Byggahus.se

Trädgård allmänt

 1. N
  10d

  En liten guide till krossprodukter, makadam och singel

  22 svar · 114,6k läst
  ·
 2. E
  Jun '22

  Om att diskutera, importera och använda otillåtna bekämpningsmedel

  1 svar · 13,3k läst
  ·
 3. N
  Jan '21

  Belysning i trädgården

  10 svar · 42,6k läst
  ·
 4. A
  May '12

  Tips när du ska planera trädgården

  3 svar · 50,9k läst
  ·
 5. Q
  Feb '12

  Om staket, plank, murar och häckar

  1 svar · 48,6k läst
  ·
 6. hsd
  2m

  HJÄLP! Grävt sönder kabel

  hsd: Nu är det inte frågan om några strömmar i söktråden, däremot om det skulle uppstå ett totalt avbrott pca. oxidation efter 30 år sp kanske det inre går att visa fiberförläggningen efter avbrottet
  32 svar · 4,3k läst
  ·
 7. J
  21m

  Hjälp med bevattningspump och slang.

  jonaserik: Alldeles för klen, ger bara 2,,6 bar,du behöver upp mot 3,5 bar. Sen det med slangen 25 mter sug kan göra att pumpen får jobba lite för att få tag i vattnet.och lite problem med att fylla slangen och pumphuset fullt för att den ska börja suga.
  1 svar · 48 läst
 8. B
  4h

  Droppbevattning från regntunna?

  Bo Berglund: [citat] Har skaffat detta nu: Pump från Electrokit 15 m slang från Bauhaus 12V nätadapter från StyraHemma inkl en övergång från rund adapterkontakt till sladdplint ShellyPlug-S från StyraHemma (i stället för tidur Bränslefilter från Biltema Den dyraste grejen av detta var ShellyPug-S (199 kr) men den möjliggör fjärrstyrning via nätet så att jag kan slå på/av från telefonen och
  4 svar · 420 läst
  ·
 9. B
  13h

  Djur i trädgården, höns, kaniner, ödlor, grodor, igelkottar m.fl

  Bombus pratorum: [bild] Hona av Jordsnylthumla på maskros. Lämna så mycket maskrosor som du kan. De är viktiga för insekterna. Snylthumla innebär att hon kommer att smyga in i en annan drottnings bo och i en kamp om, oftast, liv och död försöka ta över både boet och arbetarna. Jordsnylthumla är parasit på ljus jordhumla. Förunderliga värld.
  1,1k svar · 118,7k läst
  ·
 10. FredrikR
  13h

  Vad har ni gjort med er trädgård idag?

  FredrikR: [citat] Njae.. :whistle: ;)
  7,4k svar · 839,7k läst
  ·
 11. N
  13h

  Kantsten mot gräs

  N_Barsk: Eftersom det återigen finns lite intresse för den här tråden så tänkte jag att jag kan dela med mig av ett foto på hur min lösning som jag gjorde för snart tre år sedan ser ut idag. För mig blev det nergrävda stenar på stående med långsidan upp som jag tryckte ner i lite betong. Försökte först med bara sättsand, men eftersom stenarna ligger med långsidan upp så behövdes det
  23 svar · 80,9k läst
  ·
 12. B
  14h

  Rikare trädgård

  Bombus pratorum: Attans bålgeting. Låg en bålgetingdrottning och krälade inne på golvet ikväll. Varje år kommer nån bålgeting ner genom skorstenen och ut genom kaminen. Hon var sotig och såg ansträngd ut. Visste inte riktigt vad jag skulle göra så jag tog ut och badade henne och satte henne på en träbit. Om hon inte sitter kvar i morgon så väljer jag att tro att hon klarade sig och hittar ett bra
  585 svar · 59,0k läst
  ·
 13. tensiden
  15h

  Vad blommar nu i trädgården? (Fototråd)

  tensiden: Pärlbusken blommar fint. [bild] Och myskmadran som marktäckare likaså. [bild] Och getingarna verkar föredra buskpionerna. [bild]
  2,0k svar · 163,4k läst
  ·
 14. M
  15h

  Parkslide - varning för att köpa hus/tomt med parkslide

  Marcus-AA: Vi har injicerat små doser koncentrerad Roundup 360 med kanyl i några stammar förra året på ett bestånd, märkbart påverkat förra året, stendött i år, även på grannens sida. Värmebehandling, kyss mig i ... /M.
  4,8k svar · 1333,2k läst
  ·
 15. Demmpa
  20h

  Dräneringsbrunn till bevattning?

  Demmpa: Om du lyckas få upp kabelringlan så bör det gå å se hur det ser ut nere vid pumpen, mellan slang och brunnsväggen.
  10 svar · 200 läst
  ·
 16. Vespa
  23h

  Dräneringsbrunn till bevattning?

