Fick flaskpost i jordleverans

Brevet.

Brevet. Foto: Privat

Beställde 14 ton jord till gräsmattan och fick flaskpost på köpet.

Bengt och Jane Wiberg har tillfälligt flyttat ut till sitt lantställe i Almunge. Där planerar man att jämna ut gräsmattan. Som ett led i detta hade paret beställt 14 ton jord, men jorden innehöll en oväntad överraskning.

– Jag är fascinerad av stora maskiner så jag stod och tittade när lastbilen tippade av jorden. Plötsligt såg jag en flaskhals sticka upp i mitten och hinner tänka att ”vafan har jag köpt nu?”. Jag vill inte ha glas i min tilltänkta gräsmatta, säger Bengt Wiberg till Aftonbladet.

Flaskan innehöll ett brev som var daterat 1999 och därmed 20 år gammalt. Det visade sig ha skrivits av två tonårstjejer och handlade om Almunge, kärlek och rivalitet. Tjejerna hade grävt ned flaskposten och sedan glömt bort den.

Nu 20 år senare berättar de att de grävde ned flera stycken när de var unga. De minns inte just denna, men säger att fyndet som Bengt gjorde nu har gjort att tjejerna fått upp kontakten med varandra igen.

Flaskpost hittar man ibland i havet. Men det är lite mer ovanligt att göra den här typen av fynd på land. Däremot finns det många som hittat bortglömda skatter och brev när de renoverat gamla hus och öppnat upp väggar eller golv.

Så här löd brevet i flaskposten:

År 2000 knackar på dörren… saliga äro vi alla, framtiden kommer aldrig nås men alltid bestå. Stapplande steg med tranbär i öst, vi skänker vårt hjärta lite tröst. 

Livet i dagens Almunge är och har alltid varit vackert. Stora gröna skogar omger oss, som en mur i väst. Muren som skiljer Almunge från det yttre hotet, framtiden. 

”Den spanska räven rev en annan Riv—osto”

Jag älskar XX

Jag älskar XX

Deras flickvänner ska då brinna i helvetet! 

Först ska vi skinnflå dem med varma osthyvlar, deras ögon utstickas, deras ben kapas, deras händer stoppas i en köttkvarn. Whats left då:)