Byggahus.se

Anebyhus?

 1. R
  Medlem · 8 inlägg
  Hej hej...

  Vi tittar på Anebyhus. Vad tycker ni om dem?
  Hur är kvaliteten? Företaget? mm.

  Som alltid hittar man alltid ris men också ros.
  Lite objektiva synpunkter vore intressant.

  Vi tittar också på Sävsjö Trähus, Myresjöhus och Trivselhus.
  Hur rankar ni Anebyhus bland dessa?

  Tacksam för hjälp!
   
 2. M
  Medlem · 198 inlägg
  [
  Vi tittar på Anebyhus. Vad tycker ni om dem?
  Hur är kvaliteten? Företaget? mm

  Vi tittar också på Sävsjö Trähus, Myresjöhus och Trivselhus.
  Hur rankar ni Anebyhus bland dessa?  Jag hade nog rankat Trivselhus högst om det inte vore för deras ägare Ittur som har stora ekonomiska problem, gillar annars Trivselhus skarpt. Sedan Sävsjö Trähus, sen myresjö och sist hade nog anebyhus kommit.

  Tror nog man gör rätt i att kolla upp ekonomin oavsett husleverantör men just Trivselhus har det ju stått lite om i tidningarna....
   
 3. S
  Medlem · 14 inlägg

  Anebyhus

  Sök och du skall finna. Står tyvärr mycket om Anebyhus. Inte mycket positivt, tyvärr.

  Jag och min sambo har efter många e-mail, telefoner och brev nu anlitat advokat som även han inte for något svar från dom.
   
 4. taz
  Medlem · 95 inlägg
  Vi valde Anebyhus, och med facit i hand så är det alltid lätt att vara kritisk, men om jag byggde igen så skulle jag aldrig välja detta husföretag, än mindre deras säljare som entreprenör..

  - Kvaliteten;
  är det lite si och så med, felaktig ritning, för korta bärande balkar. Fönster satta på fel höjd. Skeva väggar mm

  - Företaget.
  Helt omöjliga att få ett svar av, skyller på allehanda saker.

  Våran resa var inte helt enkel, 6 månader efter slutbesiktning har vi ännu inte fått belopp kredietrade som vi skall ha.


  Vill du ha mera info, så skicka ett PM till mig.
   
 5. D
  Medlem · 15 inlägg
  Vi hade Aneby med på vår "intressanta objekt lista" men efter ett möte med säljaren strök vi dom direk!
  Han kändes oseriös o luddig o verkade mest mån om att få våra signaturer på papper! På tex frågor som om vi kan få planlösningen omritad fick svaret att det kan man kolla på efter att man skrivit papper!! Hallå, man skriver ju inte papper på nåt som man inte till 110 % vet att man vill ha! Kalkyl skulle han postat bara några dar efter vårt möte men nu, snart 3 veckor senare har den fortfarande inte kommit!
  Känns i det stora hela som ett väääldigt oseriöst och flummigt företag, om inte annat så var deras säljare det!
  Vi har ist valt ett bygga med Myresjö, främst för att vi älskar huset men oxå för att deras säljare var mån om våra behov, hade svar på ALLT vi undrade och tog sig verkligen tid för oss :)
   
 6. P
  Medlem · 922 inlägg
  Hur kan Trivselhus rankas högst av dessa tillverkare? Sävsjö har t.ex. råspont innanför gipset, och råspont som undertak som standard. Vad har Trivselhus? Enbart gips som standard i innerväggarna och takboard som undertak.... När det gäller grundkonstruktion vinner Sävsjö på KO.

  Även Anebyhus har en avsevärt mer gedigen grundkonstruktion än Trivselhus (och, tror jag, Myresjöhus). I ytterväggen sitter diffspärren mellan två lager isolering, hos Trivselhus direkt innanför gipset vilket gör att det i princip blir omöjligt att fästa något i (ytter)väggarna utan att ta hål på diffspärren.

  Det Trivselhus vinner på är främst deras katalog, samt köksleverantör (vill ialla fall minnas att de hade Tibrokök för något år sedan).
   
 7. E
  Medlem · 103 inlägg
  Både Sävsjö och Trivselhus har Tibrokök som köksleverantör. Efter att ha gått igenom de flesta husleverantörer kan jag säga att Sävsjö är överlägsen Trivselhus avseende byggkonstruktionen, men Trivselhus är bra på marknadsföring.
   
 8. P
  Medlem · 922 inlägg
  Jaha, där ser man. Då kan jag inte komma på någon punkt där Trivselhus är bättre än Sävsjö, med undantag av huskatalogen(-erna) då.
   
