Byggahus.se

Anlita svenska eller utländska hantverkare?

 1. G
  Medlem · 955 inlägg

  Grizzlybjörnen123

  Medlem
  Redigerat av moderator 15 mar 15:03
 2. V
  Medlem · 12 inlägg

  V.G

  Medlem
  För att får ner priset. Byggherren ska vara en svensk. Har en platta på 35m x 15m, vad tror du det kommer att kostar? Inte under 8mille som jag räknat ut.
   
 3. Maner
  Renoveringsnovis · 82 inlägg

  Maner

  Renoveringsnovis
  Pris förmodar jag, är viss skillnad att betala 200 kr/h och 600 kr/h för en snickare. Kan spara rätt mycket på materialet också. Ingen erfarenhet av ett helt husbygge dock.
   
 4. G
  Medlem · 955 inlägg

  Grizzlybjörnen123

  Medlem
  Konstigt att man själv inte vill jobba för en polacklön men man ska utnyttja dessa människor som inte ens får lägsta lön enligt byggnads avtal.

  Det kallas snålhet
   
 5. V
  Medlem · 12 inlägg

  V.G

  Medlem
  Så är det va, vill du hellre betala 8,4 än 4,2mille för bygga ett hus? Materialet är ingen skillnad på men priset är billigare.
   
 6. Maner
  Renoveringsnovis · 82 inlägg

  Maner

  Renoveringsnovis
  Nu är vi inne på politik... Vilken lön man "kräver" handlar väl huvudsakligen om vilka omkostnader man har där man lever. Förmodar att man kommer bra mycket längre på 200 kr i Polen än i Sverige. Sen finns det väl ingen lagstiftning om minimilöner? Fackförbunden driver givetvis enbart sina medlemmars intressen, inte kundernas. Dessutom råder det knappast arbetsbrist för våra egna hantverkare, är ju helt omöjligt att få tag på någon sedan flera år. Vilket är kul för alla hantverkare och det unnar jag dom!

  Tycker faktiskt det är lite väl hårt att kalla det snålhet, finns nog många i vårt land som helt enkelt inte har råd med svenska hantverkare, vid en lite större renovering skiljer det sig enormt på sista raden.
   
 7. G
  Medlem · 955 inlägg

  Grizzlybjörnen123

  Medlem
  Betalar hellre ett högre pris och får alla garantier om det blir byggfel etc. Dessutom har polacker en förmåga att bygga efter byggnormer som gäller i Polen.

  Men bygg du ditt hus svart till slavlöner och hoppas du får besök av byggnads så du får betala upp lönerna samt får ett vite
   
  • Laddar…
 8. V
  Medlem · 12 inlägg

  V.G

  Medlem
  Skulle bygga ut en lokal, 4 väggar och tak utan isolering, utan vatten på 200kvm, en firma ville ha 650 tusen utan grunden. Tycker du det är låter rimligt?
   
 9. V
  Medlem · 12 inlägg

  V.G

  Medlem
  Du får gärna betala ett högre pris om du tycker det bra, har inte tänkt bygga svart heller.
   
 10. S
  Medlem · 144 inlägg

  Swetox

  Medlem
  det går att köpa stommar (enligt konstruktionsritningar) med panel och isolering från de baltiska länderna, där de tillverkas i fabrik, leveras med lastbil och reses på plats på några få dagar.

  Bara för att man köper en tjänst från utlandet betyder inte det att de arbetar under slaviska förhållanden. De är nog glada att man köper in deras tjänster.
   
 11. Okarlsson
  Husägare · Värmdö · 863 inlägg

  Okarlsson

  Husägare
  Men Skanska som byggde mitt förra hus använde enbart utländsk arbetskraft. Det va varken fel på kvalitet eller garantiåtaganden...
   
  • Laddar…
 12. C
  Medlem · Östergötland · 305 inlägg

  Christoffer L

  Medlem
  Så protektionistiska inom klassiska hantverksyrken, svenska (IT/utvecklare)ingenjörer, som jobbar på en globalmarknad använder sin kvalité som främsta säljargument . Vem tror ni kodar för de stora mjukvarubolagen i Sverige och resten av västvärlden? svensk Jr. utv. för ~35000sek .? Vad tror ni dom tjänar i Kina och Indien? 25-50%? vem gör bäst kod? vem gör mest kod?
   
  Redigerat 12 mar 20:34
 13. E
  Medlem · 21 inlägg

  Erik9005

  Medlem
  Stötta svenska hantverkare! men även industriarbetare, glöm in att köpa rätt bilmärke - Volvo :)
   
 14. R
  Husägare · Mellan Sverige · 123 inlägg

  Rörmokaren84

  Husägare
  Varför skulle de inte vara rimligt.
  Det är vad de kostar.
  Tipset är att greppa tag själv o göra jobbet själv.

  Ingen jobbar gratis. Ingen jobbar utan vinst.
  Alla jobbar för pengar och för att leva.

  Kan du inte själv. Så får du betala vad de kostar !

  Håller med Grizzlybjörnen123, ganska tragiskt att söka efter folk som jobbar för slav löner för att man är snål själv och har tummen mitt i handen!
   
 15. T
  Medlem · 2 782 inlägg

  TotalControl

  Medlem
  Ja och ni handlar uteslutande Svenska prylar.
  Stenströmsskjortor mm mm.
  Hyckleri.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.