Fjärrvärme & gas

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. Marlen Eskilsson

  Om fjärrvärme

  Tack för att du sa till! Nu har jag lagat länken: https://www.byggahus.se/varme/fjarrvarme-plus-minus-sa-funkar
  Marlen Eskilsson · okt '17 · 3 svar · 26,2k läst
  ·
 2. P

  Kostnad för gasoluppvärmning

  Såg i artikeln här att uppvärmning med gasol verkar bli dyrt.Verkar inte rimligt men jag kanske lägger en decimal fel när jag räknar :-o 5. Gasol/fotogenkamin Allmänt:En portabel gasol- eller fotogenkamin är praktiskt för att värma upp utrymmen snabbt, utan att du behöver tillgång till vare sig skorsten eller elnät. Kaminerna är billiga i inköp, men dyra i drift.
  pl1000 · 4d · 0 svar · 137 läst
 3. D

  Vad kan detta vara för något?

  Inte ovanligt att det börjar läcka i många centraler framåt våren/sommaren då många nätägare sänker framledningstemperaturen. Kopplingar som "är på gränsen" täta krymper lite och börjar droppa. Blipblop123; är det din anläggning eller äger värmeleverantören den? Är du osäker kolla med dom vem som förväntas pilla med grejorna.
  Dauen · 8d · 4 svar · 675 läst
  ·
 4. nikasp

  Vad är fel på min Weber Q?

  Ett litet trådlyft. Jag ringde Lööfs Gasol nyss och ville dubbelkolla innan beställning och man kan hellre köpa artikel nr 484061 som också är en reduceringsventil 50 mbar och då behöver man inte köpa någon slangnippel till för 93 spänn (givet att man har 8 mm slang). 484061 kostar 170 och med frakt blev det 213 spänn. Ska bli så jäkla skönt att få lite mer sprutt på grillen.
  nikasp · 6 apr · 24 svar · 9,7k läst
  ·
 5. S

  Övertryck på Fjärrvärmeväxlaren

  Det där visar bilden för expansionskärlet till värmen med dess säkerhetsventil och skvallerrör. Det ska finnas en liknande ventil med skvallerrör på varmvattnet också. Bägge rören brukar sluta i närheten av en golvbrunn. Det är denna för varmvatten som jag misstänker inte fungerar som den ska.
  spendera · 18 mar · 7 svar · 439 läst
  ·
 6. Y

  Låg temp ut till element

  Jag får hålla med om att det låter som om din anläggning är felinställd/trasig, eller så har du i princip ingen isolering.. Kurva 1.4 och +4 på ratten är ganska aggresivt. Som jämförelse har jag i mitt halvkasst isolerade och dragiga 50-talsradhus 1.05 (ungefär, det är ju svårt att se på ratten) och +2 får en hyfsad komfort hela vintern. Inkommande fjärrvärmevatten kan vara upp
  Yaken · 5 mar · 11 svar · 638 läst
  ·
 7. T

  Fjärrvärme optimering

  Förbrukade 4,3mwh i januari. Dock värmer jag garaget också. Allt som allt 200m2. Tempdifferens var 39grader Så tycker inte er förbrukning låter hög. Säbk.värmen om ni vill spara :)
  TheGame · 27 feb · 4 svar · 422 läst
 8. Y

  Sänka kurvan för jämnare värme?

  Jag har fjärrvärme, dock med en analog ECL100 som reglercentral. Förra vintern ägnade jag en hel del tid åt att trimma kurvan enligt alla konstens regler. Tyvärr är ju ECL100 lite mer rudimentär och kurvlutningen justeras med små analoga rattar utan någon vidare skala. Vred man en tiondels millimeter åt höger eller vänster kunde innetemperaturen ändras med flera grader, så det blev
  Yaken · 27 feb · 6 svar · 335 läst
 9. Krilleman

  Var köpa expansionskärl i Stockholm?

