Black & Decker STC1820PC - test grästrimmer

Black & Decker STC1820PC har fått ett betyg på 4 av 5 i vårt test av grästrimrar.

Black & Decker STC1820PC har fått ett betyg på 4 av 5 i vårt test av grästrimrar.

Black & Decker STC1820PC är en av de mindre kraftfulla trimrarna i vårt test av grästrimrar men fick ändå ett slutgiltigt betyg på 4 av 5. Den är liten, lätt, ergonomisk och en fröjd att använda. Därför har vi utnämnt den till "Bästa köp för den lilla trädgården".

Första intryck och användarvänlighet

Black & Decker STC1820PC är den enda grästrimmern i vårt test som inte kräver montering. Den kommer färdigmonterad och är redo att användas på en gång. Tack vare att den har automatisk matning av tråden behöver man inte heller tänka på att mata ut ny tråd efter att den slitits sönder. När vi testar har vi inga problem med att tråden inte matas ut automatiskt. Den får ett stort plus för användarvänlighet.

Grästrimmern inklusive batteriet väger 2,6 kg vilket gör den väldigt kraftfull för sin vikt. Den har ett ställbart skaft och ett ställbart handtag som båda är otroligt lätta att justera. När skaftet är i sin infällda position går den från att vara 120 cm lång till att bli 100 cm lång. Även laddaren till Black & Decker STC1820PC är väldigt liten, vilket gör att det här kitet inte tar upp så mycket utrymme i förrådet. Den låga vikten och det ställbara handtaget gör att den är skön att använda och väldigt lätt att manövrera. Den är perfekt för att trimma i små och trånga utrymmen och enkel att vrida i annorlunda vinklar. 

Grästrästrimmern har ett justerbart skaft
Black & Decker har ett ställbart skaft och ett ställbart handtag.

Ljudet som grästrimmern avger vid trimning ligger på 60 dB, precis som testets vinnare Husqvarna 115iL. Vid den här ljudnivån krävs inga hörselskydd. Som jämförelse avger den bensindrivna Stiga SGT 226 J 76 dB vid trimning, något som gör ont i öronen om man inte skyddar dem.

Förmåga att trimma

Om man behöver en trimmer för att fixa till det överväxta gräset längs plattorna eller att trimma längs häckar och väggar är Black & Decker STC1820PC kraftfull nog. Om man vill trimma större ytor med övervuxet gräs kanske man borde satsa på en större maskin med bensinmotor eller en med längre batteritid. Den här trimmern har nämligen bara en driftstid på 30 minuter med sitt 2 Ah stora batteri. Därför rekommenderar vi främst den här trimmern för den som har en mindre trädgård eller den som inte har så mycket att trimma. 

Black & Decker trimmar plattkanter
Black & Decker är kraftfull nog för att göra det mesta men har kort batteritid.

Summering av resultat

Detta är en grästrimmer som vi tror passar många. Den är både lätt och skön att använda. Den är kraftfull nog för att göra det mesta med större ytor som tar mer tid, som undantag. Om du tror att trimningen i din trädgård tar mer än 30 minuter att färdigställa kanske du borde satsa på en större variant som till exempel Bosch AdvancedGrasscut 36 eller Husqvarna 115iL. Vi har utsett Black & Decker STC1820PC till Bästa köp för den lilla trädgården och gett den ett betyg på 4 av 5 i vårt test av grästrimrar.

Bästa köp i vårt test av grästrimrar
Vinnaren av titeln "Bästa köp för den lilla trädgården"

Fördelar

+ Bra ergonomi

+ Bred klippbredd

+ Tystlåten

Nackdelar

- Kort batteritid

- Inte särskilt kraftfull

Fakta

Grästrimmer

Black & Decker STC1820PC

Pris

752 kr

Drivtyp Batteri (ingår ej)
Batterinamn

Black & Decker Batteri 18V 2.0Ah

Batterikapacitet 2 Ah
Drivtid på max effekt 30 minuter
Klippbredd 28 cm
Vikt inkl. batteri 2,6 kg
Ljudnivå 60 dB
Trådmatning Automatisk
Övriga funktioner

Justerbart handtag och skaft. Eco mode.

Trimning (1-5) 3
Kraftfullhet (1-5) 3
Ergonomi (1-5) 5
Betyg (1-5) 4