  Vespa: Hej! Vårt hus ligger på en gammal sjöbotten och när huset byggdes ut, sattes en dräneringsbrunn dit med en dränkbar pump och nivåvakt (heter det så). Det står 40cm vatten i bottnen på brunnen och jag gissar att detta är grundvattennivån i vårt område. Jag vill testa att använda detta vatten till bevattning av gräsmattan, kan jag göra det?
  0 svar · 66 läst
 17. galento
  1d

  Ta bort löv på hösten

  galento: Krattade ihop löven i höstas när de var blöta och det tyckte jag fungerade bättre än att de blåser omkring. Blev ju lite kvar på gräsmattan men robotklipparna har gått och klippt ner detta så det ser faktiskt bra ut.
  97 svar · 12,1k läst
  ·
 18. J
  2d

  Fasadskydd bakom vattenkran

  JakeK: Som någon ovan är inne på. Kapa 70-100 cm av en vanlig vattenslang och fäst med snabbkoppling så kan du enkelt byta när du ska använda vattenslang. Förenklar dessutom betydligt då du ska fylla på en vattenkanna istället för att försöka få in den under vattenutkastaren. Glöm inte ta bort inför vintern bara.
  13 svar · 7,0k läst
 19. engs
  2d

  PEM-rör till Gardena

  engs: [citat] Kör med PEM lodrätt upp till en tappventil, sen vattendatorn efter det. Om det finns nånstans att montera en sådan då. Edit: https://www.bauhaus.se/prk-ventilfaste-pemxinv-20xr15 + https://www.bauhaus.se/kultappventil-r15
  10 svar · 374 läst
  ·
 20. M
  2d

  Pump till liten vattentrappa

  matknu: [citat] Men grymt! Txh :)
  2 svar · 238 läst
 21. BirgitS
  3d

  Var kommer flugorna ifrån?

  BirgitS: Om du får någon sorts halvmosig gegga så kanske larver kan äta av det.
  15 svar · 611 läst
  ·
 22. R
  3d

  MCPA mot svårt ogräs i gräsmattan

  RalleB: Yes, köpte från agraking när det gick att köpa 1L flaskor förr. Då var det typ 300 med frakt eller nått . Men det blir inte så stor kostnad om man slår ut det gällandes kvm:cool:
  2,1k svar · 817,9k läst
  ·
 23. Hammarskallen
  3d

  Vad gör man med anläggningsfirman som konstant debiterar för mycket?

  Hammarskallen: [citat] Nej, så fungerar det inte i internetforum. Här tjafsar man, kommer in på sidospår och blir osams, tills det slutar med att en moderator stänger tråden. Först då släpper man det.
  39 svar · 10,2k läst
 24. Pär Sköld
  4d

  Granne kapat min 6 m hög thuja till hälften utan min tillåtelse....

  Pär Sköld: [citat]
  404 svar · 121,7k läst
  ·
 25. N
  4d

  Problem med svärmar av flugor

  Nyblivenhusägare123: Annars är det väl köpa ett gäng flugfångare. Men en bild på mängden flugor gör att man förstår problemet bättre
  9 svar · 489 läst
  ·
 26. yonna
  4d

  Någon med erfarenhet av elektrisk ogräsbrännare?

  yonna: Jag hade tidigare en eldriven hetvattenapparat som funkade ypperligt för grusplaner och stenlagd uppfart. Jag förstår inte att sådan inte längre finns på marknaden.
  3 svar · 827 läst
 27. K
  5d

  Dum fysikfråga

  kurlakarl: Ja det känns rätt uppenbart nu när jag tänkte lite mer på det
  2 svar · 264 läst
 28. SågspånPappspikEternit
  5d

  Hur göra om min trädgård?

  SågspånPappspikEternit: Låt stenar och murar vara kvar och gör en parkour-lekplats till barnet/-en som äger leksakerna på bilden! Växterna kan du skänka bort på rot, "kom och gräv upp, ge en gåva till Unicef som tack". Typ.
  1 svar · 186 läst
  ·
 29. lhv86
  5d

  Få tag på Roundup / Glyfosat 2023

  lhv86: [citat] [citat] Jag undrar om du fick tag på något via eBay eller annat ställe? Jag skulle verkligen behöva också.
  6 svar · 719 läst
 30. V
  5d

  Benved eller vad är det för buske?

  Villa1949: Tack för hjälpen
  2 svar · 159 läst
  ·
 31. A
  5d

  Sluttande skogstomt

  Abies koreana: Vilken vacker natur ! Har du bestämt dig för att göra denna vackra plats till en grön, platt tomt som ser exakt likadan ut som din grannes tomt och där allt levande som hör svenska sommaren till försvinner därför att det blir en miljö som som inte ger vare sig skydd eller mat till insekter och fåglar. Stenar är en tillgång som inte alla är förunnade att ha på sina tomter. Det
  12 svar · 1,2k läst
  ·
 32. M
  5d

  Myrstackar nu är det krig

  mrsnhp: Vissa arter gör flera stackar i samma samhälle, och en stor del av samhället är under jord. Det räcker alltså inte nödvändigtvis att ta bort en enskild stack. Bor dom i eller under huset också?
  1 svar · 407 läst
 33. M
  5d

  Planta äten? Enklaste skyddet?

  mrsnhp: [citat] De behöver komma åt även mellan taggarna i hornen, och med ett tjockt träd kommer dom nog knappt ens åt utsidan. Hos oss har de sällan fejat på något som är tjockare än ett par-tre cm. Vi hade en idegran som blev ”uppstammad” av råbockarna under flera år, men när stammen växte till ett par cm tröttnade dom på den och gav sig på vinbärsbuskarna istället. Doftande
  9 svar · 628 läst
  ·
 34. Isakare
  5d

  Grus på stenplattor

  Isakare: Svarar bara på frågan: Nej, det kan man inte göra. Tex, hur har du tänkt göra vid trappan ?? Nån kant att snubbla på. 3 cm grus är borta om ni gått fram o tillbaka 10 gånger och ni får kratta varje dag om ni vill ha det snyggt.
  16 svar · 712 läst
  ·
 35. M
  6d

  Vågar jag sätta ut mina älskade Dahlia knölar nu?

  Mseli: Mina står kvar i garaget, dom åker ut i rabatter och bunkar till nationaldagen, det är sedan gammalt :D [bild]
  19 svar · 1,3k läst
  ·
Laddar...
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.