Fjärrvärme & gas

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. KalleT

  Om fjärrvärme

  Källa: http://www.svenskfjarrvarme.se/download/3203/Fv_Kraftvärme_framtiden.pdf "Alla metoder för att producera el ur bränslen genererar värme. I ett så kallat kondenskraftverk för elproduktion uppstår stora värmeförluster som kan vara upp till 70 procent av den tillförda energin. Om denna värme istället används för att värma upp bostäder och lokaler talar man om kraftvärme.
  KalleT · maj '07 · 1 svar · 25,8k läst
  ·
 2. Demmpa

  Räcker effekt på Fjärrvärmecentral?

  Om man bara har en värmekrets så är enda skillnaden mellan ECA61 och en ESMx är att man kan fjärrstyra vissa saker i ECL110 med en ECA61.
  Demmpa · 3d · 30 svar · 509 läst
  ·
 3. D

  Läckage i fjärrvärmecentral, hjälp!!

  VIlken tur att man hittade den här tråden. Kanske man kan spara några tusenlappar. Min central har nämligen börjat läka i skvallerhålen på VV reglerventilen. I fjol läkte en av packningarna på inkommande fjärrvärme. Finns det någon lista på vilka dimensioner på packningar man behöver beställa ifall man vill byta samtliga i hela centralen? Det skulle ju kännas skönt att ta en
  dennis_f · 5d · 30 svar · 26,1k läst
  ·
 4. A

  Fjärrvärme som låter

  Korrekt, det blir värre på vintern. :( Ska kolla om flödet är rätt så de verkligen är helt öppna... Det är inga delar som blir skållheta som tur är, bara inkommande fjärrvärmeledningen. Hörde av någon att det kan vara en granne som har en ventil halvöppen och då letar det sig in i grannhusen. Då får man höra av sig till leverantören för att de ska göra en avlyssning på
  antuanos · 8d · 4 svar · 150 läst
 5. K

  Cetetherm basic u22 brummande/vibrationer

  Hej! Vår värmepump av ovan fabrikat står och brummar väldigt högt. Det verkar vara vibrationer från rören som fortplantar sig i form av brummande. Mycket irriterande. Vet någon bad detta beror på? Tacksam för svar!
  kerstin4712 · 11d · 0 svar · 116 läst
 6. L

  Fjärrvärmepumpen (lowara) slår aldrig till.

  1 bars tryck i dag kommer att öka när vintern kommer , då öppnar säkert säkerhetsventilen vid 1,5 bar och släpper ut lite , gör inget , så var inte orolig alldeles normalt
  Liteavvarje · 14d · 6 svar · 207 läst
  ·
 7. W

  Vad är fel på min Weber Q?

  Ok, problemet löst. Tack för allt stöd. Fint att oavsett vad man har för klurigheter hemma så har man ett helt fotbollslag med åsiktsfyllda experter som försöker kliver fram för att hjälpa till direkt. Jag måste ge @Peter2400 cred först, du hade rätt. Imorse hämtade jag en 50mBar regulator hos gasolspecialisten, stor spänning vid tändning för att konstatera att det var absolut 0
  wittsjo · 4 jul · 23 svar · 8,5k läst
  ·
 8. D

  Läckage, fjärrvärme?

  Att starta flera trådar om samma ämne brukar inte vara ett accepterat beteende. Därför har någon satt ihop båda trådarna till en. Vilket gör att inläggen inte riktigt hänger ihop. Jag tycker att den som redigerar trådar bör skriva ut det.
  Daniel 109 · 3 jul · 22 svar · 1,1k läst
 9. C

  Trycket stiger i radiatorsystemet utan att jag fyller på det.

  Ok, då är det definitivt läge att kolla expansionskärlet.
  carrera-73 · 10 jun · 17 svar · 591 läst
 10. K

  Glömt beställa fjärrvärme till nybygge

  [citat] Lite gammal tråd, men jobbat inom branschen länge så tänkte att om någon mer undrar så kan jag förklara hur det går till. Du som fastighetsägare beställer din fjärrvärme och talar om ungefär när du behöver ha din värme. Sen ser värmebolaget till att man gör en avstickare på stamledningen så att det blir en servisledning in till din fastighet. Där fungerar det ungefär
  Kaptenmorgan · 3 jun · 2 svar · 1,9k läst
 11. F

  Hur riva ner den?

