Byggahus.se

Tjuter i vattenledningarVej

Besvarad 6 aug 2018 av Stefan Ingelstrand

 1. Hej!
  Har en enplans villa med problem med ljud i vattenledningar. Det spelar inte någon roll vilken kran man öppnar så hörs det ett rinnande ljud i hela huset. Ska det verkligen vara så? Vad kan vara felet? Vi har slutat spola toaletten om man går och lägger sig för det hörs så väl när det fylls på igen.

  / Johan
   
 2. Svar

 3. Hej Johan.
  Problem med ljud av det slag du beskriver upplevs oftast i samband med hög hastighet i ledning eller ventil tex. Vad ljudet beror på i just ditt fall måste bedömas på plats. Om det uppstår oavsett var du spolar i huset så kanske man bör börja felsökningen vid vattenmätare med ventiler och backventil.
   
  Stefan Ingelstrand

  Stefan Ingelstrand

  Säker Vatten

De senast besvarade frågorna

 1. Stenbelagt utedusch golv

  Hej, Jag har en ide till min utedusch hörna, men behöver expert råd, då jag är osäker på vilka material som går att använda då detta golv må klara vatten, frost och alla väder som finns i Svenska...
 2. Spackla nya badrumsväggar

  Det blir stambyte hos mig.Jag valde större kakelplattor 25x40 Vid stambyte rivs gamla gipsväggar o skall byggas nya. Måste man spackla nya väggar till mina plattor?
 3. Ikeas vvs och kranar

  varför tillåter inte VVS-firmorna montering av Ikeas köks & badrumsblandare ? De säger de kan inte godkänna ”säker vatten” certifikatet (tror det heter så). Ikea får ju sälja dem och har en...

Visa alla frågor