Byggahus.se

Undantag och tak

Besvarad 16 apr 2015 av Per Bernhardsson

 1. I vårt badrum ärt element är anslutet genom golvet, enligt firman vi talat med måste detta göras om, går det att göra ett undantag? Elementet sitter ihop med elementet i sovrummet och rören ligger i väggar och golv vi har ingen lust att få dolda skarvar.
  Jag har kvar ett rutit tak i badrummet uppsatt 1932, det är en masonit skiva under listerna. Det enda felet är att färgen flagnar pga dålig ventilation. Kan jag bara måla om det nu när badrummet ska hel renoveras?
   
 2. Svar

 3. Hej!
  Våra branschregler ger utrymme för avvikelser vid renoveringar då det kan vara svårt att till en rimlig kostnad göra de ändringar som krävs för att dagens regler ska vara uppfyllda till 100%.
  Det viktiga i sådana lägen är att beställare och entreprenör är överens och att avvikelsen tydligt framgår av kvalitetsdokumentet. Naturligtvis ska även den alternativa lösningen bedömas som lämplig av entreprenören som även ska lämna sedvanliga garantier.
  Taket kan du måla om med en lämplig våtrumsfärg efter att ytan förberetts på det sätt som färgleverantören kräver.

  Per
   
  Per Bernhardsson

  Per Bernhardsson

  Badrumsexpert

De senast besvarade frågorna

 1. Våtrumsmatta

  Jag har rivit ut och flyttat en vägg för att få större badrum. Då hittade jag att det ligger råspont på bjälkarna. Måste jag byta ut dom?
 2. Byta ut badkar

  Hej, Jag har precis köpt en bostadsrätt med ok kaklat badrum med ett fristående badkar som jag slängde för att kunna byta ut till duschvägg. Vid byte av inredning i badrummet upptäcktes att en...
 3. Hjälp att identifiera golvbrunn

  Hej! Vi behöver hjälp med att identifiera vilken golvbrunn som vi har i duschen i badrummet. Badrummet är renoverat 2014. Det sitter ett vattenlås i som är modell JAFO, rsk-nummer 7137020....

Visa alla frågor

Fråga experten

Den här delen av fråga experten är tillfälligt stängd. Kom tillbaka senare för att ställa nya frågor.

Läs mer