Byggahus.se

Tjuter i vattenledningarVej

Besvarad 6 aug 2018 av Stefan Ingelstrand

 1. Hej!
  Har en enplans villa med problem med ljud i vattenledningar. Det spelar inte någon roll vilken kran man öppnar så hörs det ett rinnande ljud i hela huset. Ska det verkligen vara så? Vad kan vara felet? Vi har slutat spola toaletten om man går och lägger sig för det hörs så väl när det fylls på igen.

  / Johan
   
 2. Svar

 3. Hej Johan.
  Problem med ljud av det slag du beskriver upplevs oftast i samband med hög hastighet i ledning eller ventil tex. Vad ljudet beror på i just ditt fall måste bedömas på plats. Om det uppstår oavsett var du spolar i huset så kanske man bör börja felsökningen vid vattenmätare med ventiler och backventil.
   
  Stefan Ingelstrand

  Stefan Ingelstrand

  Säker Vatten

De senast besvarade frågorna

 1. Våtrumsmatta

  Jag har rivit ut och flyttat en vägg för att få större badrum. Då hittade jag att det ligger råspont på bjälkarna. Måste jag byta ut dom?
 2. Byta ut badkar

  Hej, Jag har precis köpt en bostadsrätt med ok kaklat badrum med ett fristående badkar som jag slängde för att kunna byta ut till duschvägg. Vid byte av inredning i badrummet upptäcktes att en...
 3. Hjälp att identifiera golvbrunn

  Hej! Vi behöver hjälp med att identifiera vilken golvbrunn som vi har i duschen i badrummet. Badrummet är renoverat 2014. Det sitter ett vattenlås i som är modell JAFO, rsk-nummer 7137020....

Visa alla frågor

Fråga experten

Den här delen av fråga experten är tillfälligt stängd. Kom tillbaka senare för att ställa nya frågor.

Läs mer