  Den kom ut till slut. Vi var 4-6 person som lyfte ut den efter att vi lyckats tömma den på ännu mera vatten. Det var jävligt tungt, men de funka till slut 👍💪
  Fredda112 · 28 maj · 23 svar · 1,8k läst
  ·
 12. L

  Bättra på fjärrvärmen med inomhusgivare?

  Jag har en Redan/Danfoss fjärrvärmecentral installerad 2009 jag köpte till inomhus-central (rumstermostat) den håller perfekt 21°C året runt, i huset står dom flesta termostat på elementen helt öppna, huset är ett LB-hus från 1961 7cm isolering kallt o dragit men tempen är alltid perfekt, centralen sitter i hallen som är öppen mot TV-rummet TVn är plasma på minst 1/4 kW och
  Leif i Skåne · 19 apr · 5 svar · 2,2k läst
 13. N

  Värmen kommer inte fram

  Du kanske har en liten puckel på röret där det blivit en luftficka. Testa att stänga av värmen till alla rör som är varma och öppna så du får max flöde genom slingan som inte blir varm så kanske du får bort luften i röret.Testa också med att ställa pumpen på högsta hastighet. Min kompis hade också problem med värmen men när vi kopplade en slang till kallvattnet och spolade
  nallepu · 15 apr · 3 svar · 998 läst
  ·
 14. J

  Uppgradera gammal fjärrvärmeanläggning eller välja annan teknik

  Absolut förekommer det läckage från rören ibland och det märks främst under huset (servicegropen) längst ner i raden. Då är det viktigt att samtliga hus ovanför börjar söka efter läckan. Ettrörsslingor värmer en del bara i sig även om termostaterna stängt helt. Oftast skönt att kunna stänga av cirkulationen i rören under sommaren.
  Josth · 9 apr · 4 svar · 818 läst
 15. E

  Danfoss Ecl comfort som lagt av...

  Vad får detta för konsekvenser? Har digitala termostater på radiatorer... Tycker en ny manöverpanel var hutlöst dyr!!!
  Emil Norberg · 7 apr · 0 svar · 446 läst
 16. K

  Fjärrvärmecentral - Kondens lr läckage?

  Centralen sitter i källaren. Hm då ligger jag nog rätt bra till på 0,9 kan jag tänka mig. Ska linda papper runt rören ovanfan expansionskärlet.
  klockan8 · 28 mar · 19 svar · 1,9k läst
 17. tommib

  Vad för framledning kan jag få med fjärrvärmesystem till golvvärme

  Ja, det är sant. Men det beror också på golvets konstruktion, t.ex. om det är renoverat och inte har gipslager över eller liknande. Därav min fråga om bilder/ritningar. Jag vidhåller fortfarande att det inte borde behövas mer än 30 grader i framledning i ett någorlunda korrekt dimensionerat system så här års i Skåne.
  tommib · 11 mar · 4 svar · 742 läst
 18. L

  Såga stål?

  Bra maskiner och lenox blad så är det där inga problem
  Lutte · 7 mar · 5 svar · 834 läst
  ·
 19. B

  Problem med varmvatten, Cetetherm U22 Basic

  längst ut till vänster på bilden sitter en mässingsklump med en fyrkant vinklad snett neråt, detta är filtret på fjv. Men ska du ta lös det måste du stänga inkommande fjv annars bränner du sönder dig...Ge dig inte på det om du inte är säker hur du ska gå tillväga, då är det bättre betala lokala röris lite pengar.
  Blund · 4 mar · 5 svar · 1,2k läst
  ·
 20. Z

  Trasig regulator? Danfoss ECL100

  Lyckades efter några om och men komma åt att dra ur kontakten och lossade sedan fronten på regulatorn. Inga synliga säkringar utan det verkar som om all elektronik satt i fronten, i den bakre delen var det bara ett antal skruvplintar. Efter en stund satte jag i sladden igen och döm av min förvåning när allt surrade igång igen. Nu har den snurrat i ett drygt dygn och det verkar som om
  zarkov · 20 feb · 3 svar · 963 läst
 21. B

  Pumpen fjärrvärme

  Och detta är ett löpande underhåll som bör kontrolleras var 4-5 år. Det är fullt normalt att trycket försvinner med tiden, men det är många som aldrig kollar detta alls.
  Blund · 8 feb · 25 svar · 2,3k läst
  ·
 22. M

