Byggahus.se

Byta ut badkar

Besvarad 22 nov 2019 av Per Bernhardsson

 1. Hej,
  Jag har precis köpt en bostadsrätt med ok kaklat badrum med ett fristående badkar som jag slängde för att kunna byta ut till duschvägg.

  Vid byte av inredning i badrummet upptäcktes att en förra ägare har kaklat på kakel i badrummet med dålig lutning på golvet vid duschen enligt hantverkaren och att det inte är ok med duschvägg då det blir risk för fuktskada.

  Min fråga är om man sätter ett duschkar eller en duschkabin och drar rör från duschkaret/kabinen till avloppet blir allt ok? Då funkar det som ett badkar tänker jag. Jag vill helst inte renovera själva badrummet.

  MVH
  Nadia
   
 2. Svar

 3. Hej,
  Man kan inte säga att allt blir ok om du sätter in en duschkabin, den tekniska standarden och de eventuella brister som finns kvarstår ju som tidigare.
  Däremot minskar du förstås påfrestningen på underlaget med en duschkabin, på samma sätt som med ett badkar.

  Mvh
  Per
   
  Per Bernhardsson

  Per Bernhardsson

  Badrumsexpert

De senast besvarade frågorna

 1. Våtrumsmatta

  Jag har rivit ut och flyttat en vägg för att få större badrum. Då hittade jag att det ligger råspont på bjälkarna. Måste jag byta ut dom?
 2. Byta ut badkar

  Hej, Jag har precis köpt en bostadsrätt med ok kaklat badrum med ett fristående badkar som jag slängde för att kunna byta ut till duschvägg. Vid byte av inredning i badrummet upptäcktes att en...
 3. Hjälp att identifiera golvbrunn

  Hej! Vi behöver hjälp med att identifiera vilken golvbrunn som vi har i duschen i badrummet. Badrummet är renoverat 2014. Det sitter ett vattenlås i som är modell JAFO, rsk-nummer 7137020....

Visa alla frågor

Fråga experten

Den här delen av fråga experten är tillfälligt stängd. Kom tillbaka senare för att ställa nya frågor.

Läs mer