  Ja absolut. Då blir det mindre vatten som kan rinna ut! Så stäng. Temperaturen stiger för värmen inte transporteras iväg. Vrid av fjärrvärmen också så är det problemet löst. Öppna säkerhetsventilen och byt kärlet. Vill du ha mera korrekta tips så lägg upp ett par bilder.
  Krilleman · 19 feb · 5 svar · 314 läst
 10. FG

  Flytta fjärrvärmestationen

  Man brukar sätta fjärrvärmecentralen i ett rum med golvbrunn för kondensvatten eller om det börjar läcka. Nu blir det inte så mycket kondensvatten från fjärrvärme så det fungerar bra med en hink. Men det är nog därför den är monterat i badrummet. Ring din fjärrvärmeleverantör och hör med dem angående att flytta centralen.
  FG · 6 feb · 1 svar · 246 läst
 11. S

  Flexit Sl4r

  Hej! Nyägare till en Flexit sl4r (2008). Senaste 2-3 dagarna har eftervärme alltid gått in och jag undrar vad det kan bero på? Har temperaturen inställt på 19 grader och elementen på 6 (max 9) i hela huset. Tackar!
  Skåning1 · 5 feb · 0 svar · 153 läst
 12. GK100

  Danfoss ECL 110 slutat fungera

  För att täcka upp Demmpas resterande 1% kan du skaffa ett enkelt mätinstrument multimeter på Biltema, CO etc. Mät sen att den lilla trafon i uttaget är ok och inte spelar något spratt. Instrumentet är billigt och det kan du ha nytta av i många fall hemma.
  GK100 · 1 feb · 24 svar · 693 läst
  ·
 13. S

  Ny varmvattenberedare eller ny fjärrvärmecentral?

  [citat] Vilka goda nyheter, då slutar jag försöka räkna på kWh och MWh och annat jag inte fattar. Tack så jättemycket för hjälpen!
  sophiet · 21 jan · 15 svar · 595 läst
  ·
 14. L

  Ställdon för primör VV ventil krånglar, och låter

  [citat] eftersom den skramlar så är det nog som jag sa föret , rackartyg i växellådan på den , hackar lite , syntes på din video att den var lite hackig
  Liteavvarje · 12 jan · 12 svar · 1,6k läst
  ·
 15. WhatIF

  Köpa ny fjärrvärmecentral ?

  [citat] Jaha ok där ser man. En del att tänka på, men skall försöka begära in offerter från olika leverantörer och VVS-firmor. Ha en trevlig fredag Leif :)
  WhatIF · 5 jan · 23 svar · 990 läst
 16. nimhed

  Serviceavtal med EON

  Låter som samma panna. Jag är inne på att strunta i det, så får jag ringa in någon om det skulle behövas.
  nimhed · dec '17 · 6 svar · 314 läst
 17. Z

  Justeringsproblem AL Cetetherm Mini

  [citat] Detta var ju ett tag sedan, men eftersom jag har samma problem så undrar jag om du fick ordning på det? Vattenfall har varit här med sina tekniker och har aldrig sett den här anläggningen tidigare. På torsdag kommer dom igen och denna gång i sällskap av någon firma som visst är specialister på olika fjärrvärmeanläggningar. Är därför tacksam för all input!
  zenit · dec '17 · 3 svar · 4,4k läst
 18. holetaker

  Stor åtgång på gasol??

  För informationens skull så hittade jag såklart en läcka vid en koppling. Ny klämring löste problemet. Än så länge... :D
  holetaker · dec '17 · 5 svar · 680 läst
 19. J.Carlson

  Knappt någon värme

  Ska kolla upp det i veckan! Återkommer i tråden när jag bytt RC. Tack för hjälpen :)
  J.Carlson · dec '17 · 48 svar · 895 läst
  ·
 20. L

  ctc ew3

  Angående givarna mät på båda så får värden , troligtvis är det samma värden på båda
  Liteavvarje · nov '17 · 4 svar · 350 läst
  ·
 21. N

  Plugga/stänga av gas i Stockholm

  Använd er inte av firman Sofia rör. Deras prissättning verkar bra när man frågar om priset men i efterhand kommer de fakturera på ett helt annat sätt och dubbelt så mycket som de först indikerat. Trots att detta är en stor gasfirma kommer de försöka lägga på flera timmar för att handla material, slänga rörstumpen som de tar med sig osv. Spara er själva krånglet och kör en
  Nybörjarbyggaren · nov '17 · 21 svar · 10,8k läst
 22. E