  Tryckmätaren visar 0 bar

  Där jag bodde innan var aggregatet husägarens egendom. Lite intressant uppdelning eftersom plomberade energimätare mm sitter i den... men det är ju samma sak med mätartavlan för el.
  MagHam · 7 feb · 8 svar · 1,3k läst
 23. F

  Acktank på tappvattnet verkar helskumt

  Jo så kan det vara för jag tror inte att jag värmer upp nåt vatten i tanken egentligen, det går alldeles för snabbt för det. Allt VVS här hemma verkar vara hemmabygga. Bara prisolrör som ormar sig fram huller om buller över väggar och tak.
  flying_c · 18 jan · 2 svar · 1,0k läst
  ·
 24. A

  Fjärrvärme inställningar?

  Ska nog ta och byta termostaterna till sommaren, för all text är typ borta på de flesta å vet inte hur mycket ja bör dra tillbaka dem för att de ska ligga på 17-18 grader.
  Alva10 · 12 jan · 264 svar · 154,5k läst
  ·
 25. A

  Varmvatten

  En normal dusch i vårt hus drar ca 22kW (uppmätt med värmemängdsmätaren i centralen), och eftersom din VV-värmeväxlare ger ca 53 kW så kanske det blir svårt att hålla fler än 2-3 duschar igång samtidigt. Dock så kanske det reglerar sig naturligt om temperaturen faller... :) Duscharna tenderar att bli kortare då.
  Anders243 · 5 jan · 26 svar · 2,5k läst
  ·
 26. R

  Vredet i fjärrvärmecentralen för inställning av tappvarmvattentemperatur sitter fast!

  [citat] Ur den länkade manualen: "Vrid den svarta plastinställaren (8) för att bestämma börvärdet"
  Räknenisse · dec '16 · 2 svar · 1,2k läst
  ·
 27. K

  Fjärrvärmeåtgång per månad

  November klart, 1.77 MWh värme och VV. Jag tycker det låter lite mycket? Det är ett nybyggt enplanshus på 175 m^2 med FTX, placerat i höjd med Vänern.
  katten1234 · dec '16 · 20 svar · 9,6k läst
 28. P

  direktverkande el till fjärrvärme konvetering

  vi bestämt oss att vi hoppa å sätta in fjärrvärme då de va helt ny varmvattenberedare när vi flyttade in å vi bor så pass billigt ändå å vi inte haft några problem med vattenfall. Å ved få vi gratis av en släkting så tro den invensteringen kommer att betala sig i längden. Å sen skönt slippa massa vattenrör i hela huset med till alla element. men tack för alla svar iaf!
  patriq83 · okt '16 · 23 svar · 3,8k läst
 29. R

  IHPT regulator trasig, ny?

  Köpt hus med fjärrvärme men tydligen är IHPT regulatorn trasig och måste bytas. Sura pengar, kan de gå att kräva att få betalat av förra ägaren? Nu när det börjar bli kyligt ute så har vi en inne temp på 24,5-25 grader. Systemet matar på massvis med flöde (typ 1000l i flöde istället för 70l) när den ventilen är trasig. Kan de orsaka att det är så varmt också? Har den
  robbah · okt '16 · 0 svar · 1,6k läst
  ·
 30. lars_stefan_axelsson

  Fjärrvärme & Danfoss ELC comfort 100M

  Ja, eftersom du har två olika uppvärmningssystem, både radiatorer och golvvärme så har du säkert därför två pumpar. En huvudcirculationspump som pumpar runt vattnet till radiatorerna och sedan en shuntventil+pump till golvvärmen. Du vill nämligen ha mycket svalare vatten till golvvärmen (inte 40-50-60-70C ut i golvet), men eftersom det är så långa slingor så behöver du mera fart
  lars_stefan_axelsson · okt '16 · 2 svar · 2,6k läst
  ·
 31. M

  Nibe City - Hur kan man använda den i ett smarthem?

  Undrar om man kan få ut värden och styra den lite lättare. Jag har en Nibe City och på den sitter en shuntmotor Thermomatic cbj. Ute i rummen har jag sedan radiatorer på elementen. Finns där på något sätt man kan koppla in tex tado eller nest eller något liknande system till den? Alla förslag uppskattas.
  mickeys · sep '16 · 0 svar · 2,0k läst
Laddar...