 9. M
  Medlem · 177 inlägg
  Sävsjö spelar ju i en liga för sig, det märks ju även på priset!
   
 10. S
  Medlem · 25 inlägg
  Vi stod och valde mellan Anebyhus och Borohus. Inget emot Anebyhus men säljaren hade lite lustig attityd och ville inte ge några priser på entreprenaderna innan vi hade skrivit kontrakt..............
  Nu är vi igång med Borohus och allt har funkat bra ännu så länge.

  Johan
   
 11. Z
  Medlem · 32 inlägg
  Vi köpte ett Anbyhus för över ett år sen, fick det slutbesiktigat i september med diverse fel! De fick två månader på sig att rätta till felen och även leverera ej ännu levererat material. Nu har det snart gått ett år med mängder av mail, telefonsamtal, post och tillslut anlitande av advokat för att få slutfakturan krediterad, då de inte rättat några fel. Inga svar! Det verkar inte sitta någon på kontoret och läsa allt man skickar till dem eller så går det rätt i papperskorgen. När advokaten skickade till VDn att vi har för avsikt att stämma dem hörde han plötsligt av sig. Konstigt va?!! Nu säger han att han ska komma och "besiktiga" huset nästa vecka. Varför?

  Tyvärr, jag rekommenderar INTE att ni bygger ett Anebyhus, för de är enbart intresserade av att ni skriver på kontraktet. Hur det går sen, det struntar de i!
   
 12. Z
  Medlem · 53 inlägg
  Är där någon som har positiva erfarenheter av Anbyhus? Totalt sett alltså...
   
 13. N
  Medlem · 4 inlägg

  Vi är nöjda.

  Vi har byggt 3st hus sedan år 1996. (Alla olika husleverantörer)

  I år 2009 den 9/7 flyttade vi in i vårt nya Anebyhus. (Soutteränghus, 230kvm)
  Och bygget har fungerat klanderfritt.
  Eftersom det här blev det 3:e husbygget för oss så har vi jämfört mycket med konstruktioner, material och pris. Och var man kunde få totalentreprenad. OBS! Är man inte i byggbranschen. Välj totalentreprenad! Lite dyrare c:a 100.000kr. Men absolut värt varenda krona. Risken är annars att det blir mycket dyrare och att hantverkarna skyller på varandra om olika fel. Man måste då också själv styra arbetet + arbeta på sitt ordinarie arbete. Inte lätt, jag vet.

  Myresjöhus = Kändes tryggt. Bra säljare till en början och med totalentreprenad, men hade mycket enkel konstruktion. T.ex endast gips innerväggar. Om man ville ha trä i innerväggarna blev det lite "jobbigt" för säljaren. Myresjöhus blev dyrare än Anebyhus med den konstruktion vi ville ha. Som t.ex träinnerväggar bakom gipset, golvvärme på övervåningen, lite spotlights i hall o vardagsrum, innerfönster mellan hall o barnrum, bergvärme, m.m

  Trivselhus = Hade bergvärme som standard i kalkylen, men kändes enklare än Myresjöhus och arbetade inte med totalentreprenad.

  Sävsjö Trähus = Lite dyrare men hög standard. Kändes bra. Kunde få med totalentreprenad. Råspont i innerväggarna - Tyckte vi var bra till en början, men hörde oss för lite här och där. Vi kom då fram till om man skall vara lite petig att det kan med tiden bli sprickor i råsponten när man skruvat i skarvarna och då kan det bli svårt att t.ex hänga upp en liten tavla eller dyl.

  Anebyhus = Trevlig och förstående säljare(Stockholm/Täby) Unikahus. Prisvärt hus. Mycket bra konstruktion i ytterväggar och innerväggar. Bra ny köksleverantör "Ballingslöv i Järfälla". Bygget funkade jättebra. Material kom i perfekt tid. Vi besökte huset under byggtiden och tittade. Inga bekymmer.

  Det som saknas idag är täckluckor på de inbyggda kyl o frysen. Men sånt brukar lösa sig.

  Vi är jättenöjda!

  Det som vi har lärt oss efter 3st husbyggen är att kolla med husleverantören direkt. Ring till dem och lyssna om säljaren är ok. Det är oftast där det kan bli fel. Säljaren kanske ofta gör fel emot husleverantören. Med t.ex beställningar etc.

  Anebyhus + Unikahus i Täby. www.unikahus.se = JÄTTEBRA!
   
 14. FredrikR
  Tidsoptimist · 9 266 inlägg
  Kom säljaren från Borlänge?
   
 15. S
  Medlem · 54 inlägg
  Vi har byggt ett askgatan.Det var aldrig några problem med att ändra planlösning,det var faktiskt säljarens förslag i vissa lägen.Vi köpte bara plattan och stommresningen men har alltid kunnat prata med säljaren om det varit några funderingar.
  Skulle jag bygga ett nytt hus skulle det utan tvekan vara ett anebyhus.