  Fjärrstyra fjärrvärme

  Nexa WRR-1 eller Nexa WMR-2300 bör fungera.
  etompau · nov '17 · 15 svar · 914 läst
 23. Z

  Ta bort/korta ner gas(?)ledning i fd. kök

  Börja med att kolla med föreningen om de vet vad som gäller för just det röret. Hade det varit bara att kapa och plugga kan man undra varför det inte gjordes när köket gjordes om till sovrum. Vad har man gjort med vatten och avlopp i det f.d. köket?
  ZipLock · nov '17 · 1 svar · 416 läst
  ·
 24. Kenneth Hedlund

  Byta värmeväxlare, fjärrvärme, livslängd?

  Ok... tackar för svar. Om jag sammanfattar, men lite egna tolkningar: Lönar sig sällan med serviceavtal, Centralen består av "standard komponenter" och relativt lite "rörliga delar", därför krävs oftast lite service. Byt inget i "förebyggande syfte". När själva värmeväxlaren-grunkan pajjar, byt rubbet! Lär känna en superschysst rör-kille/tjej, smörj denne regelbundet med
  Kenneth Hedlund · okt '17 · 7 svar · 1,6k läst
  ·
 25. D

  Får inte ner värmen

  [citat] Det var en bra fråga! Allt är som sagt bytt nyligen så det borde funka allting tycker jag. Var sitter den och vad har den för funktion? Mvh Kalle
  djaccess · okt '17 · 2 svar · 274 läst
  ·
 26. Demmpa

  Räcker effekt på Fjärrvärmecentral?

  Om man bara har en värmekrets så är enda skillnaden mellan ECA61 och en ESMx är att man kan fjärrstyra vissa saker i ECL110 med en ECA61.
  Demmpa · sep '17 · 30 svar · 1,0k läst
  ·
 27. D

  Läckage i fjärrvärmecentral, hjälp!!

  VIlken tur att man hittade den här tråden. Kanske man kan spara några tusenlappar. Min central har nämligen börjat läka i skvallerhålen på VV reglerventilen. I fjol läkte en av packningarna på inkommande fjärrvärme. Finns det någon lista på vilka dimensioner på packningar man behöver beställa ifall man vill byta samtliga i hela centralen? Det skulle ju kännas skönt att ta en
  dennis_f · sep '17 · 30 svar · 29,3k läst
  ·
 28. A

  Fjärrvärme som låter

  Korrekt, det blir värre på vintern. :( Ska kolla om flödet är rätt så de verkligen är helt öppna... Det är inga delar som blir skållheta som tur är, bara inkommande fjärrvärmeledningen. Hörde av någon att det kan vara en granne som har en ventil halvöppen och då letar det sig in i grannhusen. Då får man höra av sig till leverantören för att de ska göra en avlyssning på
  antuanos · sep '17 · 4 svar · 552 läst
 29. K

  Cetetherm basic u22 brummande/vibrationer

  Hej! Vår värmepump av ovan fabrikat står och brummar väldigt högt. Det verkar vara vibrationer från rören som fortplantar sig i form av brummande. Mycket irriterande. Vet någon bad detta beror på? Tacksam för svar!
  kerstin4712 · sep '17 · 0 svar · 290 läst
 30. L

  Fjärrvärmepumpen (lowara) slår aldrig till.

  1 bars tryck i dag kommer att öka när vintern kommer , då öppnar säkert säkerhetsventilen vid 1,5 bar och släpper ut lite , gör inget , så var inte orolig alldeles normalt
  Liteavvarje · sep '17 · 6 svar · 428 läst
  ·
 31. D

  Läckage, fjärrvärme?

  Att starta flera trådar om samma ämne brukar inte vara ett accepterat beteende. Därför har någon satt ihop båda trådarna till en. Vilket gör att inläggen inte riktigt hänger ihop. Jag tycker att den som redigerar trådar bör skriva ut det.
  Daniel 109 · jul '17 · 22 svar · 1,8k läst
Laddar...