i slänten.
  Astrakan5 · 30d · 0 svar · 134 läst
 27. A

  Hjälp med planering av tomt med slänt

  [citat] [citat] [citat] Hej! Vi är precis i färd med att göra en stenslänt och undrar om ni dränerade något i botten för att undvika tjälskutning? Med vänlig hälsning
  Astrakan5 · 30d · 17 svar · 4,2k läst
  ·
 28. Claes Sörmland

  Plastfolie istället för geotextilduk vid anläggandet av grusgång

  Sen är behovet av geotextil ganska litet i många fall. T ex så stoppar den inte alls ogräs (som ju kommer ovanifrån som frö). Ett bärlager och sen grus kommer man långt med. Dessutom trevligt när väl gångarna ska läggas om (eller tas bort) att slippa den eländiga söndertrasade fiberduken.
  Claes Sörmland · 30d · 3 svar · 287 läst
 29. ricebridge

  söker bilder på grindar i elstängsel

  Färisten kräver ju ändå en liten grop under. Där kan du dra kablarna i ett rör. En del hävdar ju att man även kan elektrifiera själva färisten, så då löser det ju saken den vägen. Funkar väl så länge man inte går barfota på den.
  ricebridge · 14 okt · 4 svar · 239 läst
 30. Snigla

  Vad har ni gjort med er trädgård idag?

  [citat] Det är faktiskt första gången jag beställde från dem i år.. så jag kan inte säga hur lökarna varit (än). Men det var lätt att beställa, betalningen gick bra.. lökarna kom när de skulle (jag beställde dem för flera veckor sedan, men de levereras "när de ska".. utsatt datum kan man säga). Lökarna såg ok ut, de jag kollat på! Har tidigare år beställt mina lökar på
  Snigla · 13 okt · 3,4k svar · 337,3k läst
  ·
 31. Mikael_L

  Frågor om lutning/fall och varför det behövs

  [citat] Nej, det är bara själva ytan som helst ska ha lutning, där ytvattnet från skyfall rinner. Om man sätter typ en plattrad på 15-30cm något ut från huset är det nog enklast att låta den vara i våg helt enkelt. Och det är lite svårt med generella råd och instruktioner, en del hus står ju på typ en grusås eller på en meter djupt fylle med sprängsten. De husen är ju
  Mikael_L · 13 okt · 8 svar · 461 läst
 32. P

  Mur/staket utanför häck?

  [citat] Ja det är väl kanske så. Får läsa på hur man bygger en som inte rasar direkt. Tack för alla svar!
  PerAndersson · 9 okt · 7 svar · 417 läst
  ·
 33. lars_stefan_axelsson

  Skjuta skata?

  [citat] Nej, antagligen en helt vanlig ranch i Texas. Texas svämmar fullständigt över av vildsvin. Och när jag kollar klippet visar det sig, antagligen, stämma. Dvs det står norr om Huston, TX. Så precis som vi sällan jagar på vildmark i Sverige, utan i kulturlandskap/kulturskog, så gör man pss utomlands. P.S. Och djurparker för jakt, kallas "hägn" och inget annat. :)
  lars_stefan_axelsson · 9 okt · 99 svar · 9,7k läst
  ·
 34. Keexet

  Tillåtet växtgift orsakar bi-död visar ny studie

  Ja det är väl egentligen knappast förvånande. Det som däremot förbryllar mig är att människor envisas med att sprida kemikalier eller använda metoder som ens kan vara ifrågasatta. Många verkar leva i någon slags villfarelse att en trädgård ska kunna inredas och hållas efter som ett vardagsrum. När det egentligen är så att vi delar naturen med alla olika sorters varelser och
  Keexet · 8 okt · 1 svar · 285 läst
Laddar...